سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علت آتش‌سوزی در جنگل‌های قره‌داغ در دست بررسی است/ نیاز منطقه به پایگاه دائمی اطفای حریق هوایی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی بابیان این‌که علت آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران در دست بررسی است گفت: منطقه‌ی قره‌داغ به ایجاد پایگاه دائمی اطفای حریق هوایی نیازمند است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، رحیم مهردادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی در تشریح علل آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران اظهار داشت: ابتدا لازم می‌دانم از تمامی کسانی که در اطفای حریق جنگل‌های ارسباران در خداآفرین به کمک ما آمدند قدردانی کنم و همیتی که شکل گرفت از بروز فاجعه‌ای بزرگ جلوگیری شد و اگر سهل‌انگاری می‌شد دامنه آتش‌سوزی گسترش می‌یافت.

او ادامه داد: با پیگیری‌های مسئولان استانی و نماینده کلیبر توانستیم ۲ فروند بالگرد که یکی متعلق به سپاه جهت اطفای حریق و بالگرد هلال‌احمر برای هلی‌برد نیرو‌های امدادی به مناطق دچار آتش‌سوزی تأمین و در محل بحران مستقر کنیم.

او با اشاره به این‌که صعب‌العبور بودن مناطق درگیر آتش‌سوزی در ارسباران به قدری بود که ۲۰ کیلومتر بایستی دور می‌زدیم، گفت: نیرو‌های امدادی در اطفای حریق، مسیری که رفته بودند را نمی‌توانستند از آن مسیر برگردند و به خاطر صعب‌العبور بودن نیاز به هلی‌برد نیرو‌ها داشتیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی  بیان داشت: در آتش‌سوزی‌ها عمدتاً چه آتش‌سوزی عمدی یا غیرعمدی؛ انسان عامل آتش‌سوزی است و اینکه بگوییم برای جلوگیری از آتش‌سوزی دوباره جنگل‌های ارسباران کسی به جنگل نرود را نمی‌توانیم مانع شویم، ولی به بهره‌برداران جنگل توصیه می‌کنیم در هنگام اطراق به توصیه‌ها توجه داشته باشند.

مهردادیبا ذکر این‌که عمدی یا غیرعمدی بودن علت آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران در دست بررسی است، گفت: در هر صورت جنگل‌های ارسباران از وجود خطای انسانی آسیب می‌بینند.

او ادامه داد: روزی که آتش‌سوزی اتفاق افتاد، تنها در یک منطقه نبود بلکه ما سه مورد آتش‌سوزی هم‌زمان را شاهد بودیم که یک منطقه، یک نفر عامل احتمالی با دستور قضایی بازداشت شد و هم‌چنین دادگستری استان به دنبال عوامل آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: ما برای اینکه از ظرفیت نیرو‌های بسیج و جوامع محلی برای همکاری در اعلام حریق و کمک به اطفای آتش‌سوزی استفاده کنیم با سازمان بسیج قراردادی تحت عنوان «دیده‌بان حریق در جنگل‌های ارسباران» را انعقاد کردیم و در آتش‌سوزی اخیر جوامع محلی و نیرو‌های بسیج به کمک آمدند.

 مهردادی بابیان این‌که نیرو‌ها و امکانات بسیج در اطفای حریق جنگل‌های ارسباران خوش درخشیدند، گفت: اگر می‌گوییم «جنگل‌های ارسباران قلب تپنده آذربایجان هستند»؛ بسیج با نیرو‌ها و امکانات‌اش قلب آتش در جنگل‌های ارسباران را شکافتند.

اواز انتخاب مردم بومی ارسباران به عنوان قرق‌بان در شهرستان‌های قره داغ خبر داد و گفت: از افراد بومی شهرستان‌های اهر، کلیبر، خداآفرین، جلفا، ورزقان و هوراند انتخاب و به عنوان قرق‌بان سازمان‌دهی کرده‌ایم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقیبا تأکید بر این‌که وسعت اسمی جنگل‌های ارسباران ۱۶۴۰۰۰ هکتار است، گفت: جنگل‌های ارسباران در ۵۸۰۰۰۰ هکتار پراکنده است و بعضاً این پراکندگی در شرایط بحرانی همچون آتش‌سوزی‌ها کار را دشوار می‌کند.

مهردادی پایگاه دائمی اطفای حریق هوایی در جنگل‌های ارسباران را مطالبه‌ی استان در سطح ملی عنوان کرد، و افزود: ایجاد پایگاه دائمی اطفای حریق در جنگل‌های ارسباران مهم‌ترین مطالبه‌ی ما در سطح ملی است که استاندار آذربایجان‌شرقی، دستگاه قضایی، نمایندگان مجلس و سایر عوامل دخیل بایستی برای تحقق این مطالبه همکاری و پیگیری کنند.

او  ایجاد مرکز پایش تحقیقات آفات و بیماری‌های جنگل‌های ارسباران را از دیگر نیازمندی‌های منطقه‌ی ارسباران ذکر کرد و گفت: احیای طرح صیانت از جنگل‌های ارسباران مطالبه‌ی ما نیز است و با دستور استاندار آذربایجان‌شرقی کمیته‌ای در این رابطه تشکیل یافته است.

 آتش‌سوزی در جنگل‌های قره‌داغ (ارسباران) که از اوایل هفته‌ی گذشته شروع شده بود، روز جمعه با همت نیرو‌های امدادی، بسیج، آتش‌نشانی، سپاه، مرزبانی ناجا، محیط زیست، منابع طبیعی، مدیریت بحران استان و نیرو‌های بومی منطقه به طور کامل مهار شد.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.