سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در برنامه گفت و گوی ویژه خبری مطرح شد؛

اهداف اصلی بورس املاک و مستغلات/ تامین مالی ساخت مسکن از طریق بازار سرمایه

پیشنهاد ایجاد بورس املاک و مستغلات با هدف ایجاد ثبات در بازار مسکن مطرح شده که برخی کارشناسان با کلیات آن مخالف هستند.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اما و اگر‌های بورس املاک و مستغلات امشب ۲۳ تیرماه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور حسین سلاح ورزی نماینده اتاق بازرگانی در شورای عالی بورس و محمد اسکندری کارشناس بازار سرمایه مورد بررسی قرار گرفت.


اسکندری با اشاره به اینکه دو سال است که امیدنامه پیش فروش متری مسکن تهیه شده است گفت: در بازار فرعی بورس کالا، عرضه املاک دولت و بانک‌ها خیلی تبلیغ شد، اما موفق نبود.

او با اشاره به اینکه قواعد صندوق‌های املاک و مستغلات به صورت پیش نویس تهیه شده است عنوان کرد: باید بین بورس و نهاد‌های مالی و همچنین بورس و شرکت‌های سرمایه گذاری تفاوت قائل شویم.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بورس باید واسط معاملات اوراق بهادار و کالا باشد خاطرنشان کرد: به نظر می‌آید تعریف جدیدی از بورس در حال ارائه است که با قانون اوراق بهادار همخوانی ندارد.

اسکندری با اشاره به اهداف اصلی بورس املاک و مسکن ادامه داد:تامین سرمایه تخصصی باید در کنار پذیره نویسی باشد، بورسی که تشکیل شده با قوانین تطبیق ندارد.

 


بیشتر بخوانید


او با اشاره به اینکه باید کاری کرد که بورس املاک با ماهیت بورس سازگار باشد گفت: هیچ پیشنهاد یا ابزار جدیدی در فعالیت‌های بورسی دیده نمی‌شود. در بورس کالا بازار فیزیکی راه انداخته شد این در حالی است که مسکن حوزه‌ای خاص است، بزرگترین مشکل آن موضوع همگن نبودن است که راه‌هایی در بورس کالا برای این موضوع دیده شده است.


اسکندری با اشاره به اینکه فروش متری مسکن طرحی بود که اجرایی نشد افزود: سلف موازی استاندارد در بورس کالا تعریف شده است، باید در طرح تجاری بورس دقت بیشتری شود.

این کارشناس بازار سرمایه مشکل را در بورسی شدن مسکن دانست و عنوان کرد: ایجاد بستر مزایده اشکالی ندارد لذا باید مشکلات این بورس برطرف شود، اگر یک روزی در بازار سرمایه تعداد سهام کم باشد و افزایش شناور سهام نداشته باشیم حباب ایجاد می‌شود.

بورس املاک و مستغلات  به تامین مالی و تولید انبوه مسکن کمک می‌کند

سلاح ورزی نماینده اتاق بازرگانی در شورای عالی بورس در ادامه برنامه با اشاره به اهداف اصلی بورس املاک و مستغلات گفت: مطالعات صورت گرفته بر اقتصاد کشور‌ها نشان می‌دهد که رابطه قوی بین متغیر‌های کلان اقتصادی و متغیر‌های بخش مسکن وجود دارد به طوری که ۱۲۰ رشته فعالیت در حوزه ساختمان انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه میزان رونق و رکود در بخش مسکن نشان می‌دهد که رونق در بخش ساختمان چه ارتباطی با سایر عوامل اقتصادی دارد تصریح کرد: موضوع مسکن برای مردم جنبه اقتصادی و اجتماعی دارد.

نماینده اتاق بازرگانی در شورای عالی بورس با اشاره به اینکه دولت حجم انبوهی از املاک و پروژه‌های نیمه تمام دارد گفت: راه اندازی بازاری تحت عنوان بورس املاک و مستغلات می‌تواند به تامین مالی و تولید انبوه مسکن کمک کند و امکان تامین مالی از طریق ابزار‌های مالی دیگر برای پروژه‌های نیمه تمام دولت را به وجود می‌آورد.

سلاح ورزی با اشاره به اینکه مسکن و املاک در اقتصاد بخش مهمی محسوب می‌شود افزود: ارزش املاک مسکونی و تجاری در ایران ۸۰ درصد خالص ثروت کشور را تشکیل می‌دهد. بر اساس ساز و کار قانون و نهاد ناظر که سازمان بورس و اوراق بهادار است، بورس املاک و مستغلات در حال شکل‌گیریست این در حالی است که تعریف جدیدی از بورس ارائه نشده است.

او با اشاره به اینکه اساساً اگر از ابزار فروش متری مسکن استفاده شود برای تامین مالی پروژه‌ها خواهد بود گفت: با توجه به کمبود عرضه‌ای که در بخش مسکن داریم، تعداد زیادی سازنده پروژه‌های متعدد انبوه سازی را تعریف می‌کنند و بعد تامین مالی از طریق فروش متری باید انجام شود که این موضوع بستری مطمئن در بخش مسکن است.

۵ هزار میلیارد تومان سرمایه برای بورس مسکن در نظر گرفته شده است

شاهین چراغی عضو شورای عالی بورس در ادامه برنامه با اشاره به اینکه بورس املاک و مستغلات بورسی متفاوت خواهد بود گفت: برای این بورس ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه در نظر گرفته شده است لذا برای ساخت واحد مسکونی قطعاً به تامین سرمایه بخش مسکن نیاز‌مند هستیم.

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: از عدم حضور نهاد‌های عمومی در بورس املاک نگرانیم، زیرا بر افزایش قیمت مسکن می‌تواند تاثیرگذار باشد.

او با اشاره به اینکه تمام تلاش ما این است تا از تمامی پلتفرم‌های موجود در بورس کالا و فرابورس استفاده کنیم اظهار داشت: تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا سپرده‌گذاری کالایی در آینده نسبت به بورس کالا و بورس انرژی ایجاد شود، ما از پلتفرم‌های معاملاتی در فرابورس و بورس کالا استفاده خواهیم کرد لذا به دنبال توسعه بازار هستیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.