او ادامه داد: این که در رسانهها مطرح میشود واحدهای خالی ما از چند میلیون هم تجاوز کرده است، آمار درستی است؛ در دوره نهم مجلس یک ماده در قانون مالیاتهای مستقیم را تصویب کردیم و بر اساس آن در تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر گفته شده برای اینکه حاکمیت بداند ظرفیت مسکن در کشور چگونه است، دولت موظف به ایجاد سامانهای ملی به نام املاک و اسکان شود.
حجت الاسلام بحرینی بیان کرد: در این سامانه باید همه واحدهای قابل سکونت ثبت شود و همه بدانند چه تعداد واحد داریم و این واحدها با چه شرایطی در کجا قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی در مجلس یازدهم با بیان اینکه اسکان خانوادهها در این سامانه باید ثبت میشد، توضیح داد: «تفاضل اسکان» از «واحدهای مسکونی آماده اسکان» برابر با تعداد واحدهای خالی میشود که در مجلس نهم این قانون را وضع کردیم؛ اما متأسفانه دولت همراهی لازم را برای ایجاد سامانه انجام نداد و حدود ۷ سال این مسئله معطل ماند.
او افزود: خوشبختانه الان وزارت راه و شهرسازی برای فراهم کردن زیرساخت این سامانه اعلام آمادگی کرده است. تنها مشکل، آماده نبودن بارگذاری در این سامانه است و اگر این بستر بسیار مهم و حاکمیتی مورد نیاز جامعه بخواهد اثربخش باشد، باید زیر بار اطلاعات برود و هم املاک ما و هم اسکان خانوادهها ثبت شود. این طرح دو فوریتی باید به این فرایند سرعت ببخشد.