به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت معدن تجارت در بازدید از یک واحد فعال در تولید قطعات لوازم خانگی در شهرک کاسپین آبیک با اشاره به شناسایی ۹ هزار و ۸۲۱ واحد تولیدی راکد در کشورگ، فت: واحدهای راکد شناسایی شده در حال بررسی هستند و تعیین تکلیف و فعالسازی آنها در شهرکهای صنعتی از برنامههای اولویت دار این وزارت خانه است.
زرندی افزود: واحدهای راکدی که در مدت یک سال راه اندازی نشوند با سرمایه گذاری جدید فعال خواهند شد.
او اضافه کرد: واحدهای تولید کننده را باید کمک کرد تا زیر ساختهای خوبی برای آنها مهیا شود و البته واحدهای صنعتی هم باید برنامه بلند مدت خود را داشته باشند که برای گسترش کارخانه خود به مشکل برخورد نکنند.
زرندی افزود: به وزارت خانه فهرست واحدهای تعطیل اعلام شده است و گفته ایم که یا شرکت را راه اندازی کنند و یا سرمایه گذاران دیگر کارخانه را در دست بگیرند.
وی افزود: طرحهای نیمه تمام باید هرچه زودتر تعیین تکلیف شوند.
به گفته زرندی، سیاست جدید این است که طرحهای نیمه تمام خاک نخورند و زمینهای موجود در شهرکهای صنعتی، به سرمایه گذاران واگذار شود.
سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت افزود:در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با پارسال رشد ۵۰ تا ۱۲۰ درصدی تولید انواع لوازم خانگی در کشور گزارش شده است.
وی اضافه کرد: پارسال به دلیل برخی مشکلات ناشی از تحریمها شاهد خروج شرکتهای خارجی لوازم خانگی از کشور بودیم، اما کارخانجات داخلی به سرعت جای آنها را پر کردند.
زرندی با بیان اینکه یکی از معضلات تولیدکنندگان لوازم خانگی در کشور تنوع بالای محصولات و مقیاس محدود تولید بود، افزود: با رشد تولیدات این حوزه و اجماع بین فعالان این بخش برای حل این مشکل و رونق قطعه سازی لوازم خانگی نیز امیدوار هستیم.
وی اظهار داشت: تولیدکنندگان لوازم خانگی در کشور علاوه بر ظرفیت مناسب برای تامین نیازهای داخلی از پتانسیل خوبی برای صادرات محصول به کشورهای همسایه برخوردار هستند.
زرندی با بیان اینکه در گذشته با تعدد شرکتهای لوازم خانگی و انواع برندهای کوچک در این حوزه روبرو بودیم، افزود: امروزه شاهد تشکیل برندهای بزرگ در این زمینه هستیم که میتواند زمینه صادرات لوازم خانگی از کشور به خارج را فراهم کند.
وی با بیان اینکه کیفیت لوازم خانگی داخلی نیز در سالهای اخیر رشد پیدا کرده است، گفت: در همین راستا شاهد ایجاد مراکز تحقیق و توسعه در خیلی از شرکتهای داخلی بوده ایم.
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به ایجاد خط تولید ماسک در برخی واحدهای تولیدی کشور پس از شیوع کرونا و در پی افزایش تقاضا برای این محصول، گفت: تا اسفند ماه ظرفیت تولید روزانه ماسک بهداشتی ۱۰۰ هزار عدد بود که این رقم اکنون به ۶ میلیون عدد در روز رسیده است.
وی افزود: نیاز بازار و حذف مقررات زائد موجب ارتقای تولید محصولات سلامت محور در کشور شده است و کرونا یک فرصت بود تا در راستای تامین نیاز کشور بتوانیم بخشی از موانع تولید و مقررات دست و پاگیر را از میان برداریم.
این مسئول در ادامه از برنامه وزرات صنعت، معدن و تجارت برای احیای ۲۲۰۰ واحد تولیدی تعطیل و راکد در سال جهش تولید خبر داد و گفت: در کنار احیای طرحها و واحدهای راکد به دنبال تثبیت و ارتقای تولیدات در ۱۴ صنعت که تولیدات آنها از نیازهای مهم کشور است هستیم.
زرندی در ادامه از اعلام آمادگی ۳۲۸ واحد تولیدی بزرگ برای حضور در بورس خبر داد و گفت: تامین مالی این واحدها از طریق بازار بورس و سرمایه انجام خواهد شد که یک فرصت عالی برای این واحدها به شمار میرود.
قبادی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار نیز گفت: باید از کارخانجاتی که اشتغالزایی کرده اند، حمایت کرد.
خانپور مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان گفت: به افرادی که زمین در اختیار دارند، ولی سرمایه گذاری نکرده اند، تذکرات لازم داده شده است.
وی افزود: هم اکنون دو هزار و چهارصد هکتار زمین برای واگذاری به سرمایه گذاران وجود دارد.
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت سپس به واحد تولیدی یاتاقان بوش رفت و در بازدید از آن گفت: برای حمایت از سرمایه گذاران ورود بیش از دو هزار و ۵۰۰ تعرفه در کشور ممنوع شده است.
زرندی با تاکید بر رشد تکنولوژی همزمان با رشد صنعت افزود: بالا رفتن شاخصهای بورس بهترین زمان برای افزایش تولید است.
مدیرعامل کارخانه یاتاقان بوش هم گفت: طرحهای توسعه در این شرکت در حال انجام است و تا ۴ ماه اینده اجرا خواهد شد.
قریشی افزود: برای راه اندازی دو خط تولید دیگر نیاز به دویست میلیارد تومان تسهیلات است.
وی اضافه کرد: با اجرای طرح توسعه این کارخانه برای بیش از ۳۵۰ اشتغال زایی خواهد شد.