سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بانک مرکزی یا صادرکنندگان، چه کسی مقصر افزایش قیمت دلار بود؟

کمتر از ۲۴ ساعت دیگر به پایان مهلت صادر کنندگان برای رفع تعهد ارزی خود و تزریق وجوه صادراتی آن‌ها به سامانه نیما باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،امروز آخرین مهلت صادر کنندگان برای بازگشت وجوه صادراتی خود به سامانه نیما است. صادر کنندگانی که با تزریق نکردن ارز‌های خود به سامانه نیما سبب شدند تا امروز این سامانه روی بازگشت ۲۷.۵ میلیارد دلار را به خود نبیند.

پیش‌تر هم بانک مرکزی بخشنامه‌های متعددی را ابلاغ و آن‌ها را ملزم به رفع تعهد ارزی کرده بود، اما عده‌ای این موضوع را جدی نگرفتند و همین امر سبب شد تا این بار رییس کل بانک مرکزی صراحتا اعلام کند بعد از پایان تیر ماه، دیگر این مهلت تمدید نخواهد شد و اسامی خاطیان به قوه قضاییه ارسال خواهد شد.


بعد از اتمام حجت رییس کل بانک مرکزی و پست اینستاگرامی ۲ شب گذشته او، روز قبل، ۳۰۰ میلیون دلار ارز به سامانه نیما عرضه شد و از پیامد‌های مثبت این موضوع همین بس که قیمت دلار در سامانه نیما از ۲۰ به ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان رسید و قیمت دلار در بازار آزاد هم با کاهش ۳ هزار تومانی مواجه بود و این یعنی تزریق هر چه بیشتر این ارز‌ها به سامانه نیما از تلاطمات و نوسان‌های بازار ارز جلوگیری به عمل خواهد آورد.

از نشانه‌های این برخورد‌های جدی می‌توان به سخنان چند هفته پیش رییس دستگاه قضا هم اشاره کرد؛ درست زمانی که رییس دستگاه قضا اعلام کرد در صورت لزوم با آن‌ها(صادرکنندگان) برخورد می‌شود و سخنگوی دستگاه قضا هم گفته بود: تمام کسانی که به بازگشت ارز حاصل از صادرات اقدام نکنند تحت تعقیب قضایی قرار می‌گیرند.
 
حتی قرار بر این شد تا با افرادی که به واسطه استفاده از کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای موقت اقدام به صادرات کرده و ارز خود را بازنگردانده اند، برخورد‌های لازم به عمل آید و کارت‌های آنان به حالت تعلیق درآمده و مشوق‌های صادراتی از آن‌ها سلب شود.

ارسلان ظاهری کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات در مقطع فعلی اقتصاد ایران از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در شرایطی که کشور تحت تاثیر شدیدترن تحریم‌های اقتصادی قرار دارد، صادرات غیر نفتی در حکم گلوگاه استراتژیک کشور هستند که این ارز‌های صادراتی می‌توانند تا حدودی اقتصاد ایران را در برابر تحریم‌ها مصون نگه دارند.

او بیان کرد: برابر آمار‌های رسمی بانک مرکزی میزان صادرات غیر نفتی کشور در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ به ترتیب ۳۹.۹، ۳۹.۶ و ۳۸.۶ میلیارد دلار بوده است و درمجموع در دو سال اخیر صادرات کشور حدود ۷۲.۵ میلیارد دلار بوده که از این میزان تنها ۴۵ میلیارد آن به سامانه نیما تزریق شده است.
 

۲۷ میلبارد دلار معادل هزینه ۲ سال کالای اساسی کشور

ظاهری با بیان اینکه ۲۷.۵ میلیارد دلار ارز صادراتی وارد سامانه نیما نشده است، گفت: همین میزان معادل ارز مورد نیاز برای واردات ۲ سال کالا‌های مورد نیاز و اساسی کشور است و موضوع زمانی دشوار می‌شود که درمی یابیم این ارز‌ها به بخش‌های دیگری اختصاص یافته اند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: عده‌ای بر این باورند که این ارز‌ها بدون اینکه وارد کشور شوند، در همان کشور‌های مبدا بوده و صادر کننده‌ها به واسطه همان‌ها اقدام به سرمایه گذاری در کشور‌های دیگر مانند ترکیه می‌کنند.

او افزود: بخش دیگری هم که به صورت غیر رسمی برمی گردد این ابهام را ایجاد می‌کند که مبادا صرف تامین مالی قاچاق شده باشد و این موضوع هم برخلاف منافع ملی کشور است بنابراین یکی از محل‌های جدی برای تامین ۱۲.۵ میلیارد دلار ارزی که صرف قاچاق شده، همین ارز‌های حاصل از صادرات غیر نفتی است.

ظاهری تصریح کرد: عده‌ای معتقدند باید برای صادر کنندگان مشوق‌هایی را در نظر گرفت تا بدین طریق راغب به تزریق ارز‌های خود به سامانه نیما شوند و می‌بینید که در شرایط فعلی و با توجه به افزایش قیمت دلار در این سامانه، اما هنوز هم هستند خاطیانی که به طرق مختلف قانون را دور می‌زنند.

این کارشناس اقتصادی ضمن انتقاد از عملکرد بانک مرکزی بیان کرد: سیاست گذار پولی ما نباید بعد از ۲ سال آزمون و خطا به این نتیجه برسد که چگونه صادر کنندگان ا ملزم به رفع تعهد ارزی کند و در واقع نباید به اجبار و با التماس بخواهد تا صادر کنندگان ارز‌ها را بازگردانند.

او با بیان اینکه این ارز‌ها باید در خدمت اقتصاد ملی خرح شوند، گفت: نباید گذاشت که این فرصت‌ها به تهدید تبدیل شوند و در شرایطی که کشور از این تحریم‌ها رنج می‌برد تنها راه، بازگشت این ارز‌ها است چرا که تحقق این امر ثبات در بازار ارز و جلوگیری از نوسانات مداوم را در پی خواهد داشت.

ظاهری اظهار کرد: عموما این خام فروشان هستند که ارز‌های خود را بازنگردانده اند چرا که صادر کنندگان دیگر می‌دانند که اگر ارز‌های خود را وارد سامانه نیما نکنند، در آینه قیمت‌ها افزایش می‌باید و برای تامین مواد اولیه خود به مشکل برمی خورند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ۸۵ درصد واردات کشور نیاز تولید است، گفت: زمانیکه واردات مواد اولیه جهش پیدا کند تولید کننده مجبور است مواد اولیه را گران‌تر بخرد در نتیجه قیمت تمام شده محصول هم افزایش می‌یابد و این امر توان رقابت پذیری محصولات او در بازار‌های بین المللی را کاهش می‌دهد بنابراین باید با تزریق ارز‌های حاصل از صادرات به سامانه نیما، ارز مورد نیاز برای واردات برخی کالا‌های مورد نیاز فراهم شود.

او با بیان اینکه در شرایط فعلی تنها برخی گروه‌ها منتفع می‌شوند، افزود: برخی خام فروشان هستند که این نابه سامانی را ایجاد کرده اند که این عدم تعهد نتیجه اش، افزایش قیمت‌ها و فشار مضاعف به آحاد جامعه به ویژه قشر مستضعف است.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: اگر یک پنجم زمانی را که برخی مسوولان صرف کردند تا طرح حذف ۴ صفر از پول ملی به نتیجه برسد را اختصاص می‌دادند به موضوع عدم رفع تعهد ارزی برخی صادر کنندگان، اوضاع اقتصادی بهتر می‌شد چرا که اکسیژن خون صادرات، بازگشت ارز صادراتی است و در شرایطی که کرونا تنفس اقتصاد را تهدید می‌کند، می‌تواند به کشور کمک کند.

او ادامه داد: نگرانی کارشناسان و فعالان اقتصادی این است که مبادا در سال‌های آینده هم مجددا شاهد وقوع اتفاقات این چنینی باشیم بنابراین سیاست گذار پولی باید بداند که توانش را کجا خرج کند و دستپاچگی امروز مسوولان بانک مرکزی نشان دهنده این است که در گذشته مشکلات آینده را به درستی تشخیص نداده اند.

او افزود: میزان واردات کشور در سال گذشته حدود ۴۳ میلیارد دلار و مجموع صادرات غیر نفتی نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار بوده است بنابراین با یک مدیریت مناسب به راحتی می‌توان این ارز‌ها را برای واردات کالا‌های مورد نیاز اختصاص داد.

ظاهری در پایان با بیان اینکه در دو سال گذشته حدود ۴۰ درصد ارز‌های حاصل از صادرات به سامانه نیما تزریق نشده است، گفت: از این میزان تنها ۴۵ میلیارد دلار بازگردانده شده بنابراین انتظار می‌رود مسوولان ذی ربط تصمیماتی را اتخاذ کنند تا این مشکلات به سرعت انجام شود.

۸ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما تزریق نشده

حسین سلاح ورزی نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازگشت ارز حاصل از صادرات تجار را یک وظیفه ملی و میهنی برشمرد و گفت: اساسا هر صادر کننده‌ای که کالایی را تولید و سپس صادر می‌کند، موظف است به ویژه در شرایط فعلی که کشور از وجود تحریم‌های بین المللی رنج می‌برد، ارز‌های خود را وارد سامانه نیما کند.

او ادامه داد: در طرف مقابل هم باید پذیرفت که صادر کنندگان به یک منبع لایتناهی وصل نیستند و یک سری سخت گیری‌ها نباید اعمال شود، اما در هر صورت بایستی با خاطیان، برخورد قضایی شود چرا که آن‌ها سبب می‌شوند تا ارز مورد نیاز برای واردات برخی کالا‌های تولیدی تامین نشود.

نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران با اشاره به دلایل امتناع صادر کنندگان برای واریز ارز‌های خود به سامانه نیما اظهار کرد: برخی اختلافات محاسباتی وجود دارد یعنی بانک مرکزی بر اساس اینکه صادرکننده‌ای هزار تن کالای خود را به ارزش هزار دلار صادر کرده است، از او درخواست بازگشت این میزان را دارد؛ در صورتی که این تاجر کالای خود را به ارزش ۵۰۰ دلار به فروشنده عراقی فروخته است.

او با بیان اینکه در صحت و روایی آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی تردید وجود دارد، افزود: مبنای محاسبات آنان با تجار ما متفاوت بوده و واقعیت این است که بسیاری از عراقی‌ها و افغان‌ها این کالا‌ها را با ارزش پایین تری خریداری می‌کنند، بنابراین فضا تا اندازه‌ای ابهام آلود و غیر شفاف است و ما معتقدیم که ۸ میلیارد دلار از ارز صادر کنندگان بازنگشته است.

سلاح ورزی اظهار کرد: برخی هزینه‌هایی هم وجود دارد که باعث می‌شود میزان عایدی یک صادرکننده بیشتر از آنچه که بانک مرکزی می‌پندارد، دیده شود، بنابراین سیاست گذار باید به این نکته هم توجه داشته باشد که وجود برخی از هزینه‌ها از جمله هزینه‌های حمل و نقل بین الملل و تبدیل ارز‌ها به ریال باید از میزان دریافتی خالص او کسر و سپس اعلام شود که فلان صادر کننده این میزان ارز را وارد سامانه نیما نکرده است.

او تصریح کرد: در جلسات متناوبی که در اتاق بازرگانی برگزار کرده ایم ضمن تشویق صادرکنندگان برای عمل به این وظیفه ملی خواستار بازگشت حداکثری این وجوه صادراتی به سامانه نیما شدیم و بیش از ۸۰ درصد این تخطی متعلق به ۴۰۰ صادرکننده است.
نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران ضمن انتقاد از بخشنامه سال ۹۷ بانک مرکزی بیان کرد: در همان سال بانک مرکزی اعلام کرد بازرگانانی که حجم صادراتشان کمتر از یک میلیون یورو است از واریز وجوه صادراتی خود به سامانه نیما معاف هستند و همین امر باعث شکل گیری صادر کنندگان خرد و سو استفاده برخی سودجویان شد.

او با بیان اینکه بخشنامه بانک مرکزی باعث ایجاد کسب و کار‌های جدیدی شد، افزود: برخی از تجاری که حجم صادرات بالایی داشتند از این موضوع سوء استفاده و از طریق کارت‌های بازرگانی اجاره ای، کالاهایشان را صادر می‌کردند و بخشی از همین ۲۷ میلیارد دلاری که بانک مرکزی به آن اذعان دارد، مربوط به همین گروه است.

سلاح ورزی ادامه داد: اگر سیاست گذار و رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید که ۲۷.۵ میلیارد دلار ارز برنگشته است قاعده بر این است که فهرستی را منتشر و اعلام کند که هر صادر کننده‌ای چه نوع کالایی، با چه تناژی صادر و چه میزان ارز را بازنگردانده است.

نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران با اشاره به آمار مبهم بانک مرکزی و وزارت صمت اظهار کرد: براساس فهرستی که به اتاق بازرگانی ارائه شده است، هیچ اطلاعات دقیقی مبنی بر تعداد صادرکنندگان و میزان دقیق ارزی که وارد سامانه نکرده اند، وجود ندارد و فقط اطلاعاتی از میزان درصدی که هر صادرکننده‌ای بازنگردانده است، موجود است.

کارت‌های بازرگانی خاطیان تعلیق خواهد شد

مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه لیست کارت‌های بازرگانی غیر متعارف به وزارت صمت و بانک مرکزی تحویل دادده شده است، گفت: ۱۰ شاخص را برای ارزیابی کارت‌های بازرگانی انتخاب کرده ایم که براساس آن اگر دارنده کارتی فعالیت مشکوکی را انجام داده باشد، نام او در این لیست قرار گرفته است.

او ادامه داد: این آمار به صورت محرمانه در اختیار سازمان توسعه تجارت قرار گرفته و رونوشت آن هم نزد بانک مرکزی است و این آمار‌ها معمولا هر دو ماه یکبار، به نهاد‌های مربوطه ارسال می‌شود.
 
ارونقی با بیان اینکه سرنوشت دارندگان این کارت‌ها در کارگروه تعیین تکلیف می‌شود، گفت: کارگروهی متشکل از نمایندگان اتاق بازرگانی، وزارت صمت، بانک مرکزی و گمرک وجود دارد که قرار است در این چند روز تصمیم گیری نهایی اعمال شود که با دارندگان این کارت ها، چه برخوردی باید صورت پذیرد و نتیجه نهایی را اطلاع رسانی خواهیم کرد.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک با اشاره به دلایل غیر متعارف و اجاره‌ای بودن این کارت‌های بازرگانی گفت: برخی دارندگان کارت‌ها در طول یک روز ۴ اظهار نامه گمرکی ارائه می‌دادند و برخی هم دارای اظهار نامه‌هایی با ارزش‌های غیر متعارف بودند که گمرک هم بر این بود که این تجار این کارت‌ها سوء استفاده کرده و قانون را دور می‌زنند.

او اظهار کرد: براساس شماره کارت‌ها لیست در اختیار نهاد‌های ذی ربط قرار گرفت و برابر مصوبات بانک مرکزی هم گمرک موظف است بعد از تعیین تکلیف نهایی، تسهیلاتی برای این افراد در نظر نگیرد یعنی مسیر قرمز برای این‌ها در نظر گیرد.

ارونقی ادامه داد: درصورت احصای این کارت‌های غیر متعارف گمرک به تنهایی نمی‌تواند برای آن‌ها تصمیم نهایی بگیرد و کلیه امکانات را از آن‌ها سلب کند بلکه سخت گیری‌ها بعد از تصمیم نهایی کارگروه اعمال خواهد شد و بعد از آن کارگروه این مارت‌های اجاره‌ای را به حالت تعویق در می‌آورد.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک در پایان با بیان اینکه دارندگان این کارت‌ها را گروه بندی نکرده ایم، گفت: از سال ۹۷ تاکنون هر چند وقت یکبار لیست‌ها را به وزارتخانه تحویل می‌دادیم.

اینکه اعلام شود بخش زیادی از صادر کنندگان به دلیل منفعت شخصی و از روی عمد ارز‌های خود را به سامانه نیما منتقل نکرده اند، خالی از لطف است چرا که برخی از آن‌ها کالای خود را به کشور‌های مقصد صادر کرده، اما هنوز چشم انتظار دریافت وجوه صادراتی خود از این کشور‌ها هستند. از طرفی دیگر هم به گفته برخی کارشنان، شاید بانک مرکزی آنطور که باید نظارت بیشتری را اعمال نکرده بود چرا که اگر اینگونه بود اکنون وصعیت بازاز ارز با نوسانات مواجه نبود.

در کلام آخر باید یادآور شد صادر کنندگان کمتر از ۲۴ ساعت دیگر فرصت دارند تا نسبت به رفع تعهد ارزی خود اقدام کنند؛ حال باید منتظر ماند و دید که سیاست‌های تنبیهی و انتشار این لیست تا چه اندازه آن‌ها را ملزم به رفع تعهد ارزی خود خواهد کرد.

انتهای پیام/
برچسب ها: بانک مرکزی ، ارز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۵
در انتظار بررسی: ۰
منصور
۰۳:۵۶ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
اونایی که اسکناس بدون پشتوانه چاپ میکنن مقصرند
ناشناس
۱۶:۵۱ ۳۱ تير ۱۳۹۹
اینا خودشون رو زدن به اون راه .فکر میکنند مردم هم نمیفهمند
احمد
۱۶:۲۳ ۳۱ تير ۱۳۹۹
27.5 ملیارد ارز بر نگشته
300 ملیون برگشته
یعنی حدود 1 درصد برگشته(یکم بیشتر 1.1 درصد)
این کجاش خوشبختانست
99 درصد ما بقیش کو؟
ali
۱۶:۰۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
چقدر ناز و خوبند اونهایی که دلارها را گرفته اند و بسامانه نیما تزریق نمی کنند تا گفتند اسمتون را میگیما .دارند همیتنطور دلارها را پس میدن.!!! از اون خاطر (ب.ز)و(ش.ن)و(ع.ا.ر)و(اقای ف)ووواختلاسهاشون را برنگردوندندااسمشون را نگفتندنگفتند بابک زنجانی یا شبنم نعمت زاده ووواز امروز دیگه هرکی اختلاس کرد اسمشون را میگن اونها هم بیچارهها ابرو دار و تا الان کسی اسمشون را نشنیده فوری پس میدند!!!!ما هم نشستیم پس بدن!!!!مواظب باشید
ناشناس
۱۶:۰۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
باعث گرانی ارز خود دولته.
ناشناس
۱۵:۴۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
ای داد وبیداد
رضا
۱۵:۴۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
یک جوری میگین بود انگار الان ارزون شده
ناشناس
۱۶:۲۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
والا از ۱۲ رسوندش ۲۵ تومان بعد کردش ۲۰تومان میگه ارزون شد
بنظر خودشما ارزون شده؟
ناشناس
۱۵:۳۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
خب معلومه که مدیریت ضعیف دولت باعث این بی نظمی وافزایش، وبخور بخور بعضی ها ، این م‌شکلات راایجادکرده وبرای دولت هم بد نبوده!!
احمدي نيا
۱۵:۲۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
علت نوذسان بازار دولت وبس
چون دولت تا ميتونه به صادر كنندگان تسهيلات ميده وحداكثر امكانات را براي صادرات كالا فراهم ميكنه
از انطرف عده اى ابن الوقت به اسم صادر ات كالا تاميتوانند كالاهاي ايراني را صادر وبه ارز تبديل ميكنند
وارزهاي حاصله را به كانادا وتركيه وامارات ودبى ساير كشورها انتقال داده وانجا براي اينده خود وفرزندانشان تبديل به املاك يا هر پس انداز ديگري ميكنند.
ناشناس
۱۵:۲۲ ۳۱ تير ۱۳۹۹
هر دو مقصر هستند...
ناشناس
۱۴:۴۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
مهم نیست کی مقصر بود فقط خدا کنه همینطور ارزان شود
ناشناس
۱۴:۵۴ ۳۱ تير ۱۳۹۹
ارزون شدن دلار هیچ تاثیری درسختی زندگی مردم نخاهد داشت .اما گرون شدن بهترین برای دلالان دولتیس تا ملتو غارت کنن باصاحبان قدرت تقسیم. الان دلار یک ریالم بشه .خودرو همون هرسه ماه ده ملیون گرونی وگوشت 125 تومن وببالاتر
ناشناس
۱۴:۲۱ ۳۱ تير ۱۳۹۹
الان یعنی ماشین ازکارخونه ارزون میشه....... نه بخدا چه فکری کرد
ناشناس
۱۴:۱۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
خبر از حال مردم ندارید!اگه واقعا دلسوز بودید همون اول جلوی این دلال بازیهاتون رو میگرفتید.حتی اگه دلار به وضع اولش هم برگرده دیگه قیمت اجناس بر نمیگرده.چون به دهن خیلی ها مزه کرده!!
ناشناس
۱۴:۱۴ ۳۱ تير ۱۳۹۹
دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولتدولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت دولت
ناشناس
۱۴:۱۴ ۳۱ تير ۱۳۹۹
چی بگم واقعا
ناشناس
۱۴:۱۴ ۳۱ تير ۱۳۹۹
عجباااااااااااااااا
ناشناس
۱۴:۰۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
خوب اینها را ممنوع الخروج کنید، فردا یکی می شوند مثل خاوری و ...
ناشناس
۱۳:۵۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
همگی رو اعدام کنید.
هر مسئول بی عقلی که در پست مدیریت هست و با تصمیمات نابخردانه خود باعث اینهمه آشفتگی در کشور بشود را هم، اعدام کنید.
ناشناس
۱۳:۴۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
در حال حاضر همه چیز به دلاره لوازم فروشی سوال می‌کنی چرا اینقدر گران است میگه دلار گران شده خواربارفروشی مصالح فروشی جهیزیه عروس کی مقصزه دلال مگر چند نفرند که باعث این همه گرانی وتورم شده چرا به قوه قضائیه معرفی نمشن
ناشناس
۱۳:۳۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
خودرو حباب داره
یاسر
۱۳:۲۷ ۳۱ تير ۱۳۹۹
یعنی مقصر اصلی رو میخواید چند تا افراد صادر کننده نشون بدید تا افکار عمومی اصلا متوجه نشن دولت داره چیکار میکنه ؟ اینه وظیفه اصلی رسانه آیا؟؟؟
تا کی میتونید از این دولت دفاع کنید ؟ دلار رو رسوندید به 20 که البته همین هم الان تو بازار نیست .
ناشناس
۱۳:۰۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
دلارباید12بشه ن 20کجاارزون شده اخه........ خودروچرایهویی30درصدگرون شد پس روحانی گفت چیزی گرون نشه....
سام
۱۲:۵۴ ۳۱ تير ۱۳۹۹
اگه دلار گران شد و اگه الان که داره قیمتش سقوط می کنه،هیچ اتفاق خاصی نیفتاد که این افزایش و کاهش رخ بده،همه اش کار خود دولت و بانک مرکزی بوده و هست...
ناشناس
۱۳:۲۲ ۳۱ تير ۱۳۹۹
کاهش تا ۲۰ تومن میاد یا ۱۹۹۰۰بعد میگه کم کردیم
ناشناس
۱۲:۲۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
متاسفا برای دولتی که مردمش سیاستش رو پیش بینی می کنند و میدونند قراره تا کجا افت و افزایش قیمت داشته باشه
ناشناس
۱۲:۰۷ ۳۱ تير ۱۳۹۹
بود یعنی الان پایین اومده دیگه عجب در ضمن این چندروز قیمت دلار پایین بیاد نسبت به امروز بخاطر تزریق موقتی دلار به بازار هست از طریق بانک مرکزی وگرنه خواهید دید به ۴۰هزارتومن هم میره
عبدعلمدار
۱۱:۵۳ ۳۱ تير ۱۳۹۹
بعد از اینکه سود قابل توجهی رو از بابت افزایش قیمت ارز دولت به جیب زد حالا دلارهای ذخیره شده رو وارد بازار میکنن که بگن ما هم کاری کردیم و از طرفی هم به قیمت 4200 که بر نمیگردونن به قیمت 18 و 17 هزار میارن که بعد هم شوآف کنن ارز ارزون شده اما در واقع به مرگ میگیرن که به تب راضی بشی
عبدعلمدار
۱۱:۵۳ ۳۱ تير ۱۳۹۹
بعد از اینکه سود قابل توجهی رو از بابت افزایش قیمت ارز دولت به جیب زد حالا دلارهای ذخیره شده رو وارد بازار میکنن که بگن ما هم کاری کردیم و از طرفی هم به قیمت 4200 که بر نمیگردونن به قیمت 18 و 17 هزار میارن که بعد هم شوآف کنن ارز ارزون شده اما در واقع به مرگ میگیرن که به تب راضی بشی
عبدعلمدار
۱۱:۵۳ ۳۱ تير ۱۳۹۹
بعد از اینکه سود قابل توجهی رو از بابت افزایش قیمت ارز دولت به جیب زد حالا دلارهای ذخیره شده رو وارد بازار میکنن که بگن ما هم کاری کردیم و از طرفی هم به قیمت 4200 که بر نمیگردونن به قیمت 18 و 17 هزار میارن که بعد هم شوآف کنن ارز ارزون شده اما در واقع به مرگ میگیرن که به تب راضی بشی
ناشناس
۱۱:۴۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
الان میارش تا۲۰ تومن بعد میگه کمش کردیم در صورتی که از ۱۲تومان بود
بعد شعار میده ما ارزون کردیم درصورتی که گران کرد الان ببینیم چی میشه کاهش پیدا میکنه یا همان ۲۰تومن ثابت میشه
محمد.ن.ک
۱۱:۴۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
همیشه مقصر افزایش قیمت دلار بانک مرکزی هست و دولت وقت.ولی این دولت بدون توجه به ملت ایران یکطرفه و به ضرر مردم، دلار رو تا مرز فلج کردن ملت گرون کرد
metal soldier
۱۱:۳۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
مقصر گران شدن دلار و پیدا کردید بعدش نوبت ماشین و گوشی موبایل و مرغ برنج و خیلی چیزایه دیگه است
ناشناس
۱۲:۰۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
چی میگی مقصر مگه دلار اومده به حالت یه ماه قبل خیلی دیگه...
محمد
۱۱:۳۷ ۳۱ تير ۱۳۹۹
چرا از همان اول قاطع برخورد نمیشه که اینقدر بره بالا
ناشناس
۱۳:۴۲ ۳۱ تير ۱۳۹۹
برخورد مسئولین بیشتر قاطرانه هست تا قاطعانه
محمد
۱۱:۳۷ ۳۱ تير ۱۳۹۹
چرا از همان اول قاطع برخورد نمیشه که اینقدر بره بالا
امیرحسین
۱۱:۳۲ ۳۱ تير ۱۳۹۹
مقصر بود؟؟؟ینی الان دیگه ارزون شد؟؟؟خداوکیلی سر به سرمون نزارید
ناشناس
۱۱:۳۱ ۳۱ تير ۱۳۹۹
دولت تدبیررررررر
ناشناس
۱۱:۲۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
مقر هر نامردی که هست دودش فقط به چشم مات بیچاره میره
محمد
۱۱:۲۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
مشمولانی که روش مستقیم رو انتخاب نکردن چه زمانی دوباره فرست پیدا خواهند کرد که روش مستقیم رو انتخاب کنند و سهامشون رو آزاد کنن. اصلا کجای دنیا برا صاحب سهام زمان تعین میکنن برا مدیریتش. لطفا پیگیری کنید خیلیا جا موندند که یا به پولش احتیاج دارن یا خودشون میخان سهامشون رو مدیریت کنن. با تشکر و سپاس
علی
۱۱:۰۷ ۳۱ تير ۱۳۹۹
وظیفه کنترل ارز و ارزش پول ملی بر عهده دولت است و تعلل و سفسطه های اضافی ظلم و خیانت به ملت است.
علی
۱۰:۵۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
بعد از 40 سال مثل بچه دبستانی ها هنوز نمیدونند چیکار کنند!!!!!
ناشناس
۱۰:۵۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
هیچکدام ،مقصرکسر بودجه وحشتناک دولته
ناشناس
۱۰:۲۷ ۳۱ تير ۱۳۹۹
هم بانک مرکزی مقصر بود (چون نظارتی نداشت ) و هم دلال مقصر بود (چون از عدم نظارت سو استفاده کرد ) و هم صادر کننده مقصر بود (چون ارز رو وارد کشور نکرد و سو استفاده کرد ) و هم مردم مقصر بودن (چون صف کشیدن واسه خرید دلار ) .
اینم اوضاع رو هوای مملکت ما . آدم نمیدونه بخنده یا گریه کنه :)
بهمن
۰۹:۲۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
بابای من مقصره
ناشناس
۰۸:۴۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
در روز های اتی خواهیم دید کی راست میگه کی دروغ
سیدعطا
۰۸:۴۳ ۳۱ تير ۱۳۹۹
بی تدبیری دولت
A
۰۸:۳۲ ۳۱ تير ۱۳۹۹
افزایش قیمت بودددد ؟
۹۱۲
۱۲:۵۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
اره دیگه؟؟؟
وا؟؟؟؟
از ۱۲ رفتن۲۶
از ۲۶ امدن ۲۲؟؟
چه کسی مقصر افزایش بود؟؟؟
محمود
۰۸:۳۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
به نظرم این بانک مرکزی ایران است که در سیاست گذاری های مالی و ارزی کشور متولی اصلی است وباهدف گذاری کاهش ارزش پول ملی تا حد یک ده هزارم پیش خواهد رفت که بعدن با حذف چهار صفر مثلاً جبران کند واین مصداق بارز کم فروشی هست
ناشناس
۰۸:۱۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
چه دلیلی داشت رئیس بانک ملی اعلام کند؟ اطلاعات کجاست؟ اینها تقصیر خود رو تو بلندگو گردن دیگران می اندازند
ناشناس
۰۸:۱۱ ۳۱ تير ۱۳۹۹
گاه برخوردهای سخت و خشن با کسانی که ارزهای حاصل از صادرات را برنمیگردانند همچون باز کردن راه جاری چشمه ای است که کویر اقتصاد ایران را سیراب می سازد و روح و جان عامه مردم را زنده و صفا می بخشد و جلوی بسیاری از جرائم اجتماعی را می گیرد
ناشناس
۱۲:۵۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
درود بر شما