سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عاقبت بحرین در رابطه ارباب رعیتی مقابل عربستان چه می‌شود؟

آل خلیفه و حکام عرب باید بفهمند که نه عربستان سعودی و نه آمریکا نمی‌توانند رفتار ارباب رعیتی خود را در مقابل ملت‌ها ادامه دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روبرت فیسک روزنامه نگار انگلیسی در سال ۲۰۱۱ در روزنامه "ایندیپندنت" نوشت: بحرین، دیگر سرزمین آل خلیفه نیست بلکه وابسته به عربستان سعودی شده و ایالتی از کنفدراسیون آل سعود است.

سال‌ها گذشت و همگان دریافتند پیش بینی فیسک بسیار خوش بینانه بوده چرا که رابطه بحرین با عربستان سعودی حتی کنفدراسیون نیز نیست به این دلیل که کنفدراسیون در واقع نوعی رابطه میان کشور‌های مستقل دارای حاکمیت مستقل با یکدیگر است که بر اساس توافق، اختیاراتی را به یک هیات مشترک واگذار می‌کنند تا سیاستهایشان را با یکدیگر هماهنگ کند، اما بحرین در تمام زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، نظامی و حتی اجتماعی به هیچ عنوان مستقل از عربستان سعودی نیست.


بیشتربخوانید


نویسندگان درباری سعودی و بحرینی علت این مساله را کوچک بودن بحرین در تمام سطوح جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی می‌دانند، اما واقعیت آن است که بحرین تمام امکانات لازم برای تبدیل شدن به یک کشور مستقل دارای حاکمیت را دارد، اما به دو دلیل نمی‌تواند این کار را انجام دهد، اول، پروژه طولانی مدت آل سعود برای بلعیدن بحرین و دوم جدا بودن آل خلیفه از مردم که باعث شده برای حفظ تاج و تخت خود از آل سعود کمک بخواهد.

رابطه ارباب و رعیتی که میان عربستان سعودی و بحرین حاکم است را در هیچ جای دنیا نمی‌توان یافت که برای درک بهتر چند مثال می‌آوریم.

در سال ۱۹۶۳ حوزه نفتی "ابو سعفه" در مرز مشترک دریایی سعودی بحرینی کشف شد، اما ریاض این حوزه را از آن خود کرد و فقط بخشی از سود سالانه حاصل از فروش نفت آن را به بحرین داد به رغم آنکه بخش عمده این حوزه در بحرین قرار دارد.

در دهه هشتاد قرن بیستم، عربستان سعودی بر اساس منافع خود اقدام به ترسیم مرزهایش با بحرین کرد و به این شکل جزیره "البینه" بحرین را اشغال کرد تا مانع از استفاده شهروندان بحرینی از آن شود.

عربستان سعودی در دهه ۹۰ قرن بیستم، نیروی نظامی و امنیتی عظیمی را برای سرکوب قیام مردم بحرین اعزام کرد با اینکه هدف این قیام، اجرای قانون اساسی سال ۱۹۷۳، مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود و بهبود اوضاع اقتصادی بود، اما آل سعود آن را تظاهراتی طایفه گرایانه نامید و با شدت سرکوب کرد.

در سال ۲۰۱۱ نیرو‌های عربستان سعودی، بحرین را به شکل علنی اشغال کرده و قیام مردم بحرین علیه ظلم، تبعیض و طایفه گرایی را سرکوب کردند، نیرو‌های سعودی با نام نیرو‌های "سپر جزیره" صد‌ها بحرینی را به قتل رسانده و هزاران نفر را دستگیر کردند.

عربستان سعودی در سال ۱۹۸۶ پل ملک فهد بن عبدالعزیز را برای ایجاد ارتباط زمینی با بحرین احداث کرد، ارتش عربستان سعودی در سال ۲۰۱۱ از این پل برای اعزام نیروهایش به بحرین استفاده کرد، پس از آن عربستان به موازات آن پلی دیگر به نام پل ملک حمد ساخت که دارای دوریل قطار است و به این شکل بحرین را از لحاظ جغرافیایی به طور کامل به سرزمین آل سعود متصل کرد.

پادشاه بحرین و آل خلیفه به خاطر شکست در ایجاد ارتباط طبیعی با ملت خود بر اساس عدالت، مساوات و احترام به کرامت انسانی و ترجیح دادن سیاست‌های طایفه گرایانه، نژادپرستانه و ظالمانه، به مزدور عربستان سعودی تبدیل شده و زمینه را برای بلعیده شدن بحرین از سوی آل سعود فراهم کرده اند، به ویژه که آل سعود نیز اجازه نمی‌دهد بحران سیاسی میان حکومت و مردم بحرین حل شود.

اما آل سعود نمی‌فهمد که زمان بلعیدن ملت‌ها گذشته است، آمریکا به رغم تمام قدرتش در برابر ملت‌هایی که خواستند آزاد زندگی کنند، با شکست مواجه شد، پس نه عربستان سعودی بزرگتر از آمریکاست که بخواهد ملت بحرین را ببلعد و نه ملت بحرین ناتوان از دفاع از سرزمین و وطن خود است، آل خلیفه و حکام عرب نیز باید بفهمند که نه عربستان سعودی و نه آمریکا نمی‌توانند این رژیم‌ها را نجات دهند و با زور سرنیزه تاج و تختشان را حفظ کنند چرا که ملت‌ها زنده اند.

منبع: شبکه العالم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.