محمد مسیحی معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور قبلا در خصوص مشمولان مرحله هشتم اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده گفت: با عنایت به مفاد جزء (پ) بند (۳) ماده (۲) آیین نامه اجرایی بند (الف) تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و اختیارات حاصل از مقررات ماده (۱۸) قانون مالیات بر ارزش افزوده، تمامی جایگاه داران سوخت (فرآوردههای نفت و گاز) با هر حجم از فروش و یا درآمد کالا و ارائه خدمات که به موجب فراخوانهای قبلی، تاکنون برای اجرای قانون فراخوان نشده اند، مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای سال ۱۳۹۹ است. اشخاص مشمول این فراخوان، از تاریخ یکم فروردین ماه ۹۹ مکلف به اجرای تکالیف مقرر در قانون است.
مسیحی ادامه داد: اشخاص مذکور که بعد از تاریخ اجرای فراخوان نیز ایجاد، تاسیس و به ثبت میرسند و یا شروع به انجام فعالیت میکنند، در صورت فعالیت با هر حجم از فروش و یا درآمد (کالا و خدمت) مشمول اجرای قانون از تاریخ شروع فعالیت است.
علیزاده معاونت حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی در گفت و گو باخبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مالیات بر ارزش افزوده جایگاه داران سوخت اظهار کرد:خبر ثبت نام جایگاه داران سوخت برای مالیات بر ارزش افزوده یک فراخوان است که به استناد قانون بودجه به آن فراخوان هشتم مالیات بر ارزش افزوده گفته می شود و جایگاه داران سوخت باید اظهارنامه مالیاتی خود را برای سال ٩٩ ارائه کنند.
او اضافه کرد: براساس این فراخوان جایگاه داران سوخت بابت کارمزدهایی که از پالایش و نفت دریافت میکردند، مشمول مالیات بر ارزش افزوده میشود و باید برای آن اظهار نامه ارائه کنند.
معاون حقوقی سازمان امور مالیاتی درباره تاثیر مالیات بر ارزش افزوده بر قیمت سوخت توضیح داد: این نوع مالیات مربوط به جایگاه دار و شرکت پخش فرآوردههای نفتی می شود و ارتباطی به مصرف کننده نهایی ندارد.
بیشتر بخوانید
علیزاده در پایان تصریح کرد: مالیات ارزش افزوده خدماتی است که جایگاه داران سوخت بابت عرضه سوخت ارائه میدهند و این مالیات را هم توسط شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و برای آنها هم به عنوان اعتبار مالیاتی آن ها محسوب میشود.
صالحی رئیس کانون انجمن جایگاه داران سوخت در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مالیات بر ارزش افزوده جایگاه داران سوخت اظهار کرد: حق الزحمه جایگاه داران از اول فروردین ۹۹ در قالب حق العمل و دریافت از مصرف کننده باید بررسی و مصوب شود. طبق مصوبه مجلس هیات وزیران کارگروهی را برای انجام این مصوبه مجلس تعیین کردند.
او ادامه داد: این کار گروه متشکل از سازمان برنامه و بودجه، سازمان حمایت و وزارت نفت که زیر مجموعه اش شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی است. قرار شد نرخی را برای حق الزحمه جایگاهها از سال ۹۹ اعلام شود.
رئیس کانون انجمن جایگاه داران سوخت تصریح کرد: به علت شیوع کرونا جلسات به تعویق افتاد، ولی معاونت برنامه ریزی وزات نفت نامهای را به شرکت پخش فرآوردههای نفتی داد که میزان نرخ کارمزدی که برای جایگاه داران اعلام شده مالیات بر ارزش افزوده هم در آن لحاظ شده و مترتب است.
او افزود:جایگاه های حقیقی هیچ کدام مشمول پرداخت مالیات برارزش افزوده نبودند و ثبت نام نکرده بودند، بعد از اینکه کارگروه درباره نحوه دریافت حق الزحمه به نتیجه رسید، جلساتی که با سازمان امور مالیاتی داشتیم و در نهایت فراخوان اعلام شد و جایگاه داران حقیقی و حقوقی جز فراخوان بودند.
صالحی ادامه داد: هنوز نرخ کارمزد یا حق العمل جایگاه داران در سال ۹۹ اعلام نشده و آنها مبلغی را در این رابطه پرداخت نکرده اند. درحالی که به ما اعلام شده که باید این کارمزد را از اول فروردین امسال پرداخت کنیم. با یک بررسی اجمالی میتوان از درون بخشنامه های سازمان مالیاتی متوجه شد که مالیات بر ارزش افزوده باید از مصرف کننده دریافت شود.
رئیس کانون انجمن جایگاه داران سوخت در پاسخ به این پرسش که آیا اعمال این مالیات تاثیری برافزایش قیمت بنزین خواهد داشت؟ گفت: هیات وزیران و لایحه بودجه سال ۹۹ به دریافت مالیات از مصرف کننده اشاره کرده اند اما کارگروه به این نتیجه رسیده است که با توجه به تورمها امکان اینکه قیمت فرآورده بنزین تغییر کند، وجود ندارد.
انتهای پیام/