سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عرضه انبوه واکسن آنفلوآنزای تولید داخل در مهرماه

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت:امسال برای اولین بار در کشور واکسن‌هایی را تولید خواهیم کرد که در انحصار چند کشور محدود است و امیدواریم واکسن آنفلوآنزا در مهر ماه تولید انبوه و راهی بازار شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور عصر امروز در جمع اصحاب رسانه با تأکید بر اینکه به هیچ وجه در مورد موج دوم کرونا صحبتی انجام نداده، بیان داشت: این صحبت‌ها در حوزه تخصصی‌ام نیست، اما همکاری تنگاتنگی بین معاونت علمی و فناوری و وزارت بهداشت به ویژه بعد از شیوع کرونا وجود دارد، خطوط خاصی را با همکاری سازمان غذا و دارو در حوزه‌های مختلف مثل تجهیزات و واکسن ایجاد کرده‌ایم که شرکت‌ها بتوانند مجوز‌های لازم را دریافت کنند برای اولین بار در کشور امسال واکسن‌هایی را تولید خواهیم کرد که در انحصار چند کشور محدود است، امیدواریم واکسن آنفلوآنزا در مهر ماه تولید انبوه و راهی بازار شود.

او خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقات قابل‌تقدیر ساخت اولین پالایشگاه خون در کشور است چراکه نه تنها در کشور که حتی در منطقه نیز مانندی ندارد و تمام تجهیزات و فناوری بکار گرفته شده در آن کاملاً بومی است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در حوزه کرونا شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار خوب وارد میدان شدند، بسیاری از تجهیزاتی که برای مقابله کرونا استفاده می‌شود در گذشته داخل کشور تولید نمی‌شد، ولی امروز به تولید خوبی در این زمینه رسیده‌ایم، نمونه آن ماسک‌های سه لایه و فیلتردار است.

او افزود: در حوزه تولید کیت‌های تشخیص کرونا فارغ از این‌که به خودکفایی رسیده‌ایم در سبد صادراتی نیز قرارگرفته است، در حوزه دارو هم دارو‌های مرتبط را تولید می‌کنیم عملاً چیزی در این حوزه از خارج از کشور وارد نمی‌شود.

وی با اشاره به انتخاب شعار جهش تولید توسط رهبر انقلاب برای سال ۹۹ ادامه داد: بزرگ‌ترین عامل رشد اقتصاد دانش‌بنیان خواستن همه اقشار مردم از مدیران گرفته تا مردم کوچه و بازار است یعنی اینکه همه مردم بخواهند و تلاش کنند که تفکر نفتی برچیده شود و به سمت تفکر اقتصاد دانش‌بنیان برویم.

ستاری با تأکید بر اینکه فرهنگی که نفت به ما آموخته بیگانه‌پرستی است، تصریح کرد: با واردات افسارگسیخته، اجناس خارجی را در مقابل ما بزرگ می‌کنند و اجناس داخلی را بی‌ارزش جلوه می‌دهند باید فکر‌ها را در این زمینه اصلاح کرد هر چند که تلاش‌های امروز دانشگاهیان در زمینه اقتصاد دانش‌بنیان قابل‌مقایسه حتی با ۵ سال قبل هم نیست، الآن در کشور حرکت‌های خوبی در حال انجام است همه به دنبال گرفتن پارک علم و فناوری، مراکز تحقیقاتی و جذب سرمایه‌گذار در مراکز و پروژه‌های علمی شهر خود هستند پس اول باید فرهنگ عمومی در این زمینه اصلاح شود.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در ادامه افزود: سال گذشته حدود ۴ هزار و ۶۰۰ و در حال حاضر ۵ هزار و ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور در حال فعالیت هستند که این عدد در پایان سال مطمئناً از ۶ هزار عبور خواهد کرد، در پایان سال ۹۸، فروش این شرکت‌ها ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بوده و به نظر می‌رسد امسال میزان فروش آن‌ها دو برابر مبلغ سال گذشته باشد.

او ادامه داد: این شرکت‌ها به شدت در حال توسعه و گسترش هستند که سیستم فعلی در آینده پاسخگوی اداره آن‌ها نخواهد بود و باید روند جدیدی را انتخاب کنیم، صندوق‌های خطرپذیر و قوی نیاز داریم که با توجه به بودجه مطلوبی که از صندوق توسعه به معاونت علمی تخصیص داده شده این امر تسهیل خواهد شد هرچند این بودجه هنوز عملیاتی نشده است، اما با دستوراتی که مقام معظم رهبری در این زمینه صادر کرده‌اند قطعاً به زودی این بودجه در اختیار معاونت قرار خواهد گرفت؛ این اقدامات در راستای کم کردن ریسک سرمایه‌گذاری در اقتصاد دانش‌بنیان انجام می‌گیرد.

ستاری خاطرنشان کرد: جلسات جمع‌بندی بازدید‌های امروز در تهران برگزار خواهد شد و همه موارد یک به یک بررسی می‌شوند، در سفر قبلی هم همین‌گونه عمل شد و صورت جلسه آن ارسال شد؛ با شرکت‌های داخل استان پروژه‌های زیادی در سطح ملی را در نظر گرفته‌ایم که بزرگ‌ترین پروژه فعلی رصدخانه شهر کاشان است پیش‌بینی می‌شود در اوایل سال آینده نصب تجهیزات آن تمام شود.

ستاری با اشاره به گرفتن مجوز صادرات در برخی حوزه‌ها افزود: به غیر از ماسک‌های سه‌لایه، کیت‌های تشخیص، ونتیلاتور و ماسک‌های فیلتردار به صورت محدود در دیگر موارد درخواست صادرات داده‌ایم و توانستیم مجوز‌های لازم را از وزارت صمت و وزارت بهداشت دریافت کنیم، باید در زمینه صادرات به‌گونه‌ای عمل کنیم که قیمت‌های داخلی افزایش پیدا نکند.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور ادامه داد: ما بر روی زنجیره‌ها به صورت جدی در حال فعالیت هستیم یکی از زنجیره‌های عمده امنیت غذایی است که بخشی از آن جایگزینی موارد وارداتی است و در این زمین موارد همکاری با وزارت جهاد کشاورزی شده‌ایم.

او بیان داشت: بخش دیگر امنیت غذایی آنزیم‌ها هستند که اولین کارخانه تولید آنزیم در کشور بهمن‌ماه سال قبل افتتاح شد، هرچند که در زمینه آنزیم‌های ذرت، واکسن‌های دام، طیور و دارو‌ها کمبود‌های جدی در کشور داریم.

ستاری ادامه داد: یکی دیگر از آنزیم‌هایی که پژوهش بر روی آن را آغاز کرده‌ایم جلبک‌ها هستند، موجوداتی با ارزش که تمام اکوسیستم دریا را تنظیم می‌کنند که این طرح نظر استارت آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان را به خود جلب کرده است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در پایان گفت: طرح بزرگی برای اصلاح نژاد دام در نظر گرفته‌ایم با توجه به این‌که فناوری فوق‌العاده‌ای در پژوهشکده رویان وجود دارد این پروژه در این پژوهشکده انجام خواهد شد، همه این برنامه‌ها مجموعه‌ای از صد‌ها طرح در حوزه امنیت غذایی در دو سال اخیر است.

انتهای پیام/ف

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.