سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سود آوری و اشتغال پایدار با صنعت آبزی‌پروری

استان زنجان از استان های پیشرو در صنعت آبزی پروری کشور است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، بخش کشاورزی از جمله حوزه شیلات و آبزیان به سبب ظرفیت‌های اشتغالزایی و کسب درآمد، بستری مناسب برای تحقق اقتصاد مقاومتی بوده و می‌تواند در توسعه اقتصادی کشور نقش آفرینی کند.

این بخش یکی از بخش‌های مهم در اقتصاد کشورمان است که دارای قابلیت‌های بسیار خوبی در زمینه‌های مختلف است و می‌توان با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در این حوزه، ضمن کاهش میزان بیکاری در جامعه، به تولید و اقتصاد جامعه نیز کمک کرد.
 
 
 

در این بخش می‌توان با سرمایه گذاری کمی در مقایسه با سایر بخش‌ها به ویژه ایجاد مزارع پرورش آبزیان در مناطق مختلف از جمله مناطق روستایی به عنوان الگوی مناسب برای تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی باشد. 

با توجه به ارزآوری و اشتغال‌زایی زیاد صنعت پرورش ماهی، این صنعت می‌تواند گامی در مسیر رهایی از اقتصاد و صادرات تک محصولی باشد.

پرورش ماهی در کنار کار کشاورزی یکی از روش‌های استفاده بهینه از منابع آبی است که ضمن اشتغال زایی و کمک به اقتصاد خانوارکشاورز موجب غنی سازی آب کشاورزی وافزایش محصولات زراعی وباغی خواهد شد.

در این میان از سرمایه گذاران در این بخش به عنوان الگو‌های موفق می‌توان یاد کرد.

برای دیدن اولین حلقه از زنجیره کامل تولید آبزیان به مزرعه پرورش بچه ماهی آقای نانی یکی از الگو‌های موفق سرمایه گذاری در زمینه پرورش ماهی سری می‌زنیم.
 
 
 

اینجا از آب کره می گیرند

اینجا همه چیز بر پایه اصول طراحی شده مزرعه کشاورزی که در کنار آن استخر‌های پرورش ماهی مصداق از آب کره گرفتن است البته ناگفته نماند بی زحمت هم نیست.

آقای نانی می‌گوید: تصمیم گرفتم به منظور استفاده بهینه از آب چاه و همچنین در آمد زایی بیشتر در کنار کار کشاورزی به پرورش بچه ماهی روی بیاورم.

به گفته این پرورش دهنده ماهی در استخر‌های دو منظوره، آبی که جهت آبیاری از چاه ویا چشمه خارج می‌شود قبل از ورود به زمین زراعی به استخر وارد شده و پس از آن خارج وبه مصرف آبیاری می‌رسد .

نانی می‌افزاید: این مکان ۱۲ حوضچه دارد که در حال حاضر ۶۰۰ هزار بچه ماهی در این حوضچه‌ها پرورش می‌یابند.

او ادامه می‌دهد:ما در این مکان در یک دوره ظرفیت تولید یک میلیون و ۲۵۰ هزار قطعه بچه ماهی را دارا هستیم.

این تولید کننده بچه ماهی می‌گوید:حالا با توکل بر خدا در این واحد به طور مستقیم نان بر سرسفره‌ی ۱۳ نفر می‌رود.

نانی می‌افزاید: چون در اینجا در کنار کار پرورش ماهی کار کشاورزی نیز انجام می‌شود قبل از این که آب در مرحله زراعت استفاده شود در واحد‌های تولید بچه ماهی مورد مصرف قرار می‌گیرد.

او ادامه می‌دهد:  آبی که از چرخه پرورش ماهی رد می شود نوعی کود عالی درخود دارد که که برای رشد درختان مفید است.

زنجان که تقریبا در یک منطقه‌ی نیمه خشک کوهستانی قرار دارد حالا با همت همین تلاش گران عرصه‌ی تولید از سرامدان شیلات کشور است.
 
برای دیدن ادامه زنجیره تولید آبزیان از زنجان حدود ۱۰۰ کیلومتری به سمت غرب تا ماهنشان رفتیم آنجا که قزل اوزنش با خود طلا می‌آورد و باغات زرد آلویش در زیر آفتاب به هر رهگذری خود نمایی می‌کنند.

مقصدمان باغچه‌ی پرورش ماهی آقا نشاط بود او که در کنار باغ زردآلویش مزرعه پرورش ماهی دارد.
 
 
 
با دیدن تلاش‌های وصف ناپذیر او و برادرانش ماهم نشاطمان صد چندان شد.

با او که هم کلام می‌شویم می‌گوید:این کار برای ما بسیار لذت بخش است به خصوص صبح ها که با صدای دلنشین آب و هوای مطبوع مشغول رسیدگی به استخر‌ها و غذا دادن به ماهی‌ها می‌شویم.
 
 
آقا نشاط می‌گوید: ۱۶ سال می‌شود که در کنار برادرانم  مشغول به کار پرورش ماهی هستم.

این تولید کننده ماهی می‌افزاید:روش کار ما به این صورت است که بچه ماهی‌ها را از پرورش دهندگان بچه ماهی می‌خریم و پس از انتقال به اینجا ۱۴ الی ۱۵ ماه زمان می‌برد تا این بچه ماهی‌ها به ماهی‌های بالغ تبدیل شوند.

آقا نشاط می‌گوید: ۶ برادر دست به دست هم دادیم و با همدلی اینجا مشغول به کار هستیم، استخر پرورش ماهی داریم که از آب خروجی استخر برای آبیاری زمین‌های کشاورزی مان استفاده می‌کنیم.

اینجا فارغ از صنعت آبزی پروری، باغداری و کشاورزی نیز رونق داشت این را می‌شد از باغات سر زنده و زردآلو‌های آبدار و رسیده و ذوق و شوق کارگرانی که مشغول به کاربودند فهمید. 

آقا نشاط می‌گوید: اینجا تقریبا ۸۰۰ تا درخت داریم که آب مورد نیاز برای آبیاری شان را از آب خروجی استخر‌ها تامین می‌کنیم.
 
 
 
 

زنجان رتبه نخست تولید ماهیان سرد آبی در منطقه شمال غرب را دارد

سهرابی کارشناس مسئول شیلات استان زنجان به اشتغال ایجاد شده در صنعت آبزی‌پروری در استان زنجان اشاره کرد و گفت: بیش از ۷۵۰ مزرعه فعال پرورش ماهی داریم که  با بهره‌گیری از آب‌های طبیعی و نیمه‌طبیعی، رودخانه‌ها و سد‌های خاکی به پرورش انواع آبزیان مشغول به کار هستند.
 
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان همچنین در استان ۱۱ واحد تولید بچه ماهی فعال است که بیش از ۱۴ میلیون  قطعه در این واحد‌ها بچه ماهی تولید می‌شود.

او ادامه داد:در سال گذشته بیش از ۱۷ هزار و  ۲۱۸ تن انواع آبزی در استان زنجان تولید و به استان‌های تهران، تبریز، البرز و چند استان دیگر صادرشد.
 
او گفت: کپور معمولی، سر گنده، نقره‌ای و علفخوار و ماهیان خاویاری، میگوی آب‌شور و آب شیرین، شاه‌میگو، ماهیان سرد آبی شامل قزل‌آلا و آزاد دریای خزر انواع ماهیان تولیدی استان زنجان است و این استان در تولید آبزی بسیار فعال است.

او با بیان اینکه شیلات استان زنجان به بحث اجرای مکانیزه تولید آبزی بسیار تأکید دارد، ابراز کرد: بیش از ۹۵ درصد از مزارع آبزی پروری استان به تجهیزات مکانیزه مجهز شده است.

سهرابی کارشناس جهاد کشاورزی زنجان گفت در شهرستان ماهنشان قریب به ۶۰۰ مزرعه فعال پرورش ماهی وجود دارد.
 
کارشناس جهاد کشاورزی زنجان با بیان اینکه زنجان رتبه نخست تولید ماهیان سرد آبی در منطقه شمال غرب را دارد یاد آور شد: همچنین استان زنجان رتبه  پنجم  صنعت آبزی پروری در کشور را  نیز داراست.
 


 
حالا برای تکمیل زنجیره‌ی آبزی پروری استان از کارگاه آقای نانی تا مزرعه‌ی آقا نشاط و اندکی آن سو‌تر تا واحد‌های عرضه محصول فقط یک حلقه‌ی واسط جامانده است آن هم واحد‌های فراوری این محصول می‌باشد.

در صورت تکمیل چرخه‌ی تولید تا مصرف در صنعت آبزی پروری  در استان می‌توان فرصت‌های شغلی زیادی را ایجاد کرد.
 
گزارشی از زهرا نصیری
انتهای پیام/ن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.