سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چند نکته مهم در مورد تفاوت تربیت دختران و پسران

یک دکتر روان شناس به بیان نکاتی در خصوص تفاوت تربیت دختران و پسران پرداخت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فرشته کریمی زاده  در خصوص تفاوت تربیت در دختران و پسران گفت: به طور کلی تربیت به معنی هدایت و راهنمایی فرزندان برای بروز استعدادها، ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها و توانایی‌هایی است که در درون آن‌ها وجود دارد و موجب رسیدن به کمال می‌شود.

وی ضمن اشاره به اینکه هدف از تربیت کودکان کمک به آن‌ها برای رسیدن کمال است و در این خصوص تفاوتی بین دختران و پسران وجود ندارد، ادامه داد: با توجه به اینکه دختران و پسران از لحاظ جسمی، فیزیکی و روانی با یکدیگر متفاوت هستند، باید شیوه رفتار والدین با هر کدام از آن‌ها متفاوت باشد.

با دختر خود زیاد صحبت کنید

این روان شناس با بیان اینکه توجه به تفاوت‌های دختران و پسران موجب می‌شود تا در تربیت فرزندان و شکوفا کردن استعدا‌ها و توانایی آن‌ها موفق‌تر باشیم، افزود: شناسایی ویژگی‌های جسمانی و روانی دختران و پسران یکی از اصول مهم در تربیت فرزند است؛ برای مثال پسران میل چندانی به صحبت کردن ندارند و بیشتر به انجام بازی‌های حرکتی علاقه‌مند هستند این در حالی است که دختران میل شدیدی به هم‌صحبتی با والدین خود دارند و تعریف جزئیات مسائل خود دارند.


بیشتر بخوانید

نکات مهمی که قبل از تنها گذاشتن کودک باید بدانید


کریمی زاده ضمن تاکید به اینکه دختران به محبت بیشتری نسبت پسران احتیاج دارند، بیان کرد: اگرشناخت درستی از ویژگی‌های دختران و پسران نداشته باشیم و با هر دوی آن‌ها یکسان رفتار کنیم، موجب آسیب به فرزند خود می‌شویم.

وی ضمن اشاره با اینکه احترام و محبت دو اصل مهم تربیتی هستند، متذکر شد: احتیاج بیشتر دختران به محبت به معنی بی تفاوتی و بی محبتی به پسران نیست و باید آن‌ها را هم مورد مهر و نوازش قرار دهیم و به پسران خود اجازه بروز احساساتشان را بدیم، اما باید به آن‌ها به گونه‌ای محبت شود که آن‌ها در آینده آمادگی پذیرش مسئولیت را داشته باشند.

این روان شناس با اینکه عکس العمل‌ها و رفتار‌های ما باید مطابق با ویژگی‌های جسمی و روانی فرزندمان باشد، اظهارکرد: قسمت بیشتری از مغز پسر‌ها به انجام فعالیت‌های مکانیکی و فضایی اختصاص دارد در حالی که در دختر‌ها بخش مربوط به حافظه و بخش کلامی مغزشان گسترده‌تر است؛ به همین دلیل فرزندان دختر از لحاظ کلامی زود‌تر از پسر‌ها رشد می‌کنند و پسران نیز فعالیت بدنی بیشتری دارند.

کریمی زاده آشنایی به تفاوت‌های فرزندان دختر و پسر نقش بسزایی در یادگیری آن‌ها دارد و بهتر است، برای آموزش دختران از شیوه کلامی و برای یاد دادن مطالب مهم به پسر‌ها از به کارگیری تصاویر استفاده شود.

وی ادامه داد: اگر والدین بدون در نظر گرفتن ویژگی‌های دختران و پسران آن‌ها را با هم مقایسه کنند، باعث بروز آسیب بزرگی به فرزندان خود می‌شوند، برای مثال اگر پسران را به سبب تحرک زیاد سرزنش کنیم و از صحبت کردن دختران ایراد بگیرم و ندانیم که این ویژگی‌های از تفاوت‌های دختران و پسران است باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای آن‌ها درآینده می‌شویم.

کودکان باید مطابق با خصوصیات جنسیتی خود تربیت شوند

این روان شناس با بیان اینکه اگر والدین مطابق ویژگی‌های جنسیتی فرزندان خود رفتار نکنند، موجب می‌شوند تا هویت جنسیتی که کودک پیدا می‌کند، مخالف آن خصوصیاتی باشد که درون فرزندشان وجود دارد.

کریمی زاده عنوان کرد: والدینی که با دختر خود رفتار پسرانه دارند و یا با فرزند پسر مانند دختران رفتار می‌کنند سبب می‌شوند تا فرزنداشان در آینده نتوانند ارتباط اجتماعی موفقی به ویژه با هم جنسان خود داشته باشند.

وی با تاکید براینکه پدران و مادران باید با توجه به خصوصیات فرزند خود او را در جهت شکوفایی استعداد‌های خود یاری کنند، افزود: اسباب بازی نقش بسیار مهمی در تربیت اجتماعی کودکان دارد برای مثال بازی کردن با عروسک موجب آمادگی عاطفی کودک برای پذیرش نقش مادری می‌شود، البته والدین نباید در انتخاب اسباب بازی توسط کودک خود دخالت کنند و چیزی را از بیرون به او تحمیل کنند بلکه باید فرزند خود را آزاد بگذارند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.