سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه جایگاه خاصی در تاریخ دفاع مقدس دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:نقش خانواده شهدا و همچنین زنان شهید استان کرمانشاه نشانگر ایثار و مقاومت ستودنی مردم کرمانشاه است که هیچگاه از مقاومت خود عقب‌نشینی نکردند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ سیدعباس صالحی عصر سه‌شنبه در ادامه برگزاری طرح ملی «سه‌شنبه‌های تکریم» در یک ارتباط زنده تصویری با خانواده شهیدان رضوان مدنی در کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه، استانی خاطره انگیز برای همه ایرانیان است؛ شهدای گرانقدر این استان در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و حتی دفاع از حرم، تاریخ زیادی برای این کشور رقم زدند.

او ادامه داد: استان کرمانشاه پس از انقلاب اسلامی در ماه‌های نخست در مسیر مبارزه با ضدانقلاب و همچنین دفاع از کشور در یک جنگ تحمیلی قرار گرفت؛ به گفته رهبر معظم انقلاب، استان کرمانشاه آزمایش بزرگی در جنگ تحمیلی داشت و جنگ در این استان آغاز و در همین استان به پایان رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: از همان ابتدای جنگ، کرمانشاه در مقابل تهاجم دشمن ایستادگی کرد و از این رو این استان از جهات مختلف، جایگاه خاصی در تاریخ دفاع مقدس دارد؛ ابعاد متفاوتی می‌توان در این مقاومت دید؛ این استان در بمباران‌ها و فضای داخلی سخت قرار داشت؛ بیش از هزار بار بمباران این شهر مردم را به لحاظ مقاومت، شکننده نکرد و عقب‌نشینی نکردند.

صالحی یادآور شد: این استان از همان آغاز جنگ تا عملیات مرصاد مقاطع مختلفی در تاریخ دفاع مقدس رقم زده است؛ نقش خانواده‌های این استان در مقام ایثار و مقاومت ستودنی است؛ زنان این استان در بخش شهدا رتبه دوم کشور را با ۹۷۰ زن شهید دارند و این نشان می‌دهد جنگ به خانه‌های این استان راه پیدا کرد و زنان پا به پای مردان خود جنگیدند.

او افزود: آنچه در مادر این شهیدان می‌توان دید، نماد مقاومت است؛ شاید زندگی ایشان روایت یک فرد است، اما بازگوکننده زنان استان کرمانشاه در فضای مقاومت و همراهی همسرانشان برای مقاومت است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص شهیدان رضوان مدنی، بیان کرد: از نخستین روز‌های جنگ، یکی پس از دیگری فرزندان این خانواده در کنار آرمان مقاومت قرار می‌گیرند و پس از شهادت هر یک از فرزندان، دیگر فرزند به جبهه مقاومت می‌رود و نهایتاً سه فرزند شهید و یک داماد از این خانواده در عملیات مرصاد به مقام شهادت می‌رسند و این نشان‌دهنده روحیه مقاومت در این خانواده است.

صالحی بیان کرد: ما مدیون خانواده شهدا به طور خاص خانواده شهیدان رضوان مدنی هستیم؛ فرزندان این خانواده، تربیت یافته پدر و مادری بودند که نقطه پرش آن‌ها به سمت شهادت شدند؛ نوع تربیت دینی، توجه به رزق حلال و احسان در این خانواده روحیه بزرگ را در این خانواده ایجاد کرده است. اینکه افراد، ظواهر فریبنده دنیوی را کنار بگذارند و به وظایف دینی خود عمل کنند، حاصل نظام تربیتی خانواده است.

او در پایان بیان کرد: به خانواده این شهدا تبریک می‌گویم که این گل‌های عزیز را پرورش دادند و به گفته رهبر معظم انقلاب، خانه نور را در منزل خود ایجاد کردند. امید است در مقابل خانواده شهدا به گونه‌ای عمل کنیم که بتوانیم راه شهدا را ادامه بدهیم.

 

 

خانواده شهدا سرمایه اجتماعی هستند

 

حجت‌الاسلام والمسلمین «حبیب‌رضا ارزانی» نیز در این ارتباط زنده تصویری گفت: اگر ما در مورد سرمایه‌های اجتماعی صحبت می‌کنیم؛ منظور همین خانواده شهدا هستند؛ امروز ما آرامش خود را مدیون همین شهدا هستیم پس تکریم خانواده شهدا وظیفه همه است.

او بیان کرد: از زمان آغاز این طرح، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی با وجود برنامه‌ها و جلسات فراوان برای تکریم خانواده شهدا ما را همراهی کردند؛ با توجه به چهلمین سالگرد دفاع مقدس، طرح ملی «سه‌شنبه‌های تکریم» تا پایان سال برگزار خواهد شد.

در ادامه این ارتباط تصویری، بهرام فاضلی‌زاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه نیز گفت: خانواده رضوان مدنی سه فرزند شهید و یک داماد را در زمره شهدا تقدیم میهن عزیز کردند؛ بزرگداشت و تکریم فرهنگ شهادت بر پای همه مردم ما نوشته شده است و جزو وظایف همه مردم ایران است.

او ادامه داد: حداقل در ۲۵۰ تا ۳۰۰ سال گذشته تاریخ ایران هرگاه جنگی در این کشور رخ داده، بخشی از کشور به تاراج رفته است، اما تنها در دوران هشت‌ساله جنگ تحمیلی است که ذره‌ای از خاک کشور خود را به بیگانه نداده‌ایم.

فاضلی‌زاد  بیان کرد: استان کرمانشاه بیش از ۹۸۰۰ شهید را در این آزمایش الهی تقدیم کشور کرده است.
انتهای پیام/ز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.