سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سال جهش تولید؛

فارس در مسیر تکمیل زنجیره صنعت فولاد

بهره‌برداری از دو گام از مراحل توسعه مجتمع ذوب‌آهن پاسارگاد شهرستان کوار نویدبخش گام‌های پایانی فارس در مسیر تکمیل زنجیره صنعت فولاد است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، یک هفته پس از بهره‌برداری از طرح‌های حوزه وزارت نیرو در بخش‌های آب، فاضلاب و انرژی خورشیدی در استان فارس در ارتباط از راه دور رئیس‌جمهوری، پنجشنبه ۱۹ تیرماه نوبت به سومین برنامه افتتاح ویدیوکنفرانسی در شهرستان کوار و در حوزه صنعت فولاد رسید.

رئیس‌جمهوری همچنین پیش از این اردیبهشت‌ماه گذشته در ارتباط ویدیوکنفرانس دستور بهره‌برداری از طرح‌های ملی جنوب فارس در شهرستان لامرد را صادر کرد.

طرح‌های توسعه مجتمع صنعتی ذوب‌آهن پاسارگاد واقع در شهرستان کوار استان فارس (۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز)، شامل تولید آهن اسفنجی و گندله‌سازی روز پنجشنبه ۱۹ تیرماه جاری به صورت ویدیو کنفرانس با دستور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید.

دستور آغاز عملیات ساخت این طرح‌ها را نیز رئیس‌جمهوری در فروردین‌ماه ۹۶ صادر کرده بود.

مجتمع صنعتی ذوب‌آهن پاسارگاد در شهرستان کوار شامل چهار مرحله توسعه است که ساخت آن، سال ۸۴ توسط بخش خصوصی و با اخذ مجوز‌های قانونی از وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز شد.

بنا بر اعلام داریوش اسماعیلی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، واحد تولید فولاد این مجتمع با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال، سال ۱۳۹۲ به‌بهره برداری رسید.

بر این اساس، برای اجرای گام نخست این طرح، ۶۹ میلیون یورو و ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی صورت گرفت که اشتغالزایی مستقیم برای یک هزار و ۱۹۳ نفر و اشتغالزایی غیرمستقیم برای حدود ۱۲ هزار نفر را در پی داشت.

در سال ۹۸ نیز واحد گاززدایی و کربن‌زدایی در خلأ این کارخانه به بهره‌برداری رسید.

گام دوم این مجتمع در قالب تولید آهن اسفنجی به ظرفیت سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن پنجشنبه ۱۹ تیرماه با دستور از راه دور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید.

این مرحله از توسعه مجتمع با سرمایه‌گذاری ۱۳۹ میلیون یورو و ۱۹۹ میلیارد تومان در مدت سه سال به پایان رسید تا یک هزار و ۸۷۰ نیروی جدید در این بخش مجتمع مشغول به کار شوند و به صورت غیرمستقیم نیز ۲۰ هزار نفر از مواهب اشتغال این طرح بهره‌مند شدند.

مراحل بعدی توسعه این مجتمع شامل بخش‌های گندله‌سازی و کنستانتره است که پنجشنبه ۱۹ تیرماه، بخش گندله سازی به بهره‌برداری رسید و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نوید بهره‌برداری از بخش کنستانتره در صورت تامین منابع معدنی مورد نیاز را تا پایان امسال مطرح کرد.

ظرفیت تولید گندله این مجتمع که پنجشنبه به بهره‌برداری رسید، سالانه سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن و ظرفیت تولید سالانه بخش کنستانتره در زمان افتتاح دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن بود.

برای اجرای این مرحله از توسعه این مجتمع نیز ۱۴۱ میلیون یورو و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و تجهیزات توسط بخش خصوصی از خارج کشور تامین شده است.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، بهره‌برداری از بخش کنستانتره این مجتمع نیازمند تامین سنگ معدن است که نامه‌ای در این زمینه برای طرح در هیات دولت و اخذ مجوز مربوطه به دفتر معاون اول رئیس‌جمهوری ارسال شده است.

اهتمام دولت و بخش خصوصی به تکمیل زنجیره صنعت فولاد در فارس

بنا بر اعلام مسوولان استان فارس، تکمیل زنجیره صنعت فولاد از مراحل آغازین یعنی استخراج معدن تا تولید و فرآوری در مراحل بعدی در سال‌های گذشته در دستور کار دولت بوده و سرمایه‌گذار بخش خصوصی در این راستا، سرمایه‌گذاری گسترده ارزی و ریالی انجام داده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: یکی از مهمترین برنامه‌های این سازمان برای واحد‌های فولادی در سطح استان این است که چرخه زنجیره فولادی را در استان تکمیل کنیم.

حمیدرضا ایزدی گفت: به دنبال آن هستیم تا بتوانیم از معادن سنگ آهن استان بهره برداری کنیم، در شمال و شمال شرق استان فارس معادن سنگ آهن داریم که باید شرایط آن فراهم شود تا واحد فولادی بتوانند از معادن سنگ آهن استفاده و کنسانتره تولید کنند.

ایزدی افزود: در نهایت چرخه فولادی تکمیل می‌شود و از آن طرف شمش را به محصولات فولادی تبدیل می‌کنیم.

نامه وزارت صنعت برای اخذ مجوز از هیات دولت

معاون امورمعادن وزیر صنعت، معدن و تجارت در گزارشی به رئیس‌جمهوری در آیین افتتاح ویدیوکنفرانس این طرح‌های ملی گفت: در ارتباط با واحد کنسانتره نیز همه طرح‌های مهندسی انجام شده و تجهیزات و ماشین آلات از خارج از کشور وارد شده و تنها موضوع معدن و صنعت معدن است به دلیل اینکه کنسانتره نیاز دارد صنعت آن مشخص باشد تا بتوانند ساخت و ساز آن را ادامه دهند.

داریوش اسماعیلی اضافه کرد: در این زمینه اقداماتی صورت گرفته و روز چهارشنبه ۱۸ تیرماه جاری، نامه‌ای همراه با پیشنهاد مصوبه‌ای به معاون اول رییس جمهوری برای طرح در جلسه هیات دولت تقدیم شد که امیدواریم در هفته آینده این موضوع حل شود تا بتوانیم تا پایان امسال شاهد بهره برداری از تولید کنسانتره در شهرستان کوار باشیم.

نوید تکمیل زنجیره فولاد فارس در سال ۱۴۰۱

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز در این باره توضیح داد: مرحله بعدی مجتمع فولاد ذوب آهن پاسارگاد در خصوص تولید کنسانتره است یعنی سنگ آهن را تبدیل به کنسانتره کند و بعد کنسانتره تبدیل به گندله و در نهایت تبدیل به آهن اسفنجی و شمش فولادی شود.

ایزدی اضافه کرد: مرحله نهایی این طرح تولید محصولات فولادی و میلگرد آلیاژی از شمش فولادی است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: در حال حاضر تنها زنجیره‌ای که در مجتمع فولاد پاسارگاد در حال برنامه‌ریزی و انجام است بخش کنسانتره و بخش میلگرد است که این بخش نیز در افق سال ۱۴۰۱ تحقق پیدا می‌کند و زنجیره فولادی استان فارس تکمیل می‌شود.

ایزدی افزود: حداقل تا ۲ سال آینده شاهد تکمیل این زنجیره خواهیم بود و همهتلاش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس این است که بتواند زنجیره فولادی را در استان فارس تکمیل کند.

ایجاد شهرک صنعتی تخصصی فولاد در مرحله واگذاری زمین

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: یکی از برنامه‌های این سازمان این است که صنایع پایین دستی محصولات فولادی را در کنار مجتمع فولاد ذوب آهن پاسارگاد داشته باشیم.

ایزدی اضافه کرد: یکی از اهداف ما ایجاد شهرک صنعتی تخصصی فولاد است تا واحد‌های پایین دستی تولیدکننده پیچ و مهره‌های آلیاژی و الکترود‌های آلیاژی که در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و سایر صنایع مهم استفاده می‌شوند در این شهرک فعال شوند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: در حال حاضر با دستور استاندار فارس مراحل واگذاری زمین به شرکت شهرک‌های صنعتی در حال انجام است تا شهرک صنعتی تخصصی فولاد ایجاد شود.

مواهب طرح‌های فولادی، اشتغال و محرومیت‌زدایی

بنا بر اعلام مسوولان، کل اشتغالزایی مستقیم صورت گرفته در بخش‌های تولید شمش فولادی، گندله سازی و آهن اسفنجی مجتمع ذوب‌آهن پاسارگاد شهرستان کوار تاکنون حدود سه هزار نفر بوده است.

به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس، یکی از ویژگی‌های مهم پروژه ذوب آهن پاسارگاد اشتغال غیرمستقیمی است که ایجاد می‌کند یعنی به ازای هر اشتغال مستقیم در طرح‌های فولادی ۱۰ تا ۱۲ اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود یعنی بیش از ۲۷ هزار اشتغال غیرمستقیم تاکنون در این مجتمع ایجاد شده است.

ایزدی افزود: در منطقه محروم کوار این میزان اشتغال، رقم بزرگی است که قطعا با اجرای طرح‌های توسعه آینده این واحد، باز هم شاهد رونق هرچه بیشتر در این منطقه خواهیم بود.

استاندار فارس نیز با اشاره به ارز آوری و اشتغالزایی بالای صنعت فولاد گفت: با هدف توسعه این صنعت در استان، تسهیل در امور اجرایی و سرمایه‌گذاری در این حوزه در فارس در دستور کار قرار دارد.

عنایت‌الله رحیمی افزود: طرح تولید آهن اسفنجی و گندله‌سازی این مجتمع زمینه ساز تحولات قابل توجهی در استان خواهد بود.

فرماندار شهرستان کوار نیز با اشاره به بهره برداری طرح‌های توسعه‌ای مجتمع فولاد پاسارگاد با دستور از راه دور رییس جمهوری در این شهرستان گفت: توسعه صنعت فولاد در رفع محرومیت در کوار تاثیرگذار بوده است.

اشکان کاظمی افزود: قطعا اشتغال ایجاد شده در این طرح‌ها، در تامین و ارتقای سطح امنیت شهرستان کوار تاثیر خیلی خوبی دارد.

فرماندار کوار گفت: مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد از ابتدا تاکنون حدود سه هزار شغل مستقیم ایجاد کرده که بخشی از افراد شاغل در این مجتمع از نیرو‌های بومی شهرستان هستند که این مساله به رفع مشکل بیکاری در شهرستان کمک کرده است.

کاظمی افزود: رفع نیازمندی‌ها و اقلام مورد نیاز این مجتمع از طریق شهرستان کوار، باعث شده یکسری کارگاه‌ها و مغازه‌ها و شرکت‌هایی در شهرستان ایجاد شوند که هم در تولید سرمایه و هم در رفع محرومیت تاثیر دارد.

شهرستان کوار در ۴۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز واقع است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.