سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسعه کشاورزی، راه برون رفت از اقتصاد نفتی

رئیس کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی خراسان رضوی گفت: کشاورزی صنعتی پایه و استراتژیک است و با توسعه آن می‌توان گام‌های بزرگی در راه اقتصاد مقاومتی برداشت.

علی امیر احمدی عضو شورای شهر بجستان و رئیس کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: طبق فرموده امام راحل(ره) کشاورزی محور استقلال است، و همچنین کشاورزی صنعتی پایه و استراتژیک است و با توسعه آن می‌توان گام‌های بزرگی در راه اقتصاد مقاومتی برداشت.

او افزود: در حال حاضر ۷۰ درصد جمعیت کشور از طریق مشاغل وابسته به کشاورزی ارتزاق می‌کنند و این بدان معناست که گسترده‌ترین بنگاه اقتصادی کشور تولید صنایع کشاورزی است.

رئیس کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی  خراسان رضوی ادامه داد: اگر امروز آمریکا نمی‌تواند اندیشه‌های خصمانه اش را در کشور پیاده کند به این دلیل است که انبار‌های غلات کشور پراز گندم وزرت و برنج است و این خود نشانه همت بلند کشاورزان این مرز و بوم است.

امیر احمدی بیان کرد: با سیاست گذاری در جهت مکانیزاسیون کشاورزی و توسعه صادرات در این حوزه می‌توان طبق فرموده مقام معظم رهبری درب چاه‌های نفت را بست و به خودکفایی و قدرت اقتصادی رسید.

او تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که امروز کشاورزان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، حضور واسطه گران و دلالان است که از سویی اجازه نمی‌دهند کشاورز نتیجه زحمات خود را آنطور که باید دریافت کند و از طرفی نمی‌گذارند محصولات با قیمت مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

عضو شورای شهر بجستان تاکید کرد: مسئله دیگری که باید به آن پرداخت این است که باید در جهت مدیریت منابع آب و خاک قدم برداریم و برای هر منطقه با توجه به اقلیم و منابع موجود شناسنامه کشاورزی تهیه شود تا بتوان بیشترین بهره و بازدهی را از منابع خدادادی هر منطقه برد.

امیر احمدی اظهار کرد: دلیل نابسامانی‌های این روز‌ها در قیمت کالا‌های اساسی نیز نتیجه وجود دلالان است که حضورشان هم به ضرر تولید کننده است و هم به ضرر مصرف کننده.

او افزود: خراسان رضوی از لحاظ وجود منابع و خاک و آب کشاورزی شرایط بسیار خوبی دارد و می‌توان با سیاست گذاری درست و اصولی و استفاده بهینه از منابع و روش‌های نوین کشاورزی در جهت جهش تولید گام برداشت.

رئیس کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: به عنوان‌مثال مزرعه نمونه آستان قدس رضوی، با بکارگیری روش‌های نوین آبیاری، تجهیزات مکانیزه و بذر‌های مرغوب، با تولید بیش از ۳۰ هزارتن گوجه فرنگی در یک سال زراعی بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول در خراسان رضوی و شمال شرق کشور باشد.

امیر احمدی بیان کرد: روش‌های نوین کشاورزی یکی از بهترین راه‌های افزایش تولید است که با سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌توان نتایج آن را به خوبی مشاهده کرد، برای مثال مزایای کشت نشاء به روش نرسرینگ در محصولات صیفی، باعث استقرار نشاء در اراضی نسبت به روش‌های سنتی، تسریع در تطابق با محیط، تسریع در رشد و بالارفتن عملکرد محصول شود.

او تصریح کرد: یکی دیگر از راه‌های توسعه کشاورزی استفاده از روش‌های نوین آبیاری است؛ برای مثال در دو سال اخیر حدود ۹۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آستان قدس رضوی با هزینه بالغ بر ۳۵ میلیارد ریال به سیستم آبیاری نوین قطره‌ای مجهز شده اند.

عضو شورای شهر بجستان تاکید کرد: در آبیاری قطره‌ای آب کمتر تبخیر می‌شود، به تدریج جذب می‌شود و از پوسیدگی ایجاد شده توسط آبیاری به روش قدیمی و خسارت ناشی از آن جلوگیری می‌شود.

امیر احمدی اظهار کرد: استفاده از نهال مرغوب و استاندارد نیز نقش مهمی را در بازدهی محصولات کشاورزی ایفا می‌کند که در همین جهت طرح احداث نهالستان از دو سال پیش در سطح یک هکتار احداث شده و در این طرح نگرش اصلی به استفاده از ارقام پر محصول و تجاری است.

بیشتر بخوانید:

او افزود: قسمت عمده‌ای از نهال‌های تولید شده در طرح جایگزینی نهال جدید به جای درختان فرسوده و قدیمی و غیر اقتصادی در سطح باغات در حال اجرا است و تا پایان اسفندماه امسال حداقل ۲۰ هزار اصله نهال مرغوب در باغ‌های آستان قدس رضوی کاشته می‌شود و شاید به جرات گفت بزرگترین بنگاه اقتصادی واشتغال زای خراسان رضوی است که علاوه بر تولید صیفی جات و محصولات زراعی، کلزا، گندم، جو وزیره و محصولات باغی و تولید فرآورد‌های شیری وگوشت قرمز وسفید نقش بزرگی در تولید اقثصاد واشتغال خراسان ایفاد می‌کند.

انتهای پیام//م. ب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.