اما این گزارش با واکنشهای بسیار جالبی از سوی کاربران مواجه شد. یکی از کاربران در قسمت نظرات این خبر سودبانکی را مصداق بارز ربا عنوان کرد و همین موضوع منجر شد تا برای روشن شدن این مطلب به سراغ یکی از مسئولان ویژه بانک مرکزی در این باره برویم.
سید عباس موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص حکم سود وام، اظهار کرد: در اینجا قرار داد سپرده گذار با بانک قرض نیست. ربا در قرارداد قرض است و یعنی فردی مبلغی را قرض گرفته و می خواهد آن را یک جا یا چند قسمت پرداخت کند، در این قرارداد حتی یک درصد هم رباست، اما اگر شکل قرارداد عوض شده و قرارداد فروش انتخاب شود، توافق طرفین مطرح است.
وی ادامه داد: حتی اگر دو طرف از قرارداد قرض آگاه باشند، سود آن حرام و رباست، اما اگر قرارداد شرکتی و فروش باشد، مسئله ربا دیگر مطرح نیست. بانک واسطهای بین سپرده گذار و گیرنده تسهیلات است.
بیشتربخوانید:
این مقام مسئول در پایان بیان کرد: در حال حاضر که کشور با تورم قابل ملاحظه ای مواجه شده بانک مجبور است سپرده را با نرخ ۲۰ درصد به سپرده گذار داده و با نرخ ۲۴ درصد از گیرنده تسهیلات، دریافت کند. در این میان ۴ درصد برای بانک باقی میماند. همچنین کشور ما، کشوری تورمی و نرخ سود در آن به نرخ تورم وابسته است؛ بنابر این اگر تورم کاهش یابد، نرخ سود بانکی هم به مراتب کم میشود.
انتهای پیام/