سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا خانواده ترامپ و ثروتمندان آمریکایی از ماندگاری کرونا سود می‌برند؟

دونالد ترامپ تلاش کرده مسائل اقتصادی مرتبط با کرونا را به گونه‌ای مدیریت کند که به نفع خودش در انتخابات منجر شده و از وارد شدن زیان به کسب و کار خانوادگی دامادش جلوگیری کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آمریکا در حال گذراندن یکی از بحرانی‌ترین برهه‌ها از لحاظ شیوع ویروس کرونا است. دانشگاه «جانز هاپکینز» روز سه‌شنبه در گزارشی اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۰ هزار و ۳۶۱ نفر به شمار مبتلایان به این ویروس اضافه شده تا شمار مبتلایان به ۳ میلیون و ۳۶۳ هزار و ۵۶ نفر برسد.

اکنون بیش از چند روز متوالی است که مبتلایان به کووید-۱۹ در آمریکا بیش از ۵۰ هزار نفر بوده و از چندی پیش نقل مشهوری مطرح شده که مجموع افرادی که بر اثر این بیماری جانشان را از دست داده‌اند از مجموع کل تلفات آمریکا در جنگ‌های جهانی اول، جنگ ویتنام و جنگ کره عبور کرده است.

مدیریت ناهماهنگ و ضعیف «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا اصلی‌ترین عامل قرار گرفتن آمریکا در صدر جدول کشور‌های دنیا از لحاظ میزان ابتلا و مرگ و میر بر اثر کرونا قلمداد می‌شود. او در مراحل اولیه بحران، آن را انکار کرد، در طول مسیر بار‌ها توصیه‌های بهداشتی جاهلانه و خطرناکی را درباره بیماری مطرح کرد و در کل، همانند بسیاری از دیگر مسائل ریاست‌جهوری‌اش چهره‌ای سرگردان و گیج از خودش در مدیریت بحران به نمایش گذاشت.

با این حال، پایگاه خبری WSWS اخیراْ در مطلبی به جنبه جالب دیگری از دلیل احتمالی ماندگاری ویروس کرونا پرداخته و نوشته ماندگاری این ویروس برای الیگارشی حاکم بر ایالات متحده سود و منافع اقتصادی داشته است.


بیشتر بخوانید


این پایگاه در گزارشی نوشت: «در ساعت‌های بی‌شمار تحلیل‌های تلویزیونی و مطالب تحلیلی فراوانی که در روزنامه‌ها به تحلیل این بیماری همه‌گیر اختصاص داده شده هیچ بررسی‌ای بر روی منافع اقتصادی زیربنای این فاجعه انجام نشده است.»

WSWS مدعی شده که اوج‌گیری دوباره شیوع این بیماری نتیجه سیاست هشیارانه و عامدانه‌ای است که دونالد ترامپ در پیش گرفته و تمامی دیگر بخش‌های نظام حاکمیتی آمریکا هم از آن حمایت کرده و به استقبال آن رفته‌اند.

نشریه مذکور مبنای استدلال خودش را این اصل قرار داده که از زمان اوج‌گیری دوباره شیوع کرونا ثروت مالی الیگارشی حاکم بر آمریکا رشد قابل توجهی داشته؛ از ۱۸ مارس، ثروت میلیاردر‌های آمریکا رشدی معادل ۲۰ درصد یا ۴۸۴ میلیارد دلار را تجربه کرده. تحلیل اندیشکده «موسسه مطالعات سیاستی» هم نشان می‌دهد بین ۱۸ مارس تا ۱۷ ژوئیه ثروت خالص بیش از ۶۴۰ فرد میلیاردر آمریکایی از ۲.۹۴۸ تریلیون دلار به ۳.۵۳۱ تریلیون دلار رسیده است.

همچنین ادعا شده ثروت ۵ نفر از ثروتمندان آمریکا شامل «جف بیزوس»، مدیرعامل و مؤسس شرکت آمازون، «بیل گیتس»، موسس شرکت مایکروسافت، «مارک زاکربرگ»، یکی از مؤسسان وبگاه شبکه اجتماعی آنلاین فیس‌بوک، «وارن بافت»، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت «برکشایر هاتاوی» و «لاری الیسون»، یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل شرکت «اوراکل» مجموعاٌ ۱۰۱.۷ میلیارد دلار یا ۲۶ درصد افزایش پیدا کرده است.

با آنکه آمار‌های مربوط به رشد ثروت مالی این ثروتمندان در منابع دیگر هم نقل شده و مورد تأیید قرار گرفته، اما اظهارنظر قطعی درباره وجود رابطه علی و معلولی میان این عامل با اوج‌گیری بیماری «کووید-۱۹» در آمریکا- چنانکه نشریه WSWS استدلال می‌کند- ممکن است درست نباشد و اثبات آن نیازمند شواهد بیشتر و استدلال‌های دقیق‌تر و بیشتر است. چنانکه در علم آمار مشهور است همبستگی دو متغیر لزوماً نشانگر علیت نیست و تغییرات همزمان هر دوی آن‌ها ممکن است در اصل ناشی از متغیر (یا متغیرهای) ناشناخته دیگری باشد.

با وجود این، از وجود ارتباطات علی میان ماندگاری کرونا و افزایش ثروت اغنیا که بگذریم، یک روند آشکار و قابل اثبات در همین حوزه در آمریکا وجود داشته که کمتر مورد بررسی قرار گرفته و آن تلاش دولت ترامپ برای منتفع کردن متحدان و نزدیکان، به خصوص خانواده‌اش از پدیده‌های مختلف مرتبط با شیوع این بیماری بوده است.

به عنوان مثال، چند ماه پیش شماری از نمایندگان مجلس سنای آمریکا فاش کردند که «مایک پنس»، معاون ترامپ تنها اسماً رئیس کارگروه مبارزه با کرونا است و «جارد کوشنر»، داماد رئیس‌جمهور مرد در سایه‌ای است که هدایت امور را به دست گرفته و به خصوص در تلاش است از این بحران برای کسب منافع مالی برای شرکت‌هایش سوءاستفاده می‌کند.

تحقیقات این سناتور‌ها آشکار کرد شماری از شرکت‌هایی که کوشنر با آن‌ها ارتباط دارد از سیاست‌ها و تصمیم‌های کاخ سفید در ارتباط با مبارزه با شیوع کرونا منتفع شده‌اند. به عنوان مثال، مقام‌های دولت ترامپ شرکت Oscar Insurance Corporation که توسط برادر کوشنر تأسیس شده و خود او هم سابقاً مالک آن بوده را برای راه‌اندازی وب‌سایتی که مردم را به مراکز اخذ تست کرونا راهنمایی می‌کند انتخاب کرده‌اند. هر چند این وب‌سایت بعداً در سایه فشار‌ها به کارش خاتمه داد، ماجرای منفعت‌سازی‌های دولت ترامپ برای کسب و کار خویشاوندی و یا متحدان سیاسی‌اش به همینجا ختم نشد.

اندکی بعد اخباری به بیرون درز کرد که ممکن است شبهات و شائبه‌هایی درباره طرح ۷۰۰ میلیارد دلاری که ترامپ برای کمک به کسب و کار‌ها در بحبوحه کرونا ارائه داده مطرح باشد. دولت ترامپ در ابتدا از افشای نام کسانی که در قالب این طرح از کمک‌های مالی دولت بهره‌منده شده بودند امتناع می‌کرد، اما در نهایت در اثر فشار‌های کمیته‌های کنگره همین چند روز پیش مجبور شد فهرست مذکور را منتشر کند.

نگاهی به این فهرست نشان می‌دهد دولت ترامپ انگیزه‌های کافی برای تلاش جهت مخفی نگاه داشتن آن داشته، زیرا در تخصیص این کمک‌ها هم منافع خودش در انتخابات آتی و هم منافع جارد کوشنر دامادش را در نظر گرفته است.

به عنوان مثال، چندین شرکت از جمله دو هتل که مالکیت آن‌ها در اختیار خانواده کوشنر است از میلیون‌ها دلار وام بهره‌مند شده‌اند. طبق آنچه رسانه‌های مختلف آمریکا گزارش داده‌اند به هلدینگ انتشاراتی Observer (که مالکیت آن در اختیار داماد کوشنر است) بین ۳۵۰ هزار تا ۱ میلیون دلار، به هتل‌های خانوادگی کوشنر به نام Outside of Mediaُُ نزدیک به یک میلیون دلار، به هتل Princeton Forrestal (که تحت مالکیت مادر و خواهر کوشنر قرار دارد) بین ۱ میلیون تا ۲ میلیون دلار و به شرکت Esplanade Livingston بین ۳۵۰ هزار تا یک میلیون دلار کمک مالی تعلق گرفته است.

خانواده کوشنر در مصاحبه با رسانه‌ها گفته‌اند که با رعایت تمام قواعد و طبق دستورالعمل‌های مجاز قانونی برای دریافت این کمک‌ها درخواست داده‌اند، اما آنچه اکنون مسئله‌ساز شده این است که شماری از سناتور‌ها از قبل هشدار داده بودند لحن لایحه ترامپ به گونه‌ای تنظیم شده که امکان منفعت‌رسانی به کسب و کار‌های دامادش را داشته باشد.

ترامپ علاوه بر این، ظاهراً در تخصیص این کمک‌ها نگاه مهمی به انتخابات پیش رو در ماه نوامبر داشته، زیرا خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده نزدیک به ۲۷۳ میلیون دلار از این بسته (یعنی بیش از یک سوم کل آن) به شرکت‌های متعلق به حامیان مالی او در انتخابات ریاست‌جمهوری تعلق گرفته است.

از جمله شرکت‌هایی که به این دلیل از کمک بهره‌مند شده‌اند وب‌سایت «Newmax» است که مدیر عامل آن، «کریستوفر رادی» از دوستان قدیمی ترامپ و از حامیان مالی او در انتخابات است. بسیاری از شرکت‌های متعلق به متحدان ترامپ در کنگره و رسانه‌ها هم به همین نحو از کمک‌هایی برخوردار شده‌اند که دسترسی به آن‌ها به نوشته پایگاه «ونیتی‌فیر» برای کسب و کار‌های کوچک و بدون ارتباط‌های سیاسی دشوار و حتی غیرممکن بوده است.

بنابراین، با آنکه هنوز شواهدی در تأیید اینکه منافع اقتصادی، انگیزه‌ای برای ماندگار کردن کرونا در آمریکا داشته باشد وجود ندارد می‌توان گفت ترامپ تلاش کرده مسائل اقتصادی مرتبط با آن را به گونه‌ای مدیریت کند که به نفع خودش در انتخابات منجر شده و از وارد شدن زیان به کسب و کار خانوادگی دامادش جلوگیری کند.

منبع: تسنیم

انتهاییام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
عمار
۲۳:۴۲ ۲۵ تير ۱۳۹۹
به غیر از خانواده ترامپ ملعون تروریست و ثروتمندان آمریکا همه تولید کنندگان و فروشندگان لوازم بهداشتی داروخانه ها که لوازم حفاظت فردی و مواد ضدعفونی کننده دست و سطوح و دیگر ضدعفونی کننده موادغذایی در سر تا سر جهان را می فروشند به برکت ویروس کرونا همگیشون میلیاردر شدن و با فروش داروی ضد کرونا هم میلیاردر تر می شون و واکسنشم که تولید شود ترلیاردر تر می شوند و عمرن دلشون نمی خواد که این ویروس از بین برود این ویرس کرونا اگه برای بینوایان جز درد و رنج بیشتر چیزی نداشت برای خیلیها نون آب و روغن داشته و دارد و خواهد داشت .