سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

چه کنیم قضاوت دیگران برای ما مهم نباشد؟

یک روانشناس گفت: اولین اصل برای اینکه توانایی این را داشته باشید که قضاوت دیگران برای شما مهم نباشد، این است که یک تغییر باور و دیدگاه در خود به وجود بیاورید.

یاسر مهدویان روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهکار برای جلوگیری از تاثیر قضاوت دیگران بر ما، اظهار کرد: هر جنسیت، سن و پست و مقامی و یا هر شخصیتی که داشته باشید، اینکه مورد قضاوت دیگران قرار بگیرید امری بدیهی ست، و هر چه ارتباطات تان گسترده‌تر شود و یا پیشرفت بیشتری داشته باشید، موضوع قضاوت شدن توسط دیگران، بیشتر برای شما اتفاق خواهد افتاد.

این روانشناس بیان کرد: اولین اصل برای اینکه توانایی این را داشته باشید که قضاوت دیگران برای شما مهم نباشد، این است که یک تغییر باور و دیدگاه در خود به وجود بیاورید. هر انسانی باید این باور درست را در خود نهادینه کند که مورد قضاوت دیگران قرار گرفتن نشانه پیشرفت اوست و معمولا افراد قضاوت کننده، افرادی خود کم بین و ناکام هستند که متاسفانه شخصیت سالمی ندارند و سعی می‌کنند با قضاوت دیگران به خود تسلای خاطر دهند.

وی با اشاره به اینکه بعد از به کارگیری اصل اول که بسیار هم مهم و کلیدی ست، باید نکات مختلف را رعایت کنید، افزود: برای هر بعد و قسمت از زندگی خودتان برنامه ریزی اصولی و درست داشته باشید، برای اینکار حتما باید در آن زمینه خاص از زندگی تان، مطالعه داشته باشید، بعد از آن مسیری برای خود انتخاب کنید و سپس از افرادی که در آن زمینه مهارت کافی دارند مشورت بگیرید و مسیری که برای خود انتخاب کرده اید را با این افراد در میان بگذارید و از آن‌ها نظرسنجی کنید و در انتها با جمع بندی نظرات و پیشنهاد‌های آن‌ها و مطالعات خودتان یک تصمیم جدی بگیرید که مسیر راهتان را مشخص کنید و آنگاه با تمام توان و انرژی خود در همان مسیر حرکت کنید و نگران حرف و یا نظر دیگر افراد غیر متخصص نباشید.

مهدویان با بیان اینکه هر شخصی صلاحیت آن را ندارد که شما از او مشورت بگیرید، ادامه داد: شخصی که می‌خواهید با او مشاوره کنید باید مشخصات خاصی را داشته باشد، مانند؛ به اندازه کافی در آن زمینه تخصص و مهارت داشته باشد، مثبت اندیش باشد و صرفا به بعد‌های منفی موضوع توجه نکند، خیرخواه شما باشد و با سوءنیت به شما مشاوره ندهد، سرسری و با بی حوصلگی پاسخ شما را ندهد، بلکه با تمرکز، تمام جوانب را بسنجد و بعد شما را راهنمایی کند.

این روانشناس تصریح کرد: فرض کنید شخصی بیمار می‌شود و به پزشک متخصص مراجعه می‌کند، پزشک به او دارو‌هایی برای درمان تجویز خواهد کرد و راه درمان را به او نشان خواهد داد، حال اگر این شخص در طول زمان درمان خود، در حالی که دارد دارو‌های تجویز شده را مصرف می‌کند، با قضاوت دوستی که در زمینه پزشکی تخصصی ندارد مواجه شود، مسلما تحت تاثیر قضاوت و نظر او قرار نگرفته و کوچکترین تردیدی در ادامه مسیر درمان تخصصی خود نخواهد داشت، چراکه راه درمان را به صورت اصولی، تخصصی و صحیح انتخاب کرده است.

وی ادامه داد: با توجه به مثال فوق می‌توان نتیجه گرفت اگر موارد گفته شده در بالا را برای انتخاب مسیر زندگی تان رعایت کنید، هیچگاه تحت تاثیر قضاوت ناآگاهانه اطرافیان قرار نخواهید گرفت، زیر به اندازه مطلوب در انتخاب مسیر خود اعتماد به نفس دارید.

مهدویان خاطرنشان کرد: نکته پایانی اینکه، حتی اگر تحت هر شرایطی مسیر را به درستی انتخاب نکردید و یا مسیر را گم کردید، هیچگاه نباید ارزش واقعی خودتان را نادیده بگیرید و عزت نفس خودتان را خدشه دار کنید. هر انسانی ممکن است در زندگی دچار خطا شود، در چنین زمان‌هایی نباید نظرات دیگران برای تان اهمیت داشته باشد، زیرا شما با تمام وجود به خودتان عشق می‌ورزید و خودتان را دوست دارید با تمام کم و کسری هایتان، تنها کافی ست از اشتباه هات گذشته خودتان، به بهترین نحو در آینده استفاده کنید.

بیشتر بخوانید

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.