سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دقایق اولیه پس از تصادف چگونه کمک رسانی کنیم؟

کارشناس پلیس راهنمایی و رانندگی مازندران درباره نحوه کمک رسانی به حادثه دیدگان در دقایق اولیه وقوع تصادف توضیحاتی داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، ستوانیکم مرتضی ابراهیمی کارشناس پلیس راهنمایی و رانندگی مازندران، گفت:هنگامی که شخصی در اثر سانحه رانندگی مجروح می‌شود، دقایق اولیه پس از تصادف برای حفظ جان وی بسیار مهم و نقش شما به عنوان یک کمک دهنده در اداره کردن صحنه حادثه و مصدومان احتمالی بسیار حیاتی است.

قبل از حضور در صحنه حادثه ابتدا نسبت به ارزیابی موقعیت اقدام و در کمال خونسردی، از ایمن بودن محل مطمئن شوید و خطراتی از قبیل آتش سوزی یا انفجار را مد نظر قرار دهید.

تا حد امکان مصدوم را از خطر دور کنید. همیشه به یاد داشته باشید که در قدم اول باید مراقب سلامت خود باشید.

اگر چنانچه با کمک‌های اولیه آشنایی ندارید سریعا با مراکز درمانی و امدادی تماس بگیرید و تقاضای کمک کنید و چنانچه مهارت کافی در این زمینه دارید اقدامات اولیه را تا رسیدن کادر درمانی آغاز کنید.

مصدومان را بررسی کنید و در ابتدا به مداوای مصدومینی بپردازید که در موقعیت خطرناکتری هستند و آسیب‌های آن‌ها بسیار شدید است.

در صورتی که خطر جدی مصدوم را تهدید نمی‌کند، سعی کنید بدون جابجا کردن مصدوم را درمان کنید.

زمانی که تصادف در نقطه کور مانند پیچ جاده واقع شده، یک نفر باید در فاصله مناسب از محل حادثه با علامت دادن (تکان دادن پارچه یا روشن کردن آتش در شب) به دیگر رانندگان وجود حادثه را اطلاع داد و از وقوع تصادفات بعدی پیشگیری کند.

نحوه کمک رسانی در صورت وجود مصدوم در حادثه تصادف

در صورت وجود مصدوم در صحنه حادثه، برای امدادخواهی با شماره‌های ۱۱۵ (اورژانس)، ۱۱۲ (هلال احمر)، ۱۱۰ (فوریت‌های پلیسی)، ۱۲۰ (پلیس راهور) و ۱۲۵ (آتش‌نشانی) بنا بر اقتضا و نوع تصادف تماس بگیرید. زیرا تصادفات زیادی هستند که فقط جنبه خسارت به خودرو را دارند و کسی مصدوم نشده است.

در زمان تماس با مراکز امدادی و انتظامی، اطلاعاتی در مورد نوع حادثه، تعداد مصدومین و میزان آسیب‌ها را اعلام کنید.

ضمن حفظ آرامش به سوالات کارشناس و اپراتور مربوطه بطور کامل پاسخ دهید و به این نکته توجه داشته باشید که دادن شرح حال درست باعث افزایش سرعت امداد رسانی می‌شود.

برای اعلام آدرس محل حادثه عجله نکنید و چنانچه آدرس محل را نمی‌دانید از دیگران کمک بخواهید.

برای آدرس دادن در جاده‌ها، ابتدا به مسیر حرکت خود اشاره کنید (مثلا اصفهان –تهران) سپس از آخرین تابلو‌های جاده‌ای که در مسیر دیده می‌شود کمک بگیرید.

چنانچه در صحنه حادثه نیاز به نجات مصدومان باشد (مانند بسته شدن درب‌های خودرو یا واژگونی) این موارد را نیز اطلاع دهید.

از جابجا کردن غیر اصولی مصدومان در صحنه حادثه جدا خودداری کنید، زیرا احتمال تشدید آسیب در آن‌ها وجود دارد (خصوصا آسیب به سر و ستون فقرات)

تا رسیدن نیرو‌های امدادی،در صورت امکان علائم حیاتی بیمار را کنترل کنید و اقدامات فوری مانند باز کردن راه هوایی و کنترل خونریزی را انجام دهید.

مسیر را برای ورود خودرو‌های امدادی به محل حادثه باز نگهدارید و از ازدحام در محل حادثه بپرهیزید.

انتهای پیام/س
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.