سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دمنوش‌هایی که در کنار فوائد درمانی باعث بروز مشکلاتی می‌شوند

برخی از دمنوش‌های گیاهی دارای فوائد و مضرات زیادی هستند که توصیه می‌شود از آن‌ها اطلاع داشته باشید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، هزاران سالی می‌شود که دمنوش‌های گیاهی در میان مردم محبوبیت دارند و مصرف آن‌ها برای درمان بیماری‌های گوناگون و تقویت سلامت جسمانی معجزه می‌کند، اما باید بدانیم که مصرف بیش از حد هر ماده غذایی یا خوراکی علاوه بر فوائد درمانی می‌تواند باعث مشکلات جسمانی شود که در ادامه می‌خوانید.

نوشیدن دمنوش‌های شادی‌آور را در اولویت قرار دهید

گیاهان شادی‌آور خواص زیادی دارند و به درمان بسیاری از ناخوشی‌ها، ناراحتی‌ها و مشکلات جسمی و روانی کمک می‌کنند. بعضی از گیاهان یا دمنوش‌های شادی‌آور باعث ایجاد آرامش، نشاط و خوشی در افراد خواهند شد. 

هر چه می‌گذرد روز‌ها طولانی‌تر و کار‌های روزانه سخت‌تر و بیش‌تر می‌شود. با شدت گرفتن فعالیت‌های روزانه باید انتظار دشوار‌تر شدن خواب و خوراک را داشته باشیم. متخصصان تغذیه به افراد بزرگسال توصیه می‌کنند تا برای تجدید قوای ذهن و بدن خود، ۷ تا ۹ ساعت خواب متوالی داشته باشند. اگر از مشکلات خواب رنج می برید به هیچ عنوان از دمنوش‌های گیاهی یا طبیعی غافل نشوید.

دمنوش‌هایی مانند به لیمو، بهار نارنج، به، چای ترش، چای کوهی، رازیانه، زعفران، دارچین و ... از جمله دمنوش‌های شادی آور و مفرح هستند و قبل خواب، باعث آرامش افراد می‌شود که نباید از مصرف آن ها غافل شوید.

تاثیر مصرف قهوه بر کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی

شاید ندانید که با نوشیدن بیش از اندازه قهوه در طول روز باعث آسیب به سیستم ایمنی بدن و سلامت جسمانی خودتان می شوید. قهوه یک نوشیدنی پرطرفدار در میان افراد است که نوشیدن بیش از ۴ فنجان آن در طول روز برای سیستم ایمنی بدن خطرناک خواهد بود. البته قهوه اسپرسو، حاوی کافئین زیادی نیست و برای مصرف می تواند مناسب باشد، اما زیاده روی در مصرف آن به هیچ عنوان جایز نیست. 

بدترین زمان نوشیدن قهوه قبل از خواب است که باعث بیدار ماندن طولانی مدت خواهد شد. همچنین متخصصان تغذیه و رژیم درمانی به هیچ عنوان مصرف این نوشیدنی پر طرفدار را در دوران بارداری توصیه نمی کنند.

قهوه‌ای که بدون اضافه کردن شیر و شکر مصرف می‌شود با عنوان قهوه تلخ شناخته شده است که طبق تحقیقات علمی نوشیدن آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از مشکلات گوناگون خواهد شد. متخصصان مدعی هستند که منیزیم موجود در قهوه باعث کاهش ابتلا به آسم و بیماری‌های استخوانی خواهد شد. همچنین مصرف قهوه تلخ احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را تا ۲۰ درصد کاهش خواهد داد.

ترس‌های خود را با این دمنوش خوش عطر مهار کنید

دارچین ادویه‌ای خوش عطر که برای بهبود نفخ، آبریزش، آلرژی، انسداد‌های کبدی و طحالی، وحشت، ترس، وسواس و بیماری‌های روانی از گذشته‌های دور و حتی امروزه هم مصرف می‌شود؛ و در غذا‌های محبوب ایرانی از جمله شله‌زرد، حلیم و قیمه ایرانی هم از آن استفاده می‌شود، ولی باید بدانید که این گیاه خوش عطر و بو، بومی ایران نیست.

بسیاری از افراد دارچین را به صورت دمنوش همراه با چای سیاه، چای سبز یا حتی بدون وجود این دو مصرف می‌کنند. متخصصان نوشیدن این دمنوش را به افراد سرد مزاج توصیه می‌کنند.

خواص بی‌نظیر دمنوش زیره؛ از تقویت سیستم ایمنی تا پیشگیری از ابتلا به سرطان

گیاه زیره، دانه‌ای خوش عطر و بو که به دو نوع زیره سبز و زیره سیاه یا زیره کرمانی تقسیم بندی می‌شود. زیره سیاه به صورت پرورشی و خودور می‌روید و از سالیان دور در دارو‌های سنتی کاربرد داشته است. طبع زیره گرم و خشک بوده و حاوی مقدار زیادی آهن، فیبر، منیزیم، کلسیم، آنتی اکسیدان و ویتامین A است.

دمنوش زیره دارای خواص فراوانی برای بدن از قبیل کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی، کاهش وزن، سلامت پوست، ضد استرس و ضد افسردگی، تقویت حافظه، درمان اختلالات تنفسی، درمان بی خوابی، پیشگیری از ابتلا به دیابت، ضد ویروس و ضد باکتری، پیشگیری از ابتلا به سرطان، بهبود کلسترول خون، تقویت استخوان ها، افزایش ادرار و سم زدایی، رفع ترشحات زنانگی و ... است.

خواص و مضرات دمنوش گل گاو زبان را بشناسید

گل گاو زبان دارای طبع گرم و‌تر بوده و بعد از شام به عنوان یک نوشیدنی خوش مزه کاربرد دارد. این نوشیدنی به شدت آرامش بخش است و برای کاهش استرس و اضطراب توصیه می‌شود. از خواص دیگر این گیاه می‌توان به افزایش شادی و نشاط، بهبود تب‌های سرخک و آبله مرغان، درمان بیماری‌های دهان یا آفت دهانی، بهبود سنگ کلیه، دفع سنگ مثانه، درمان جوش بهبود سرماخوردگی و ... اشاره کرد.

متخصصان عقیده دارند که مصرف بیش از حد گل گاو زبان برای همه گروه‌های سنی و جنسیتی، زنان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود و استفاده بیش از حد آن منجر به بروز سم کبدی خواهد شد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.