سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

قانون حجاب و عفاف؛ سد راهی برای برخی از سلبریتی‌ها

چند سالی است که از تصویب قانون حجاب و عفاف می‌گذرد، ولی متاسفانه غفلت برخی از دستگاه‌های کشور باعث ناهنجاری‌ها و ناهماهنگی‌ها در این حوزه شده است.

به گزارش حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حجاب و عفاف به عنوان یکی از باور‌های دینی مستلزم برنامه ریزی صحیح در حوزه فرد، خانواده و جامعه محسوب می‌شود  و نقش حکومت اسلامی در ایجاد و ترویج این باور انکارناپذیر بوده و در نگاهی عمیق تر، ضروری و اساسی است. موضوعی که امروزه در جامعه به عنوان دغدغه بسیاری از اقشار جامعه مطرح شده است، و عده‌ای ریشه آن را به دین اسلام ربط می‌می‌دهند، که متاسفانه این دیدگاه باطلی است. زیرا مسئله پوشش قبل از اسلام و در ادیان مختلف رایج بوده ولى حد و مرز آن توسط اسلام تعیین شده است. پوششى که در قالب حجاب وضع شده، عامل نیرومندى براى حفظ عفت و حیاست. اگر وظیفه پوشش، بیشتر به زن تعلق گرفته، از این روست که ملاک آن مخصوص زنان محسوب می‌شود.

عفاف و حجاب خواسته‌ای فطری در انسان است که ناشى از کشش فطرى و درونى به حیاست. (اعراف/۲۲، طه/۱۲۱) با مرور تاریخ زندگى انسان‌ها و آثار به جا مانده از کتیبه‌ها و نقاشى‌ها در مى یابیم که علت اصلى اختیار پوشاک، سرما و گرما نبود، بلکه حیا دلیل اصلى پوشاندن خود است.

لئو تولستوی (نویسنده و فیلسوف روسی) درباره حجاب می‌گوید: مسبب ازدیاد طلاق در اروپا را تمدن فاسد و اختلاط جنسی و نبودن حجاب دانسته و گفته که زن به واسطه معاشرت با مردی که موافق میل اوست، از همسر خود روی می‌گرداند و محبت صادقانه به عنوان اساس رابطه خانوادگی در اروپا نادر است.

روز‌های داغ تابستان و رعایت نکردن پوشش متعارف عده‌ای در سطح جامعه باعث شده به این موضوع بپردازیم که چرا با توجه به قانون حجاب و عفاف در سال ۸۴ بعد از گذشت حدود پانزده سال از تصویب آن در شورای عالی انقلاب هنوز نتوانسته ایم این قانون را در کشور اجرایی کنیم.

این موضوع باعث شد تا به سراغ غلامحسین منتظری، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برویم و پاسخ را از ایشان جویا شویم.

منتظری در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه معتقدم در حوزه عفاف و حجاب مصوبات خوبی در ادوار مجلس و شورا‌های تخصصی وجود دارد، گفت: مشکل کشور بیشتر در مقام اجرا بوده است و باید با تشکیل یک تیم تخصصی ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، فهرستی از سازمان‌ها و نهاد‌های نقش آفرین در ترویج این فرهنگ تهیه شود و از آن‌ها بخواهند گزارش عملکرد خود را ارائه کنند.

او ادامه داد: در نتیجه گزارش‌ها لازم است دلیل عملی نشدن وظایف تحلیل شود و در صورت وجود موانع، باید آن را برطرف کرد. به علاوه اگر نیاز به چتر حمایتی وجود دارد، در جهت حمایت و کمک همراه با دولت حرکت کنیم. اما در صورتیکه مانعی وجود نداشته و سهل انگاری رخ داده است، نباید به راحتی از کنارش عبور کرد؛ زیرا قانون جهت اطلاع نوشته نشده است و ارزش و منزلت یک قانون به اجرای آن است.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر نظارت بر اجرای قانون بیان کرد: هم مجلس و هم شورای عالی انقلاب فرهنگی، بازیگران مهم جامعه در عرصه فرهنگ هستند. باید دلیل اجرا نشدن قانون آسیب شناسی شود و برای آن، چاره جویی کرد.

منتظری اظهار کرد: تزریق یک رفتار اجتماعی، ارزش فرهنگی و اخلاقی در جامعه و شناساندن آن به عنوان یک رفتار عمومی، نیاز به دو عنصر قانون و فرهنگ دارد. برای نمونه موضوع بستن کمربند ایمنی اگرچه یک مسئله قانونی است، اما در یک مقطع زمانی از ظرفیت رسانه ملی به خوبی استفاده شد تا با نشان دادن پیامدهای نبستن کمربند ایمنی، این کار اجرایی شود و استفاده از آن وسیله فقط برای فرار از جریمه نباشد.

او یادآور شد:  ما برای ترویج فرهنگ حجات و عفاف ، هم نیاز به آموزش و هم نیاز به اعمال قانون داریم. این دو در کنار هم مقوم و پشتیبان قانون هستند و در کنار نیاز به قانون، مرکز ثقلمان را باید روی آموزش و تعلیم و تربیت بگذاریم.

در این میان برخی از سلبریتی‌ها با نوع پوشش خارج از عرفشان به موضوع بدحجاب دامن زده و متاسفانه با انتشار تصاویری از خودشان در فضای مجازی الگوی ناصحیحی برای عده‌ای از نوجوانان و جوانان شده اند که درمان و خروج از این بحران همت مسئولین را می‌طلبد.

نکته قابل تامل اینجاست برخی از بازیگران گاهی با رفتارهای اشتباه جامعه را تحت تاثیر رفتار و اعمال خود قرار می‌دهند و تبدیل به الگویی نامناسبی و خطرناک برای بستر جامعه می شوند که اصلاح آن بسیار زمان بر است.

این الگوبرداری نامناسب می‌تواند تاثیر مخربی در زندگی و آینده نوجوانان به وجود آورد که نتوان هیچ راه چاره‌ای برای این معضل پیدا کرد.

راه درمان بی حجابی

حجاب عامل برخی معضلات اجتماعی است که برای درمان این معضل اجتماعی باید گفت از قوانین اسلام غافل شدیم؛ زیرا دستورالعمل حجاب یک فریضه واجب امر به معروف و نهی از منکر است که به نوعی نادیده گرفته می‌شود. باید دانست که لازمه رستگاری و سعادت جامعه و جلوگیری از فساد و ولنگاری فرهنگی و اخلاقی این است که همه به انجام امر به معروف البته با در نظر گرفتن شرایط و مراتب آن با زبانی شیوا و مهربانانه اهتمام داشته باشیم.

پیامد‌های بی حجابی

کاهش محبوبیت زنانه تضعیف حرمت بانوان و انحرافات اجتماعی از پیامد‌های شوم بد حجابی و بی حجابی قلمداد می‌شود و باید توجه داشت که حجاب فرصتی برای خودسازی و ذخیره‌سازی نیرو‌های انسانی و انسانیت و شرافت در زن و مرد مسلمان و احیای ارزش‌های متعالی است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.