به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل ، تجربه هیجان و لذت بر روی سازه ای شیشه ای و کاملا شفاف در دل صخره و بر روی دره ای با ارتفاع ۱۰۰ متر، قطعا تجربهای به یاد ماندنی خواهد بود. لذتی که این روزها گردشگران می توانند با سفر به شهرستان هیر در جنوب اردبیل آن را تجربه کنند.
سازه ای مشابه پل شیشه ای ایران در هیر شاید در جهان کم نباشد؛ اما تلفیق دو سازه و خلق پلی تمام شیشه ای قوسدار برای نخستین بار در جهان این سازه را به کم نظیرترین اماکن گردشگری در دنیا تبدیل کرده است.
پلی که عملیات اجرایی آن در طول یک سال با پیشرفت مناسب و کمتر از دو سال به صورت کامل به اتمام رسیده است، این روزها از گردشگران کشورهایی همچون ترکیه، اسپانیا، امارات و ... پذیرایی می کند.
تمام گردشگرانی که در این مکان حضور می یابند از جذابیت فوق العاده این پل گفته و آن را سازه ای زیبا در صنعت گردشگری می دانند.
یکی از گردشگرانی که از استان اصفهان به اردبیل سفر کرده بود به خبرنگار ما گفت: ما در بدو ورود به اردبیل به پل هیر سفر کرده و از این پل بازدید کردیم که حقیقتا قصد سفر ما به این استان هم دیدن هرچه زودتر این مکان گردشگری بود.
او با اشاره به اینکه استان اردبیل ظرفیتهای خیلی خوبی برای پیشرفت گردشگری در خود دارد، اضافه کرد: احداث پلهای معلق در این استان توانسته طی چند سال گذشته سیر گردشگری به این استان را، بهبود بخشد که به عقیده ما برخورداری از آب و هوای پاک در کنار دیگر موقعیت های خوب اقلیمی و گردشگری می تواند مرکز توجه گردشگری اردبیل باشد.
یکی دیگر از گردشگران با اشاره به شباهت دو پل معلق مشگینشهر و هیر هم گفت: شاید اگر دو سازه با تفاوتهایی از هم ساخته و راهاندازی می شدند گردشگران زیادتری را به سمت اردبیل سوق می دادند، اما با این وجود هم گردشگری اردبیل با احداث این دو پل رشد قابل توجهی داشته است.
این گردشگر با بیان اینکه شورابیل اردبیل در گذشته اصلیترین مرکز گردشگری این استان و همچنین آبگرم های معدنی از دیگر مراکز گردشگری بودند، افزود: سوغات اردبیل و جاهای دیدنی این استان در نوع خود بی نظیر هستند که گردشگرانی که این استان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می کنند، قطعا لذت یک سفر خوب را تجربه خواهند کرد.
حسین عباسی نیا مدیرعامل مجموعه گردشگری هیرلند با اشاره به اینکه راهاندازی و ایجاد مکان گردشگری در شهرستان هیر گردشگری این منطقه را با تحول مواجه ساخته، گفت: هیر نخستین پل تمام شیشه ای و قوسی جهان در کمتر از یک سال به بهرهبرداری رسید و در سفر رئیس جمهور به اردبیل و با حضور وزیر میراث فرهنگی افتتاح و از عید فطر به صورت رسمی به گردشگران خدمات ارائه می کند.
عباسی نیا با اشاره به اینکه در حال حاضر این مجموعه دارای پل شیشه ای و بزرگترین بازی هیجانی کشور در ۳ طبقه و دیگر موارد گردشگری و تفریحی است، اضافه کرد: بگ جامپ کودکان، بازیهای کودکان و مراکز خدماتی، پذیرایی، تجاری و فضای سبز، پارکینگ و آلاچیق سنتی از دیگر اماکنی است که در این منطقه به مسافران و گردشگران خدمات ارائه می دهد.
او از استقرار رادیو گردشگری در این منطقه خبر داد و گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده در فازهای بعدی ایجاد پروژه بگ جامپ بزرگسالان، زیپلاین بزرگسالان و کودکان، رستوران، هتل و موجهای آبی و دیگر پروژهها در دستور کار مهندسان و کادر مدیریت است.
به گفته مدیرعامل این مجموعه، میزان سرمایهگذاری برای فازهای در دست طراحی و اجرای این پروژه بیش از ۸۰ میلیارد تومان است که این مقدار در مرحله نخست جهت تخصیص پیشبینی شده است.
عباسی نیا با اشاره به میزان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم این پروژه گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از ۱۰۰ نفر به صورت غیر مسقیم در این مجموعه اشتغال دارند که سعی می کنیم با افتتاح و بهره بردای از فازهای جدید این پروژه، میزان اشتغال را تا سقف پیشبینی شده ارتقا بخشیم.
او تصریح کرد: جانمایی پروژه در دل کوه و صخره و از طرفی چشمانداز رودخانه و درختان بر جذابیت هرچه بیشتر این منطقه افزوده است، به طوری که بیشتر گردشگرانی که در این منطقه حضور می یابند نهایت لذت و هیجان را تجربه می کنند.
مدیرعامل مجموعه گردشگری هیرلند از افزایش تعداد گردشگران حاضر در پل شیشه ای هیر خبر داد و گفت: از بدو افتتاح و بهرهبرداری از پل تاکنون استقبال گردشگران چشمگیر بوده است.
عباسی نیا ادامه داد: این در حالی است که در آخر هفته و روزهای جمعه و پنجشنبه و مخصوصا در تعطیلات، حضور گردشگران به اوج خود رسیده به طوری که در برخی روزها حتی ظرفیت پل تکمیل شده است.
او یادآور شد: در برخی از روزها تعداد گردشگران حاضر بر روی پل طبق برآوردهای انجام شده و تعداد بلیتهای فروشی به بیش از ۱۰ هزار گردشگر هم رسیده است و این خبر خوشایندی برای گردشگری هیر است.
به گفته مدیرعامل مجموعه گردشگری هیرلند در تعطیلات پشت سر گذاشته شده، به طور تقریبی از تمامی استان های کشور مسافران و گردشگرانی در این مجموعه حضور یافته اند.
عباسی نیا تصریح کرد: این مجموعه کم نظیر در این مدت، از گردشگران کشورهای عراق، آذربایجان، روسیه، اسپانیا، آلمان، امارات، افغانستان، پاکستان، هند و ترکیه نیز پذیرایی کرده است که بی شک حضور این گردشگران در منطقه علاوه بر تاثیر در رشد اقتصادی منطقه در اقتصاد کلان استانی نیز بی تاثیر نخواهد بود.
او افزود: پروژه گردشگری هیرلند از ابتدا با هدف افزایش بهره اقتصادی و اشتغال در منطقه پایهگذاری شد که به لطف و یاری خداوند تا به امروز هم این پروژه نقش اساسی در رونق اقتصاد و گردشگری استان به ویژه منطقه داشته است.
مدیرعامل پل شیشه ای هیر گفت: با توجه به شرایط ویژه کشور که مردم در حالحاضر با ویروس نوشناخته کرونا روبهرو هستند اماکن گردشگری با رعایت پروتکل های بهداشتی باید نسبت به ارائه خدمات به مسافران اقدام کنند که در این راستا، مجموعه هیرلند هم با تمام تلاش کادر خدماتی خود و با رعایت موارد بهداشتی نسبت به ارائه خدمات به گردشگران حاضر در منطقه اقدام می کند.
عباسی نیا از توزیع ماسک و محلول ضدعفونی در این مجموعه خبر داد و گفت: ضدعفونی و گندزدایی مرتب مجموعه گردشگری هیر با دقت کامل انجام می شود چرا که در وهله نخست سلامتی گردشگران حاضر در منطقه برای ما اهمیت بالایی دارد.
به گفته او گندزدایی و ضدعفونی اماکن گردشگری در مجموعه هیرلند به صورت چند مرحله در طول روز انجام می شود.
اکبر بهنامجو استاندار اردبیل، در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ گفت: محور توسعه استان اردبیل در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده است، گردشگری و برنامهریزی در این حوزه می باشد که تمام تلاش ما برای تقویت اقتصاد منطقه تا سال ۱۴۰۰ با بهرهگیری از پتانسیلهای بالقوه گردشگری طبیعی در منطقه است.
او با بیان اینکه تحولی که قولش را دادهایم در آینده نزدیک اتفاق خواهد افتاد، افزود: افزایش اشتغال و رشد اقتصادی منطقه بیشک در گرو همافزایی با دستگاههای اجرایی و همچنین استفاده بهینه از تمام ظرفیتهای آشکار و پنهان مانده در سطح استان است.
استاندار اردبیل با تاکید بر نیازسنجی و شناخت چالشهای پیش روی اقتصاد و صنعت گردشگری اردبیل گفت: شناخت چالشها و تبدیل آنها به فرصت با ارائه راهبردهای مناسب می تواند صنعت گردشگری اردبیل را با ارتقای چند پلهای در سطح کشور به سمت جهانی شدن پیش ببرد.
به عقیده بهنامجو مهمترین مشکل و چالش پیش روی گردشگری استان اردبیل مشکل در جذب سرمایهگذار و برخی کاغذبازی های اداری است که لازمه برطرفسازی این مشکلات تدوین برنامه جامع و تشخیص اهداف و برنامهریزی مدون می باشد.
این مسئول با اشاره به پروژه گردشگری شهرستان هیر تصریح کرد: موفقیت سرمایهگذار خصوصی طولانیترین پل معلق خاورمیانه در مشگینشهر سبب شد تا با سرمایهگذاری و ایجاد مکان گردشگری دیگری در گوشهگیرترین شهرستان اردبیل نیز موافقت شود که خوشبختانه بعد از افتتاح این پروژه شاهد حضور گردشگران در این مکان هستیم.
بهنامجو حمایت از ایده خلاقانه جوانان را رویکرد اصلی استانداری دانست و گفت: استانداری اردبیل از جوانان و صاحبان ایدهای که می توانند با فکر و پیشنهاد خود اقتصاد استان را در مسیر تحول و تعالی قرار دهند با تمام توان استقبال می کند.
نادر فلاحی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل هم در مصاحبه با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل گفت: پروژه پل تمام شیشه ای هیر یک ایده خلاقانه در منطقه بود که از زمان تصویب، ایجاد و بهرهبرداری این طرح در سال ۹۷ تمام تلاش دستگاههای اجرایی اردبیل برای پیشروی بدون نقص این طرح است که خوشبختانه تا به اینجای کار نتایج خوبی به دست ما رسیده است.
او با بیان اینکه صنعت گردشگری استان طی چند سال گذشته با رشد خود نقش تاثیرگذاری در اقتصاد منطقه داشته است، اضافه کرد: پروژه گردشگری هیر در منطقه در حالحاضر می تواند به عنوان نمونه طرح موفق گردشگری تلقی شود به طوری که با تکمیل خدمات رفاهی، تفریحی و گردشگری در این مکان می توانیم حضور گردشگران در این منطقه را به چند برابر وضعیت کنونی برسانیم.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان احداث پارکینگ و راه دسترسی آسان به منطقه گردشگری از ضروریات و اولویتهای ایجاد زیرساخت است.
فلاحی از بهرهبرداری بزرگترین ادونچر پارک سه طبقه کشور در محوطه گردشگری هیر خبر داد و گفت: بزرگترین ادونچر پارک ۳ طبقه کشور با حضور مسئولان استان در نخستین پل تمام شیشهای و قوسی جهان در شهر هیر افتتاح و برای استفاده کودکان و نوجوانان و جوانان به بهره برداری رسیده است که این پروژه بر جذابیت گردشگری در این منطقه افزود.
طبق مطالعات انجام شده نخستین پل معلق، قوسیشکل و تمام شیشهای جهان در کشور ایران و در منطقه هیرِ استان سرسبز اردبیل احداث شده که ساخت این پل بر روی رودخانهای در دل صخره به طول ۲۰۸ و عرض ۵ و ۱ متر تجربه اوج هیجان را برای گردشگران حاضر بر روی این سازه به همراه داشته است.
سازهای که امروز نه تنها در عرصه ملی بلکه در عرصه جهانی و بینالمللی مشتاقان زیادی دارد که هنوز فرصت حضور در این منطقه و راه رفتن بر روی این ابتکار گردشگری اردبیل را نداشتهاند.
سازهای که امروز کاملا با بهرهگیری از دانش مهندسان بومی ساخته شده و شهرت جهانی یافته است، در واقع فرصت مناسبی برای رشد صنعت گردشگری استان اردبیل می باشد.
گزارش از نوشین سلامت
انتهای پیام/س