سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گوی ۱۸:۳۰ بررسی شد؛

راهکارهای کاهش رسوب کالا در گمرک

معاون فنی گمرک گفت: در صورت همکاری کامل سازمان های مختلف با گمرک و تسریع صدور مجوزهای لازم، ایستایی کالا در گمرک به حداقل می رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص  تاثیر تعدد قوانین و دستگاه ها در ایستایی و رسوب کالا در گمرک تصریح کرد: رسوب کالا در گمرک و زمان بر بودن ترخیص کالاها، تنها به اقدامات به گمرک بستگی ندارد و سازمان های مختلف هم در این تاخیر موثر هستند.

او افزود: در برخی موارد، اخذ مجوز از سازمان ها ممکن است زمان ببرد اما باز هم می گویند رسوب کالا به دلیل اقدام نادرست گمرک بوده است.

ارونقی بیان کرد: سازمان گمرک با ۳۰ تا ۳۵  سازمان در ارتباط است و ما موظف هستیم مجوزهای قانونی را کسب  و  سپس اقدام به ترخیص کالا کنیم.


بیشتر بخوانید


این مقام مسئول گفت: ۱۰ الی ۲۰ درصد صاحبان کالا و واردکنندگان هم تمایلی به ترخیص سریع کالاهای خود ندارند و موجب رسوب کالاها در گمرک می شوند.

معاون فنی گمرک در خصوص نوع کالاهای مانده در گمرک بیان کرد: میزان کالای غیر کانتینری موجود در گمرک که کالا‌های اساسی را تشکیل می‌دهند حدود ۳.۵ میلیون تن و میزان کالا‌های غیر کانتینری و غیر اساسی نیز ۳.۳ میلیون است.

ارونقی گفت: اگر کالایی شرایط ترخیص از گمرک را داشته باشد از گمرک ترخیص می شود اما به طور کلی مهلت دو ماهه برای صاحبان کالا در نظر گرفته شده است که می توانند کالای خود را در گمرک نگه دارند.

او افزود: اگر در تشریفات کالا موانعی وجود داشته باشد موجب رسوب کالا در بندر و گمرک خواهد شد و تا موانع برطرف نشود کالا در گمرک می ماند. 

معاون فنی گمرک با تاکید بر همکاری همه سازمان ها با گمرک بیان کرد: ماده صریح و روشنی در این خصوص وجود دارد که عنوان کرده تمامی وزارتخانه ها و سازمان ها باید تحت نظارت کامل گمرک عمل کنند. اگر این موضوع را سازمان ها بپذیرند و بر اساس آن اقدام کنند ایستایی کالا در گمرک به حداقل ممکن می رسد.

ارونقی گفت: در  ماده ۱۲ قانون امور گمرکی درباره پنجره واحد مشخص شده که چه مواردی را سازمان ها باید رعایت کنند. بعضی از موارد اجرا شده اما تا نقطه مطلوب فاصله است.

اخذ مجوز وزارت جهاد کشاورزی ۱۵ روز زمان می برد

در ادامه نهاوندی سخنگوی واردکنندگان نهاده‌های دامی در ارتباط تلفنی گفت: در حوزه دامی به دلیل فساد پذیر بودن هیچ واردکننده‌ای علاقه ندارد کالا در گمرک بماند.

نهاوندی گفت: ۱۵ روز زمان می‌برد تا نهاده‌های دامی از وزارت جهاد کشاورزی اجازه بگیرد تا بعد از ترخیص از گمرک توزیع شود. بعد از آن نیز باید ده تا ۱۵ روز برای مجوز‌ سازمان های دیگر  منتظر بمانیم.

او در خصوص راهکار تسهیل ترخیص نهاده های دامی تصریح کرد: یا باید مالکیت نهاده دامی برای اظهار به خریدار و واردکننده ایرانی منتقل شود و یا به صورت اعتباری منتقل شود.

نهاوندی ادامه داد: هفته گذشته بدون هیچ پیش آگهی بانک مرکزی اطلاعیه‌ای داد که مالکیت کالا به واردکننده منتقل نشده است بنابراین به دلیل فرایند خاصی که دارد تمام مراحل قانونی برای واردات را طی کردیم که ارز لازم تخصیص نیافت و کالا از گمرک ترخیص نشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.