سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«خبر بدی برای اسرائیل»، تعبیر صهیونیست‌ها از همکاری راهبردی ایران و چین

روزنامه جروزالم پست توافق همکاری راهبردی میان ایران و چین را زنگ خطری برای تل‌آویو دانست و نوشت رژیم صهیونیستی دلایل بسیاری برای نگرانی درباره این توافق دارد.

به گزارش  گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، موج نگرانی‌های از خبر مربوط به سند همکاری درازمدت راهبردی ایران و چین خیلی زود از رسانه‌های آمریکا به رسانه‌های صهیونیست سرایت کرد.

ماجرا از ادعای روز شنبه روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز آغاز شد. این رسانه آمریکایی مدعی دست یافتن به رونوشتی از پیش نویس ۱۸ صفحه‌ای توافق پیشنهادی میان ایران و چین شد که دارای ابعاد گسترده اقتصادی و امنیتی است.

روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در تحلیلی از توافق جدید همکاری میان ایران و چین به عنوان زنگ خطری برای تل‌آویو یاد و اذعان کرد در شرایطی که پکن و تهران بر روی یک معامله چند میلیارد دلاری اقتصادی –امنیتی ۲۵ ساله کار می‌کنند، اسرائیل دلایل بسیاری برای نگرانی دارد.

این رسانه صهیونیست در ابتدای تحلیل خود توافق دو جانبه تهران و پکن را خبری بد برای اسرائیل دانست و یادآور شد اگرچه کارزار فشار حداکثری تبعات اقتصادی برای ایران در پی داشته، سرریز شدن سرمایه گذاری‌های چین به بازار ایران می‌تواند تلاش‌های واشنگتن در این مسیر را به باد دهد.

جروزالم پست در ادامه تحلیل خود با استناد به اظهارات کاریس ویت، مدیر اندیشکده سیگنال، پایگاه تحلیل مسائل چین و رژیم صهیونیستی، می‌نویسد هر یک دلاری که وارد سیستم ایران شود، می‌تواند علیه اسرائیل هزینه گردد. بنا به گفته این تحلیلگر، چین از طریق این توافق و با استفاده از ارز دیجیتال خود فرصت دور زدن سیستم‌های آمریکایی و کاهش نفوذ دلار را خواهد داشت. این همان پیامد دیگر این توافق است که می‌تواند به رژیم صهیونیستی هرچند غیرمستقیم آسیب برساند.

به گفته ویت، توافق جدید میان تهران و پکن، به چین به عنوان متحد ایران، برای حضور در خلیج فارس امکان بیشتری خواهد داد و این خود یک برگ برنده دیپلماتیک در مقابل آمریکا و متحدانش منطقه‌ای او محسوب می‌شود.

به باور تحلیلگر اندیشکده سیگنال، مخاطرات ناشی از این توافق برای اسرائیل کاملا عیان است. این امر بویژه زمانی که صحبت از تقویت نظامی ایران از طریق همکاری با چین در میان باشد بیشتر موجب نگرانی است. زیرا سرمایه گذاری که صرف نیرو‌های نظامی ایران شود می‌تواند علیه اسرائیل بکار رود.


بیشتر بخوانیم


جروزالم پست در قسمتی از تحلیل خود به بحث فروش تسلیحات نظامی به ایران به عنوان یکی از بند‌های این توافق می‌پردازد و می‌نویسد وزارت دفاع آمریکا اخیرا در گزارشی اعلام کرد چین منتظر است تا بعد از پایان تحریم‌های تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر فروش بالگرد‌های تهاجمی، جنگنده و تانک‌های خود به ایران را آغاز کند.

تحلیلگر اندیشکده سیگنال یادآور می‌شود در حالی که ممکن است باور این مسئله برای اسرائیلی‌ها و حامیان آن دشوار باشد، دولت چین واقعا فکر نمی‌کند ایران می‌تواند خطری برای اسرائیل باشد. ویت در اظهاراتی که انعکاس دهنده نگرانی‌های صهیونیست‌ها نیز می‌تواند باشد گفت چین برای این تصور است که ایران به معنای واقعی آنچه گفته می‌شود به دنبال نابودی اسرائیل نیست. چین، ایران را تهدیدی جدی برای اسرائیل نمی‌داند. ویت مدعی شد ایران این حرف (نابودی اسرائیل) را می‌زند تا از سوی مراکز قدرت جهان جدی گرفته شود.

جروزالم پست یاد آور شد اگرچه کمپین فشار حداکثری آمریکا تبعات اقتصادی عمده‌ای را برای ایران در پی داشته، تقویت سرمایه گذاری‌های چین در ایران می‌تواند ورق را به زیان واشنگتن و به تبع آن تل‌آویو برگرداند. این رسانه صهیونیست موضوع نگران کننده دیگر را مشارکت شرکت‌های چینی در پروژه‌های زیرساختی در ایران و اسرائیل دانست؛ مشارکتی که می‌تواند تحت تاثیر توافق ۲۵ ساله ایران و چین قرار بگیرد. جروزالم پست ماه گذشته در بررسی به این نتیجه رسید که سه گروه از ۶ گروه بین المللی که در مناقصه ساخت خطوط راه آهن تل آویو مشارکت داشته، متعلق به شرکت‌های چینی هستند که در پروژه‌های راه آهن ایران نیز همکاری می‌کنند.

رسانه صهیونیست همچنین با تاکید بر اینکه دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی تاکنون نسبت به خبر توافق ۲۵ ساله ایران و چین سکوت اختیار کرده است نوشت به احتمال فراوان نتانیاهو با نگرانی بسیار توافق جدید تهران و پکن را تحت بررسی دارد.

برخلاف مدعای رسانه‌های غربی در خصوص مراحل تدوین سند همکاری جدید ایران و چین هیچگونه محرمانگی مطرح نبوده است. ایران و چین در سال ۹۴ و پس از سفر شی جین پینگ، رئیس جمهور چین به تهران، در بیانیه‌ای مشترکی آغاز رایزنی‌های و مذاکرات در خصوص انعقاد قرارداد همکاری جامع ۲۵ ساله را اعلام کردند.

روزنامه نیویورک تایمز که اولین رسانه غربی بود که این خبر را پوشش داد در تحلیل خود ابعاد تازه مشارکت میان چین و ایران را نقطه اشتعال خطرآفرین در روابط رو به افول پکن و واشنگتن توصیف کرد و در عین حال آن را ضربه محکمی به کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران، که از دو سال پیش به این سو به راه افتاده، دانست.

تحلیلگران آمریکایی از جمله گرت پورتر نیز از این توافق به عنوان پاتک تهران به کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ یاد کردند. حتی نیکی هیلی، سیاستمدار تندرو ضد ایرانی سابق دولت آمریکا نیز نتوانست ناراحتی خود را انعقاد چنین توافقی پنهان کرد و در صفحه توئیتر خود از آن به عنوان «پایانی بر انزوای ایران» در عرصه جهانی تعبیر کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۴۳ ۲۵ تير ۱۳۹۹
آره این چینی ها ی بیخدا کجاشون خوبه ما نمیدونستیم
ناشناس
۱۱:۲۴ ۲۵ تير ۱۳۹۹
هر چی باشه از غربیهای انگلا ساکسون و نژاد پرست که بهتره
بی نام
۰۹:۰۰ ۲۵ تير ۱۳۹۹
دوستانی که نظر میدید قرارداد خوبیه و کمر استکبار جهانی میشکنه!
به احتمال زیاد شما حداقل ۱۲۰ کیلو وزن دارید. واجبات دین، از جمله سیقه رو هم که صد در صد رعایت میکنید.شکمتونم سیره سیره و خبر از شرمندگی مردای واقعی جلوی زن و بچه شون ندارید.این همه چریدین کو دنبه اش!!!
با هواپیما بعد از عقد سند برجام دلار اومد تو کشور تو زندگی کی تاثیر داشت که حالا قرارداد با کمونیست چشم تنگ بخواد به حال ما فرقی داشته باشه....
ناشناس
۰۸:۱۸ ۲۵ تير ۱۳۹۹
احسنت
علی انصاری مقدم
۰۱:۵۹ ۲۵ تير ۱۳۹۹
نگاه به شرق ،درموازنه سیاست ایران کمک موثری دارد
آمریکا غرق در فساد وجنایت شده حتی در اداره خودش دچار مشکل است
Gunner
۰۰:۴۶ ۲۵ تير ۱۳۹۹
هنوز برای قضاوت کردن خیییییلی زوده . بالام بیلدین.
ناشناس
۰۰:۲۷ ۲۵ تير ۱۳۹۹
چین در دنیای تجارت ثابت کرده شریک قابل اعتمادی است دلیلش هم عدم دخالت مستقیم سیاست در تجارت و بجا گذاشتن سابقه خوب در شراکت با سایر کشورهاست درست برخلاف رژیم آمریکا
ناشناس
۲۲:۴۷ ۲۴ تير ۱۳۹۹
من فک میکنم،چند سال دیگه چین ابر قدرت جهان میشه.و حرف اول و اخر را خواهد زد.و امریکا روز به روز ضعیف تر خواهد شد
و شخصا به این تفاهم نامه خوشبین هستم
george floyd
۲۲:۲۸ ۲۴ تير ۱۳۹۹
از ترس گرگ میریم تو دهن شیییییر
کلثوم کرمیان
۰۹:۳۸ ۲۵ تير ۱۳۹۹
ایران خود شیره است یه ذره به زنجیر است
ناشناس
۲۲:۰۳ ۲۴ تير ۱۳۹۹
ازهمینجاسلامم رابه چین میرسانم.
چین یقیناشریکی بسیاربهترازآمریکای جنایتکارواروپای بی تفاوت است.
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۴ تير ۱۳۹۹
اگه بخوایم و اراده کنیم که اسراییل شکست بدیم میتونیم این کار رو انجام بدیم. چون این کار اصلا ربط زیادی به قدرت نظامی نداره.. ایمان قویِ افرادی مثل سردار سلیمانی عزیزم(که توی دنیا تکه و تک خواهد بود)کافیه
ایران
۱۹:۲۹ ۲۴ تير ۱۳۹۹
اگر با هم باشیم میتونیم تمام مشکلات را حل کنیم دست دزدان باید قطع شود
علی
۱۷:۰۴ ۲۴ تير ۱۳۹۹
اگر قرارداد محکمی نوشته شود و کشور در دام نیفتد بسیار هم عالیست ... نه شرقی نه غربی منظور این نیست که در را به روی همه ببندیم بلکه منظور عدم وابستگی صرف است ...خود چین چگونه قدرتمند شده است؟یا همین ترکیه چگونه شرایط نسبتا خوبی دارد؟همه سرمایه گذاری خارجی است اما در خصوص چین توام با ورود تکنولوژیست ...ما هم باید فقط به شرط ورود تکنولوژی قرارداد ببندیم .
بختیاری
۱۶:۵۶ ۲۴ تير ۱۳۹۹
عمر گران میگذرد خواهی نخواهی سعی بر آن کن نرود رو به تباهی.
رابطه ایران و چین به نفع هر دو کشور است.
و هردو کشور کامل کننده همدیگرند.
ناشناس
۱۵:۳۷ ۲۴ تير ۱۳۹۹
دولت تدبیر و امید شش سال پیش باید این تفاهمنامه رو امضاء میکرد
ناشناس
۱۴:۳۶ ۲۴ تير ۱۳۹۹
خدایا به داد ملت برس
ناشناس
۱۴:۱۹ ۲۴ تير ۱۳۹۹
نه شرقی نه غربی چی شد پس؟؟؟؟؟؟؟؟
ت
۱۳:۵۳ ۲۴ تير ۱۳۹۹
از چین روسیه هیچ اطمینانی نیست
ناشناس
۱۳:۴۲ ۲۴ تير ۱۳۹۹
چین تا کنون ابرقدرتی نجیب بوده است و از قدرتهای بزرگ اقتصادی جهانی است این سند همکاری هم منافع چین و هم منافع ایران را تامیین خواهد کرد.
اکبر
۱۳:۴۰ ۲۴ تير ۱۳۹۹
این سند ،همکاری دو کشور بزرگ شرقی است.
چین بزرگترین تولید کننده خودرو و گوشی جهان و از بزرگترین قدرتهای نظامی جهان با دانش فنی و توان نظامی و جمعیتی بالا است و قدرت اول اقتصادی آسیا و در آغاز راه تبدیل شدن به قدرت برتر اقتصادی جهان است.
ایران اسلامی هم از قدرتهای برتر خاورمیانه و غرب آسیا است و از بزرگترین دارندگان انرژی جهان است.
حتما همکاری بین دو کشور بزرگ چین و ایران بدخواهان و دشمنان زیادی خواهد داشت زیرا میدانند که این سند همکاری به رشد و پیشرفت این دو کشور بزرگ کمک زیادی خواهد کرد.
یک ایرانی
۱۳:۳۴ ۲۴ تير ۱۳۹۹
چه بسا احتیاج چین به ایران کمتر از احتیاج ایران نباشد و حتما چین هم به ایران احتیاج دارد و این رابطه یک را دوستانه و برد برد است و هر دو کشور از این سند همکاری دراز مدت سود خواهند برد.
فرزند زاگرس
۱۳:۲۸ ۲۴ تير ۱۳۹۹
وقتی آمریکا و غرب بد عهد هستند این سند همکاری بهترین تو دهنی به غرب است.
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۴ تير ۱۳۹۹
ما بعد از این توافق به چون اوف هم نمی تونیم بگیم...
امید
۱۲:۰۱ ۲۴ تير ۱۳۹۹
باید مسئولان مواظب باشند که عهدنامه ترکمن چای و گلستان دوباره تکرار نشود .تا بیشتر از این شرمنده مردم و آیندگان نشوند..و چرا از شفاف سازی این قرارداد برای مردم خودداری میکنند.
و آیا منطقی به نظر میرسه که چین تجارت هزار میلیارد دلاری در سال با آمریکا را به این آسانی به خطر بندازه ؟
ناشناس
۱۵:۲۷ ۲۴ تير ۱۳۹۹
برای اینکه اگر اسامی شرکت های سرمایه گذار چینی فاش شود همگی تهدید و تحریم میشوند
امید
۱۲:۰۱ ۲۴ تير ۱۳۹۹
باید مسئولان مواظب باشند که عهدنامه ترکمن چای و گلستان دوباره تکرار نشود .تا بیشتر از این شرمنده مردم و آیندگان نشوند..و چرا از شفاف سازی این قرارداد برای مردم خودداری میکنند.
و آیا منطقی به نظر میرسه که چین تجارت هزار میلیارد دلاری در سال با آمریکا را به این آسانی به خطر بندازه ؟
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۴ تير ۱۳۹۹
چرا چین باید نیروی نظامیشو بیاره ایران
ناشناس
۱۱:۳۷ ۲۴ تير ۱۳۹۹
فکر می کنید روشی که قاجار و پهلوی در قبال قدرتهای خارجی انجام می دادند به چه نحو بود؟ به یکی وابسته باش تا دیگری را دفع کنی!!
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۴ تير ۱۳۹۹
هیچ توافقی با هیچ قدرت خارجی به غیر از به رسمیت شناخته شدن استقلال همه جانبه کشور قابل قبول نیست. استقلال و ارزشی که به واسطه خون شهیدانی مثل سلیمانی در جامعه بین الملل کسب شده بود با این کار از بین می رود
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۴ تير ۱۳۹۹
پیشزفت ایران در قبال چین در زمینه هایی که می فرمائید "سیاسی، امنیتی، دفاعی، فرهنگی، کشاورزی، اقتصادی، علمی، جهانگردی، نفت و انرژی، زیرساخت‌های مخابراتی و فناوری ارتباطات، تجارت، بهداشت و سلامت" فقط و فقط با تکیه بر داخل امکان پذیر است در غیر این صورت شبیه مدلی می شود که محمدرضا پهلوی بوجود آورده بود. فکر می کنید چرا اشتغال مولد در کشور نیست؟! چون مسئولان کالاهای مربوط به این مشاغل را از بیرون وارد می کنند.
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۴ تير ۱۳۹۹
امیدورام اقتصاد کشورمون بهتر بشه
ناشناس
۱۳:۴۴ ۲۴ تير ۱۳۹۹
به چ قیمتی
ali
۱۰:۲۱ ۲۴ تير ۱۳۹۹
یادش بخیر برای برجام هم می گفتند ما انقدر داریم جلو می افتیم که چشمان تمام بدخواهانمون داره میزنه بیرون.بعد دیدیدم چشمان خودمون انگار دیگه قادر به دیدن نیست.الان در مورد قرار داد با چین هم همینطور.البته انشالله نباشه اینطور.یک نکته:خیلی خیلی عجیبه. در مورد دولت دهم اقایون می گفتند کشور مارا منزوی و در تحریم قرار دادند با تحریمهاشون.و از زیر سلطه امریکا درمون اوردند بردندمون زیر سلطه چین!!!.چطور شده الان همون اقایان و بزرگواران چین را کشوری میدونند که میتونه تمام تحریمهای علیه ایران را لغو کنه.چین در برابر این دولتمردامون کشور ضعیفی بنظر میرسید چطور شد بزرگ شد.خدا را شکر هر چی گفتید برعکس شد.و این کار خداست .
محمد
۱۱:۳۵ ۲۴ تير ۱۳۹۹
معلومه که قرارداد خوبی هست که امریکایی ها دارن خوشحال هستن
اگر بد بود امریکایی ها خوشهال بودن و حمایت هم میکردن
ناشناس
۱۲:۲۷ ۲۴ تير ۱۳۹۹
جناب محمد
تو جهان دوقطبی وابستگی ایران به یک قطب(چین) برای قطب دیگه(امریکا)ناراحت کننده س
رضا
۰۹:۵۹ ۲۴ تير ۱۳۹۹
اینا هنوز باورشون نشده که تا چند سال دیگه اصلا وجود خارجی ندارند
سپهر
۰۹:۵۰ ۲۴ تير ۱۳۹۹
خودمونیم اسرائیل مثل جن از ایران مبارزه
ما بسم الله و اونا جن هستن
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۴ تير ۱۳۹۹
ملت باید خیلی هوضیارباشند تمامی رسانه ها باید مردم را آگاه کنند
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۴ تير ۱۳۹۹
ماکه از برجام خیری ندیدیم.امیدواریم این مثل برجام نباشه.
hr n
۰۹:۱۶ ۲۴ تير ۱۳۹۹
اتحاد ایران وچین شروع باز شدن دروازه رابطه های اقتصادی باکشورهای دیگر جهان می باشد
ناشناس
۰۹:۱۳ ۲۴ تير ۱۳۹۹
تاریخ راست یا دروغ مقالات شما را اثبات خواهد کرد... وطن فروش خائن یا وفادار وطن