به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، محمدرضا کشاورزیان رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود با بیان اینکه سالانه حدود ۷۰ درصد از مناطق جنگلی در مناطق تحت مدیریت شاهرود از نظر وجود بیماریها و آفات رصد و پایش میشود گفت: این میزان حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از مناطق جنگلی شاهرود را در بردارد.
او با بیان اینکه وجود گونههای گیاهی نادر و ارزشمند در جنگل هیرکانی ابر، نیاز به پایش و حفاظت بیشازپیش در برابر هرگونه تهدید و آفت و بیماری را به یک ضرورت بدل کرده است افزود: برای انتقال هرچه بهتر این میراث به آیندگان قطعاً این اقدام در دستور کار قرارگرفته است.
رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه طرح پایش آفات و بیماریهای گیاهی، به شکل جدی در شاهرود که دارای سطح قابلتوجهی از اراضی مرتعی و جنگلی است اجرایی میشود ابراز داشت: در این مناطق آفاتی نظیر، ارس واش، سوسک چوبخوار، جوانه خوار بلوط و غیره امکان بروز دارد لذا این مهم میطلبد تا باید توجه بیشتری به عرصههای جنگلی داشته باشیم.
کشاورزیان با بیان اینکه در کنار بستن راههای فرعی و خروج دامهای غیرمجاز از مراتع و جنگلها، پایش اراضی جنگلی امری مهم تلقی میشود تصریح کرد: وجود ۱۱۰ هزار هکتار اراضی جنگلی ارس، بیابانی و پهنبرگ و یکمیلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه مرتعی که چهل هزار هکتار از آن رویشگاه است نیازمند حفاظت و حراست از بیماریها و آفات نیز است.
او بابیان اینکه برای حفظ ثبت جهانی جنگل ابر در فهرست یونسکو اقدامات لازم برای حفاظت از پوشش جنگلی و پیشگیری از بروز خسارتها و آسیبهای احتمالی به این مناطق اجتنابناپذیر است تصریح کرد: برای تحقق این مهم یعنی عملیات پایش و کنترل آفات مناطق جنگلی نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است که امیدواریم با توجه ویژه سازمان جنگلها و مراتع، این مهم نیز محقق شود.
انتهای پیام / ر