سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای طرح‌های آبخیزداری با اختصاص اعتبار میلیاردی

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان از اجرای طرح‌های آبخیزداری در سطح استان با اختصاص ۲۷۰ میلیارد ریال اعتبار خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهراج خائیز معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: مرحله نخست تامین و تخصیص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای طرح‌های آبخیزداری امسال این استان به مبلغ ۲۷۰میلیارد ریال عملیاتی شد.

او با بیان اینکه این اعتبار برای اجرا و تکمیل طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در مناطق مختلف استان که مطالعات آن انجام شده هزینه می‌شود، افزود: در سال‌های اخیر آبخیزداری کشور با تخصیص ۱۶ هزار میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی در شرایط مطلوبی قرار دارد.

خائیز با بیان اینکه سهم خوزستان از اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال‌های ۹۷ و ۹۸ یک هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال بوده است که در ۱۹ شهرستان خوزستان به صورت ۱۰۰ درصد تخصیص و هزینه شده است اظهار داشت: ۴۰۰میلیارد ریال نیز از محل اعتبار مازاد که ناشی از اختلاف نرخ ارز نیمایی بوده برای طرح‌های آبخیزداری استان تخصیص یافت که براساس پروژه‌های تعریف شده تا پایان تیرماه امسال به بهره برداری می‌رسند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با اشاره به ضرورت اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری در خوزستان و جلوگیری از فرسایش خاک، بروز سیلاب‌های مهیب، تغذیه‌های سفره‌های آب زیرزمینی، رونق دامداری و کشاورزی که منجر به جهش تولید می‌شود، ادامه داد: متوسط فرسایش سالانه خاک در خوزستان ۱۸ تن در هکتار است، ولی متوسط کشوری آن ۱۶ تن در هکتار است از این رو ضرورت اجرای طرح‌های آبخیزداری در خوزستان بیشتر احساس می‌شود.

این مقام مسئول در تبیین نقش پروژه‌های آبخیزداری در مدیریت حوضه‌های آبخیز مشرف بر کانون‌های جمعیتی و اقتصادی به خصوص در مناطق سیل‌خیز استان بیان داشت: پروژه آبخیزداری، به ویژه اجرای پروژه‌های پخش سیلاب با استفاده از ظرفیت حوضه‌های آبخیز و موقعیت دره‌ها در مناطق کوهستانی و عمدتا" در پیرامون مراکز جمعیتی و یا اقتصادی استان اجرا می‌شوند.

او کاهش مخاطرات سیل و رسوب حوضه‌های آبخیز مشرف به سکونتگاه‌های شهری و روستایی، کمک به احیای پوشش گیاهی و شکل گیری کمربند سبز، ایجاد تفرجگاه پیرامون مراکز جمعیتی و توسعه اکوتوریسم، آموزش و ترویج روش‌ها و تکنیک‌های آبخیزداری و آبخوانداری و کمک به بهبود اقتصاد منطقه را از اهداف و کارکرد‌های اصلی اجرای پروژه‌های آبخیزداری در خوزستان عنوان کرد.

خائیز با تاکید بر استفاده از ظرفیت سیلاب حوضه‌های آبخیز با هدف تامین و تزریق آب به سفره‌های زیرزمینی گفت: زیرساخت‌های آبخیزداری و آبخوانداری در برخی حوضه‌های آبخیز مشرف به شهر‌ها و روستا‌ها و مناطق ویژه اقتصادی و انرژی استان در برخی شهرستان‌ها از جمله منطقه سیل‌خیز "شهرویی"بهبهان مورد مطالعه قرار گرفته که پروژه‌های اجرا شده در سال‌های قبل در این منطقه که علاوه بر تحقق اهداف حفاظت آبخیز و پیشگیری از خسارات سیل، باعث تغذیه آبخوان و سفره‌های آب زیرزمینی بهبهان شده است و اثر آن در دبی و آبدهی چاه‌های آب کشاورزان منطقه "شهررویی"شده است.

او با اشاره به اینکه در حوضه شهررویی بهبهان تاکنون ۱۰پروژه احداث و به بهره برداری رسیده و ۴ پروژه دیگر در حال احداث است و بر اساس مطالعات انجام شده روان آب در مساحتی بالغ بر ۵ هزار هکتار را کنترل می‌کند، افزود: با توجه به نوع سازند زمین شناسی و توپوگرافی منطقه "شهررویی" بهبهان، سازه‌های احداثی از نوع بند و دایک‌های خاکی با سرریز سنگی ملاتی است.

به گفته مهراج جائیز، امسال  علاوه بر تکمیل بند خاکی" اس ۱۲ " که به علت  تامین نشدن اعتبار در ۳ سال گذشته و پایان پیمان با پیمانکار قبلی که با پیشرفت ناچیز متوقف مانده بود، دوباره با استفاده از منابع اعتباری جدید و انعقاد قرار داد با پیمانکار و مشاور جدید در کنار اجرای گام نخست پروژه پخش سیلاب شهررویی با حضور استاندار خوزستان در هفته گذشته وارد مرحله اجرایی شد که در ۳ ماه آینده به بهره برداری می‌رسد.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.