سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

متخصص بیماری‌های عفونی:

بیماران کرونایی زیاد شده است

عمادی گفت: درحال حاضر بیماران کرونایی خیلی زیاد شده و شرایط برای همکارانم بسیار طاقت فرسا است به طوری که بیمارستان‌ها در حال پر شدن هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آخرین یافته‌ها از ویروس کرونا امشب ۲۸ تیرماه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با حضور حمید عمادی متخصص بیماری‌های عفونی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حمید عمادی متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه ویروس همان ویروس است، اما برخی از مردم نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند گفت: سرماخوردگی در تابستان مرسوم نیست، اما با علائم ویروس کرونا اشتباه نکنیم.

او با اشاره به اینکه مراجعه غیر ضروری به مراکز درمانی مانع از رسیدگی به بیماران کرونایی می‌شود خاطرنشان کرد: متاسفانه بیماران کرونایی خیلی زیاد شده و شرایط برای همکارانم بسیار طاقت فرسا است به طوری که بیمارستان‌ها در حال پر شدن هستند و امیدواریم بتوانیم این موج را کنترل کنیم تا پاسخگوی مردم باشیم.

عمادی با اشاره به اینکه الان به دلیل آمار بالای مبتلا شدگان اوضاع بحرانی شده است افزود: غربالگری درستی انجام شده، الان بیماری شدیدتر نشده است. البته تعداد کسانی که به آی سی یو احتیاج دارند زیاد شده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه متاسفانه ترس از کرونا مردم نسبت به قبل ریخته است بیان کرد: بیماری به صورت جدی در حال گسترش است، علائم بیماری کرونا تب، خستگی، بدن درد، سردرد، اسهال، تهوع و علائم گوارشی است همچنین می‌توان به از دست دادن حس بویایی، چشایی، تنگی نفس نیز اشاره کرد.

او با اشاره به اینکه اگر علائم خفیف بیماری را دارید نیازی به انجام دادن تست نیست افزود: باید افرادی که زمینه بیماری دارند حتماً تست کرونا بدهند، این افراد حسابشان از افراد جوان و سالم جداست.

دو نوع آزمایش کرونا داریم

عمادی با اشاره به اینکه دو نوع آزمایش کرونا داریم که یکی از آن‌ها مربوط به آزمایش خون می‌شود، گفت: پادزهری که بر علیه ویروس ساخته می‌شود را در آزمایش خون چک می‌کنیم، متاسفانه مراجعه به مراکز خصوصی، آزمایشگاهی و تصویربرداری زیاد شده است، به مردم توصیه نمی‌کنیم که راسا خودشان اقدام به دادن تست کرونا کنند.

او تصریح کرد: در آزمایش بینی ویروس چک می‌شود و در آزمایش خون نیز میزان آنتی بادی و پادزهر‌هایی که بدن در مقابله با ویروس می‌سازد چک می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه برخی از ادارات از کارمندان تست کرونا می‌گیرند افزود: حضور در مراکز برای تست کرونا به صورت شخصی توصیه نمی‌شود بلکه با توجه به نظر پزشک باید تست گرفته شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: افراد زیر ۲۰ سال و افرادی که زمینه بیماری خاصی ندارند بهتر است با مشاهده علائم در منزل بمانند و قرنطینه شوند و در جامعه حضور نداشته باشند.

عمادی افزود: کیت‌های آزمایشگاهی هزینه‌های زیادی دارد و انجام هر آزمایش بار هزینه‌ای زیادی را به آزمایشگاه‌ها نیز وارد می‌کند.

او گفت: در اسفندماه مراجعات به دلیل نگرانی‌ها بود، اما اکنون بیمارانی که واقعا نیاز به مراجعه دارند در بیمارستان حضور دارند و غربالگری انجام می‌شود، اما با توجه به رعایت نکردن مردم و از بین رفتن ترس شیوع بیماری و میزان مراجعات افزایش یافته است.

۸۰ درصد مبتلایان به کرونا علائم خفیفی دارند

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه اگر بیماری شدید نیست فرد نیازی به مراجعه به مراکز درمانی ندارد گفت: ۸۰ درصد افراد‌ی که به بیماری مبتلا می‌شوند علائم خفیفی دارند.

عمادی اظهار کرد: افراد مسنی که دارای دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی هستند و فکر می‌کنند که به بیماری کرونا مبتلا شده اند حتماً باید به پزشک مراجعه کنند در غیر اینصورت سایر افرادی که حالشان بد نیست می‌توانند خودشان را در منزل قرنطینه کنند و به استراحت بپردازد.

امکان ابتلای مجدد بهبود یافتگان کرونایی وجود دارد

عمادی با اشاره به اینکه داروی ناپروکسن برای کاهش درد توصیه می‌شود اظهار داشت: دارو‌های گیاهی در طب سنتی استفاده می‌شود، اما همه این موارد در مرحله آزمایش است و هنوز قطعی نشده است.  

او با اشاره به اینکه امکان ابتلای مجدد افراد بهبود یافته وجود دارد و پیش بینی‌ها تاکنون غلط از آب درآمده است عنوان کرد: ۷۰ الی ۸۰ درصد مبتلایان دچار بیماری خفیف می‌شوند و نیاز به اقدام خاصی ندارد.

این متخصص بیماری عفونی تصریح کرد: افراد ناقل بهتر است در خانه بمانند و به محل کار خود نروند و در صورت مشاهده علائم بیماری به صورت جدی به پزشک مراجعه کنند، با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و موارد بهداشتی می‌توان از شیوع بیماری جلوگیری کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه تغذیه افراد مبتلا به کرونا به دلیل بی اشتهایی بسیار مهم است اظهار داشت: پرهیز غذایی در زمان بیماری اهمیت ندارد و هر ماده غذایی با توجه به میل بیمار توصیه می‌شود، تغذیه برای افراد مبتلا به دلیل دفع بیش از حد بسیار مهم است.

کم هزینه‌ترین ابزار مقابله با کرونا ماسک زدن است

گراوند استاندار بوشهر در ادامه برنامه با اشاره به وضعیت این استان گفت: تا ۱۷خرداد استان بوشهر وضعیت عادی داشت و تا این زمان ۱۷ نفر فوتی داشتیم، اما بعد از درگیری استان خوزستان به کرونا با توجه به مراودات و رفت و آمد‌ها از ۱۷خرداد به بعد آرام آرام وارد وضعیت جدیدی شدیم.

او با اشاره به اینکه در این مدت بیش از ۷هزار و ۳۰۰ نفر مبتلا و ۲۰۰ فوتی داشته ایم ادامه داد: بعد از بازگشایی ادارات و بازار میزان ابتلا به کرونا افزایش پیدا کرد و میزان ورودی به بیمارستان‌ها افزایش یافت.  

استاندار بوشهر با بیان اینکه عادی انگاری در رعایت ویروس کرونا باعث اوج گرفتن مبتلایان شده است گفت: از دوهفته قبل با پیگیری‌ها و کمک ستاد کرونا محدودیت‌ها اعمال شد.

او با اشاره به آغاز پویش استفاده از ماسک ادامه داد: ۹۶ درصد نظام اداری و ۶۰ درصد مردم از ماسک استفاده کرده اند؛ بنابراین این امر سبب کاهش تعداد ورودی‌ها به بیمارستان‌ها شده است.

او افزود: کم هزینه‌ترین ابزار مقابله با کرونا ماسک زدن است که رعایت موارد بهداشتی و شستشوی  دست‌ها نیز به کاهش بستری و فوتی‌ها کمک خواهد کرد.

گراوند با اشاره به اینکه از یکی دو روز قبل استان از نظر بیماری کرونا وارد روند ثابتی شده است گفت: مردم از دو هفته قبل همکاری خوبی داشتند. لذا امیدوارم روند نزولی ادامه پیدا کند تا شاهد کاهش موارد بستری و فوتی باشیم.

به دلیل جابجایی‌ها شاهد روند افزایشی بیماری در استان بودیم

راستگو معاون استاندار آذربایجان شرقی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۲۲ هزار نفر در استان کرونا گرفته اند افزود: از ابتدای شروع بیماری بیش از ۶۵ هزار نفر به مراکز بهداشتی مراجعه کرده اند.

او با اشاره به اینکه بیش از سه و نیم درصد فوتی داشتیم افزود: از سه هفته گذشته به دلیل جابجایی‌ها در استان روند افزایشی بیماری را شاهد بودیم لذا ارزیابی شده تا در دو هفته آینده با همکاری مردم بیماری کنترل شود.

معاون استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه این استان یکی از استان‌های بزرگ کشور است ادامه داد: محدودیت‌های گروه ۳ و ۴ در استان نیز اجرایی شده است، به طوری که در سطح ادارات بیش از ۹۰ درصد، در اماکن عمومی و سایر مشاغل بیش از ۶۰ درصد و در حمل و نقل عمومی هم بیش از ۷۰ درصد از ماسک استفاده کرده اند.

تعداد مبتلایان به کرونا در خوزستان رو به کاهش است

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در بخش دیگری از برنامه با اشاره به اینکه مردم به دستورالعمل‌های بهداشتی توجه کرده اند گفت: تعداد مبتلایان به کرونا رو به کاهش است.

او با اشاره به اینکه روند کاهشی در تعداد مراجعین و بستری‌ها قابل مشاهده است تصریح کرد: شهر‌های دزفول، آبادان و بهبهان نیز روند بیماری کاهشی است، اما با توجه به تعداد بیشتر جمعیت تعداد مراجعین و بیماران بیشتر بوده است.

شریعتی با اشاره به اینکه همکاری مردم در استفاده از ماسک قابل ملاحظه است ادامه داد: برگزاری مراسم ترحیم با ممانعت بیشتری مواجه شده  و همه شهر‌های استان با سیاست‌های لازم کنترل می‌شود.

وضعیت ۲۱ شهرستان استان فارس قرمز است

رحیمی استاندار فارس با اشاره به اینکه سهل انگاری باعث شد امروز به تب کرونا راضی شده ایم افزود: با افزایش روند ابتلا به کرونا در استان شاهد وضعیت قرمز در ۲۱ شهرستان فارس هستیم.

استاندار فارس با اشاره به اینکه بیش از ۷۵ درصد افراد استفاده از ماسک را جدی گرفته اند بیان کرد: ۹۱ درصد تخت‌ها و ۹۳ درصد آی سی یو‌های بیمارستانی استان نیز درگیر بیماری شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.