سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۳۰۰ میلیارد تومان از مراتع استان کرمانشاه علوفه برداشت می شود

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه سالانه ۳۰۰ میلیارد تومان برداشت علوفه سطحی از مراتع استان داریم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،  انشاالله کولانی در نشست ستاد بحران استان کرمانشاه که امروز (۱۷ تیر) برگزارشد، بااشاره به روند کاهشی آمار آتش سوزی‌های منابع طبیعی استان طی چندسال اخیر، گفت: با برنامه ریزی‌هایی که در این چندسال داشته‌ایم و افزایش امکانات و فرهنگ سازی‌های انجام شده، میزان حریق در منابع طبیعی استان کاهش یافته است.

او در ادامه به حادثه آتش سوزی بوزین و مره‌خیل اشاره کرد و گفت: در این حادثه حدود ۸۰۰ هکتار از اراضی منطقه دچار آتش سوزی شد که البته خوشبختانه حدود ۱۰ درصد از درختان از بین رفت و بیشتر سوختگی مربوط به مراتع بود.

کولانی درخصوص منشا بسیاری از آتش سوزی‌ها هم گفت: طبق بررسی‌هایی که داشته‌ایم، حدود ۶۵ درصد آتش سوزی‌ها در طبیعت توسط گردشگران اتفاق می‌افتد، ۱۵ درصد سرایت از اراضی کشاورزی به مراتع، ۱۴ درصد اختلافات قومی و قبیله ای، دو درصد عوامل طبیعی و چهاردرصد هم سایر عوامل است.

او یکی از راه‌های جلوگیری از حریق گسترده در سطح منابع طبیعی را صدور مجوز بهره برداری مراتع برای بومیان دانست و بیان کرد: در این راستا سالانه ۳۰۰ میلیارد تومان برداشت علوفه سطحی از مراتع استان داریم که توسط دامداران و ۶۹ هزار بهره بردار بومی انجام می‌گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی استان افزود: درحال حاضر یکی از مشکلاتی که برای بهره برداری از مراتع منابع طبیعی وجود دارد،  تعادل  نداشتن توزیع دام در مناطق مختلف استان است، به گونه‌ای که تعداد دام‌ها در نواحی شرقی استان بسیار بالا بوده تا جایی که مراتع روبه نابودی می‌رود، اما در نواحی اورامانات با بارش‌ها و پوشش مرتعی زیاد، تعداد دام‌ها بسیار کم است.

او در ادامه به صدور مجوز بهره برداری و برداشت سقز از درختان ون استان اشاره کرد و گفت: براساس قوانین برداشت سقر از درختان ون باید هر دوسال یکبار انجام شود، اما امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و ضعیف شدن اقتصاد بسیاری از مردم محلی با رایزنی‌هایی که با سازمان داشته‌ایم، این مجوز را گرفته‌ایم که امسال هم برداشت داشته باشند.

کولانی بابیان اینکه از هر درخت ون بطور میانگین یک و نیم کیلو گرم سقز برداشت می‌شود، عنوان کرد: دوره سقز چینی درختان حدود سه ماه طول می‌کشد و در این مدت هر بهره بردار تقریبا ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان درآمد دارد که ۲۰ درصد آن را به عنوان عوارض به اداره کل منابع طبیعی استان باز می‌گردانند.

او بیان کرد: پولی که از سقزچینان می‌گیریم را برای احیاء دوباره جنگل‌ها بویژه جنگل‌هایی که دچار حریق شده‌اند، صرف می‌کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی استان اعلام کرد: سالانه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان از سقزچینان عوارض بهره برداری می‌گیریم.

به گفته این مسئول به علت نداشتن واحد فرآوری سقز در استان بیشتر این محصول به خارج از استان و کشور‌های اروپایی صادر می‌شود.
انتهای  پیام/ز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.