سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قیمت خرید تضمینی، پاشنه آشیل تولید گندم در کشور

طی چند سال اخیر مسئولان ذی‌ربط توجهی به اجرای قانون خرید تضمینی گندم نداشتند که این امر خودکفایی تولید این محصول را با مشکل مواجه می‌کند.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طی چند سال اخیر به طور متوالی، مسئولان شورای اقتصاد به اجرای قانون خرید تضمینی گندم توجهی نداشتند که با ادامه این روند، تامین نان مورد نیاز کشور به عنوان قوت اصلی مردم‌ در معرض خطر قرار می گیرد.

با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر خودکفایی محصولات استراتژیک و تلاش مسئولان و کشاورزان طی سال های اخیر در تولید گندم به این دستاورد مهم دست یافتیم ‌اما متاسفانه سیاست نادرست مسئولان شورای اقتصاد در اجرای قانون خرید تضمینی و افزایش هزینه های تولید اعم از سم، کود، حمل و نقل و مکانیزاسیون و نبود سود حداقلی فروش برای کشاورزان، این امر مهم را با شکست مواجه کرده است.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که استمرار خودکفایی گندم و جلوگیری از ورود دلالان و واسطه ها به امر خرید مستلزم اجرای قانون خرید تضمینی است که در صورت تحقق این موضوع امکان تامین نان مورد نیاز کشور از منابع داخل وجود دارد، در غیر این صورت به سبب شرایط تحریم، امنیت غذایی کشور در معرض خطر قرار می‌گیرد.

ماجرا تنها به این جا ختم نمی شود چرا که زمزمه هایی از واردات گندم به گوش می رسد، درحالیکه طبق اذعان‌ مسئولان، گندم تولیدی جوابگوی نیاز داخل است.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از شروط استمرار خودکفایی گندم و صحت و سقم‌ واردات این محصول با خبر شویم:

اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی، پاشنه آشیل تولید گندم

جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از استمرار خودکفایی گندم خبر داد و گفت: امسال به سبب نبود سیل و سرمازدگی، پراکنش مناسب بارش در استان ها ، وضعیت تولید نسبت به سال قبل مساعد تر بوده است.

وی افزود: با وجود شرایط مساعد اقلیمی و عملکرد مناسب در مزارع پیش بینی می شود که تولید گندم به بیش از ۱۴ میلیون تن برسد.

حسینی با اشاره به اینکه نیازی به واردات گندم نداریم، بیان کرد: با توجه به مصرف سالیانه ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن گندم در داخل، نیازی به واردات نداریم و بارها اعلام کرده ایم که قیمت خرید تضمینی گندم، تولید را تحت شعاع خود قرار می دهد.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی ادامه داد: اگرچه امسال گندم و نان مورد نیاز کشور از منابع داخل تامین شد، اما باید دید کشاورزان از این موضوع بهره بردند یا خیر؟ چرا که به سبب بی توجهی مسئولان شورای اقتصاد به قیمت خرید تضمینی، کشاورزان گلایه مند هستند.

وی با تاکید بر اجرای قانون خرید تضمینی گندم بیان کرد: بی توجهی شورای اقتصاد و دولت به قیمت خرید تضمینی گندم آسیب جدی به جامعه کشاورزی وارد می کند، درحالیکه اعلام به موقع و متناسب نرخ خرید تضمینی گندم، استمرار خودکفایی را به دنبال دارد.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: علی رغم افزایش هزینه های تولید اعم از کود و سم و تورم، سودی عاید تولیدکنندگان نشده است.

وی بی توجهی دولت در اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی را پاشنه آشیل تولید گندم اعلام کرد.


بیشتر بخوانید


واردات گندم به ضرر خودکفایی تمام می شود

علی خان محمدی دبیر اجرایی بنیاد ملی گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه واردات گندم‌ ارتباطی به تولید ندارد، اظهار کرد: مافیای واردات به سبب سود و رانت حاصل از این موضوع اقدام به واردات می کنند تا بتوانند سودهای هنگفتی را به جیب بزنند.

وی افزود: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی و استمرار خودکفایی، نه تنها نیازی به واردات نداریم، بلکه امکان صادرات گندم هم وجود دارد.

خان محمدی ادامه داد: امسال برآورد می شود که از مجموع ۱۴ میلیون ‌تن تولید، حدود ۱۱ میلیون تن گندم خرید تضمینی شود و ۲ تا ۳ میلیون تن به عنوان علوفه دامی مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته وی، با وجود آنکه سالیانه ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن گندم در کشور مورد استفاده قرار می گیرد، محصول تولیدی جوابگوی نیاز داخل است.

این مقام مسئول با تاکید بر این مسئله که نباید به دنبال خودکفایی بود، بیان کرد: در تولید گندم به عنوان یکی از مهم ترین محصولات استراتژیک باید به دنبال پایداری تولید و امنیت غذایی کشور بود.

وی درباره آخرین جزئیات واردات گندم‌ بیان کرد: شنیده ها حاکی از آن است که مقداری گندم به منظور صادرات آرد وارد می شود، اما برای تامین نان مورد نیاز داخل، نیازی به واردات نداریم.

دبیر اجرایی بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به عوامل موثر در خودکفایی گندم بیان کرد: بارها اعلام کرده ایم که اگر مسئولان شورای اقتصاد، نرخ خرید تضمینی گندم را به موقع پرداخت کنند به طوریکه جوابگوی هزینه های تولید و سود حداقلی برای کشاورزان باشد، خودکفایی استمرار خواهد یافت، در غیر این صورت کشاورزان رغبتی به کشت ندارند و به سراغ کشت دیگر محصولات خواهند رفت.

مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی ادامه داد: تاخیر دولت در اعلام قیمت خرید تضمینی و بی توجهی به قانون خرید، پای دلالان و واسطه ها را به امر خرید باز خواهد کرد، در حالیکه دولت برای پایداری تولید این ‌محصول استراتژیک باید مدیریت مالی را در دستور کار خود قرار دهد.

وی در پایان تصریح کرد: افرادی که دستشان در واردات باز است، به بهانه‌های مختلف همچون تامین امنیت غذایی کشور اقدام به واردات می‌کنند تا بتوانند سود‌های هنگفتی به جیب بزنند که این امر به زیان تولید داخل تمام ‌می شود، به همین خاطر از مسئولان ذی ربط انتظار می رود قانون خرید تضمینی را اجرا کنند تا کشاورزان نسبت به کشت این محصول دلسرد نشوند.


تولید گندم به ۱۴ میلیون تن می رسد


عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه نیازی به واردات گندم نداریم، اظهار کرد: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی، تولید گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است که امیدواریم به ۱۴ میلیون تن برسد.

وی افزود: با توجه به آنکه گندم تولیدی جوابگوی نیاز داخل و ذخایر استراتژیک کشور است، نیازی به واردات نداریم.

هاشمی ادامه داد: گندمکاران این اطمینان را به دولت می دهند که اگر دور واردات را خط بکشد و هزینه های جانبی واردات را صرف خرید تضمینی کند همچنین نرخ معقول متناسب با هزینه های تولید را اعلام کند، به اندازه نیاز کشور، گندم تولید می کنند.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران‌ از استمرار خودکفایی گندم خبر داد و گفت: با وجود شرایط مساعد اقلیمی، امسال همانند سال های گذشته خودکفایی استمرار می یابد که با این وجود نگرانی از حیث تامین نیاز کشور نداریم.

این مقام مسئول با اشاره به پرداخت بیش از ۹۲ درصد مطالبات گندمکاران، گفت: در حال حاضر تسویه مطالبات کشاورزان گندمکار به روز شده و مطالبات حداکثر طی یک هفته تسویه می‌شود.

هاشمی در پایان اظهار امیدواری کرد که اگر روند پرداخت مطالبات تا پایان فصل به همین روال باشد، این امر در استمرار خودکفایی تاثیر بسزایی دارد.

 در شرایط فعلی تحریم، خودکفایی در تولید گندم و تامین نان مورد نیاز از محل تولید داخل، حائز اهمیت است که اگر بخواهیم همانند چند سال گذشته منابع ارزی کشور صرف واردات نشود، قانون خرید تضمینی باید به درستی اجرا شود تا کشاورزان به سراغ کشت‌ محصولات آب بر نروند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۰۰ ۲۷ تير ۱۳۹۹
کشاورز چون از اول به کم قانع بوده دولتها هم سواستفاده کردن چرا که کشاورز همه سفرها را پر میکنه سفره خودش خالیه در این چند سال هم که بی انصافی دولت به ظلم تبدیل شده که کشاورز را نابود کرده طوری که هیچ کشاورزی دوست ندارد بچه هاش کشاورز بشوند وبه خاطر همین بچه ها را به شهرهای بزرگ هدایت میکنند بنده خودم ملکم را فروختم به خاطر این که بچه هام کشاورز نشوند این ظلم را تو به من کردی اقای وزیر اقتصاد
محمودرضا نوروزی
۱۵:۲۰ ۲۶ تير ۱۳۹۹
من کشاورز شالیکارهستم امروز بیست و پنج روزه شالی نشا کردم و از آنجاییکه شالی پرمحصول احتیاج به پانزده کیسه کود دارد جهاد تازه برای هر هکتار یک کیسه کود سفید داده و کود سیاه در زمان نشا استفاده می شود که جهاد نداشت و کود آزاد هم وجود ندارد و اگر کود ندهیم یک سوم محصول می دهد از آنجاییکه کود ساخت داخل است ولی وجود ندارد
ناصر
۰۱:۰۷ ۲۶ تير ۱۳۹۹
دولت باید قیمت گندم بالا بره تا کشاورزان ضرر نکنند دولت عملن هیچ کمکی به کشاورزان نمیکنه بازار آزاد و دلالان گندم را از کشاورزان گرانتر میخرند
ناش
۱۴:۲۵ ۲۵ تير ۱۳۹۹
همه چی پنج شش برابر شده ولی قیمت گندم بیست تا سی درصد گرون کردن خدایا تا کی ظلم......کی حق کشاورزو میگیره؟
مسعود
۱۳:۰۴ ۲۵ تير ۱۳۹۹
سلام .من کشاورز و تولید کننده گندم هستم ایا با این تورم من راضی هستم .من احتیاج به خانه ماشین پوشاک و غیره دارم لیا با این تورم میتوانم تهیه کنم .چطور دولت اهن الات و هر چه داریم را داره صادر میکنه و ولی گندمکار حق نداره صادر کنه و باید به دولت بفروشه .اخه کجای اسلام نوشته که هر چه ظلم را باید کشاورز تحمل کنه .و دل دولت به حال کسی نمیسوزه.تیراهن دو هفته پیش میخواستم بگیرم شاخه ای ۲۵۰۰ بود الان شده ۵میلیون .کی جوابگو هست .
سید رضا
۱۲:۵۰ ۲۵ تير ۱۳۹۹
گندم هیچ گونه توجیه اقتصادی برای کشاورز نداره. اگه دولت باز هم سی درصد بخواد اضافه کنه هیچ دردی از کشاورز دوا نمیشه. باید قیمت واقعی گندم را به کشاورزان بدهند که اونم رقمی در حدود 6تا7هزار تومان هست. امروز گندم در حدود 3هزار تومان هزینه داره برا کشاورز. بنده بعنوان یه گندم کار میگم یکی بیاد تا براش ریز به ریز حساب کنم الان کشاورزان ما دارن به دولت سوبسید میدن بر عکس کل دنیا. اینم از کرامات دولت ماست
بیداد
۱۲:۴۶ ۲۵ تير ۱۳۹۹
چطور ريال ندارید بدید به کشاورز ولی دلار دارید که وارد کنید؟
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۵ تير ۱۳۹۹
سلام
این مشکل خیلی راحت میشه حل کرد یا مسئولین نمیدونن ک وای ب حالشون یا نمیخوان حل کنن.وگرنه خیلی راحت میشه کاری کرد ک با افزایش کم قیمت هم کشاورز ضرر نکنه هم دولت زیان نکنه.
برا مثال کود شیمیایی که ب دست کشاورز نمیرسه ولی تو بازار آزاد فراونه.اگ اینارو مستقیم ب دست کشاورز برسونن یا با عنوان وام در اختیارش بزارن ک موقع برداشت ازش کم کنن حل میشه
ناشناس
۰۸:۲۹ ۲۵ تير ۱۳۹۹
تا زمانی که پای رانت در واردات آنهم نیاز اساسی کشور (نان) مطرح باشد خودکفائی بی معناست مشخصا در این دولت به هیچ وجه شاهد عظم قوی برای گندم نخواهیم بود مخصوصا با توجه به میزان باقی مانده از عمر دولت گندم در کشور مبدا 1 دلار خریداری میشود هزینه بارگیری جابجای و حمل کرایه مقصد هم بیاد روش به فرض دلار جهانگیری ببین چه خرجی رو دست بیت المال میزاره ولی ببین رانت وارد کننده برای خرید ببین چه پولی به جیب میزنه
زرین.کمر
۰۲:۰۳ ۲۵ تير ۱۳۹۹
باسلام همه ساله وعده وعید هایی بگندمکارانمبدهندولی بااینکه سال نزولات مساعدی داشتیم ولله خرج بادخل گندم توجیه ندارد» من یک کندم کارم درصددکشت جایگزین گندمم چرا که با این هزینه سرسام آورفادر بادامه کشت نمیباشم مگر دولت فکربکند حداقل درهزینه ها بکشاورزان کمک کند