سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نایب رییس اتاق بازرگانی سمنان:

صرافی‌ها با صادرکنندگان همکاری نمی‌کنند

حمید علوی گفت: صرافی‌های مورد تایید، پس از دریافت ارز صادراتی توسط کارگزاران خود، هیچگونه همکاری برای خرید و فروش ارز ندارند

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، حمید علوی نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان گفت: با بیان اینکه طبق بخشنامه بانک مرکزی صادرکنندگان کوچک فروش ارز، تا سقف یک میلیون یورو در سال ۹۷ معاف هستند تصریح کرد: این دست صادرکنندگان می‌توانند ارز صادراتی خود را واردات و یا به واردکنندگان غیر واگذار کنند که این موضوع برای مودیان مالیاتی توجیه نشده و در سایت مالیاتی باید این موضوع معافیت درج شود.

او افزود: گاهی سامانه نیما توسط بانک مرکزی با تاخیر به روز رسانی می‌شود که این مساله نیز برای صادرکنندگان مشکل‌آفرین شده است.

حمید علوی با اشاره به اینکه طبق مذاکرات شفاهی با مدیران سامانه نیما، صادرکنندگان در سال ۹۸ در صورت داشتن واردات بیش از ۳۰ درصد می‌توانند رفع تعهد ارزی نیمایی را که ۲۰ درصد می‌باشد به صورت واردات رفع تعهد کنند، اضافه کرد: این موضوع به صورت بخشنامه اعلام نشده و صادر کننده باید واردات و رفع تعهد مربوط را به صورت موردی به تایید بانک مرکزی برساند از این رو صادر کننده به خاطر تاخیر بانک مرکزی در پاسخ و تایید مورد فوق، در پاسخ به امور مالیاتی با مشکل مواجه می‌شود.

نایب رییس اتاق بازرگانی سمنان، ابراز داشت: بانک مرکزی صرفا با نامه نگاری با صادر کنندگان در ارتباط است و مراجعه حضوری وجود ندارد، تاخیر‌های طولانی در پاسخ از طرف بانک مرکزی، صادر کننده را با مشکل مواجه کرده است.

او اظهار داشت: عملیات واردات از زمان شروع ثبت سفارش تا مرحله آخر یعنی دریافت کالا در کارخانه برای کشور‌های با ترانزیت کوتاه مدت ۲ تا سه ماه به طول می‌انجامد.

نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان ادامه داد: این مساله در کشور‌های اروپایی و یا واردات با زمان تحویل ۲۳ ماهه، تقریبا به مدت چهار تا پنج ماه به زمان می‌برد، بنابراین صادر کننده در صورت واردات در مقابل صادرات خود و فرایند رفع تعهد ارزی آن نیاز به مدت زمان بیشتر از چهار ماه دارد.

حمید علوی با بیان اینکه فروش و صادرات بعضی از کالا‌های صادراتی به صورت مدت دار بوده است، تصریح کرد: گاهی صادر کننده ممکن است با تاخیر وجه کالای صادراتی خود را دریافت کند.

او در پایان گفت: زمان شروع چهارماهه رفع تعهد ارزی از زمان صدور کوتاژ صادراتی است و همه محصولات صادراتی بلافاصله بعد از صدور کوتاژ به مقاصد خود حمل نمی‌شوند و گاه بخاطر شرایط تحریمی مدت طولانی در مبدا منتظر کشتی یا هواپیما می‌مانند.

انتهای پیام / م

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.