سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ادعای فرانسه: در جنگ لیبی بی‌طرف هستیم

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه مدعی شد کشورش در درگیری‌های لیبی از هیچ طرفی حمایت نمی‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه فرانس ۲۴، ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه در سخنانی مدعی شد کشورش در برابر طرف‌های درگیر در بحران لیبی بی طرف است.

لودریان در برابر کمیته خارجی سنای فرانسه در سخنانی مدعی شد: پاریس در درگیری لیبی از هیچ طرفی حمایت نمی‌کند؛ اما از تلاش تمامی طرف‌ها برای حل بحران استقبال می‌کند.

او همچنین اعلام کرد کشورش گفتگو‌هایی را با تمامی طرف‌های درگیر در لیبی به انجام رسانده است. لودریان مدعی شد: به شکلی منظم گفتگو‌هایی را با تمامی طرف‌ها به انجام رسانده ایم. با برخی‌ها گفتگو کرده ایم و تلاش می‌کنیم کار‌ها به پیش برود. اما برخی مواقع ابزار‌هایی برای فریب وجود دارد.

او در ادامه اظهارات خود مدعی شد: چیز‌های زیادی می‌شنوم که گفته می‌شود فرانسه اردوگاه خلیفه حفتر را انتخاب کرده است. آنچه مهم قلمداد می‌شود، توضیح این مسأله است که ارتش ملی لیبی چه نقشی را در مقابله با داعش داشته است. ارتش ملی لیبی به رهبری خلیفه حفتر با داعش در زمانی که این گروه تروریستی بر برخی مناطق لیبی مسلط شده بود، مبارزه کرد.

وزیر خارجه فرانسه در همین اظهارات با نقض سخنان قبلی خود با طرفداری از خلیفه حفتر گفت: ما از ارتش ملی لیبی که در سطح بین الملل به جنگ با داعش مشهور است، حمایت می‌کنیم. ما از آن‌ها حمایت نظامی نمی‌کنیم؛ بلکه حمایت‌های ما حمایت مشاوره‌ای و سیاسی است.

از سوی دیگر، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان از طرف‌های درگیر در بحران لیبی خواست تا شهر‌های سرت و الجفره را به عنوان گام نخست برای آغاز مذاکرات، منطقه‌ای غیرنظامی و عاری از سلاح اعلام کنند.

وزیر خارجه آلمان روز چهارشنبه در خلال جلسه شورای امنیت در خصوص لیبی گفت: شش ماه است که از کنفرانس برلین می‌گذرد؛ اما اوضاع هر روز بدتر می‌شود؛ همچنانکه کرونا نتوانسته جنگ مداوم در آنجا را متوقف کند.

او همچنین گفت: در زمانی که دنیا درهایش را به سبب ویروس کرونا بسته؛ اما سرازیر شدن سلاح و مبارزین خارجی همچنان به لیبی اداره دارد و زمان آن رسیده است که این مسأله به پایان برسد.

از سال ۲۰۱۱ و پس از سرنگونی معمر قذافی، در لیبی دودستگی به وجود آمده است. در سال ۲۰۱۵ به دنبال یک توافق سیاسی، دولت وفاق ملی با حمایت سازمان ملل در لیبی تشکیل شد، اما نیرو‌های حفتر (تحت حمایت امارات و عربستان) که در شرق این کشور مستقر بودند در سال ۲۰۱۹ به طرابلس، پایتخت و محل استقرار دولت وفاق ملی (تحت حمایت ترکیه)، با هدف تسخیر آن حمله کردند و از آن زمان تاکنون درگیری‌ها میان دو طرف در این کشور ادامه دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.