بهزادفر ادامه داد: همچنین نبود رقبای خارجی و تاثیر آن بر افزایش میزان تولید و مبلغ فروش ، از عوامل دیگر هدایت نقدینگی به بازار سرمایه است که این ورود پول و سرمایه به بازار، جهش تولید را به دنبال دارد.
او افزود: ارزش سهام دارا یکم ۱۷۰ درصد رشد داشته و هر واحد سرمایه گذاری صندوق دارایی یکم در حدود ۳ برابر شده است.
بهزادفر گفت:بیش از ۵۰ میلیون کد بورسی صادر شده است.
او در پاسخ به این فرضیه که بازار سرمایه پلی به تورم است؛ گفت: در بازار سرمایه، نقدینگی کنترل میشود و اگر افراد با رشد سودآوری مواجه شوند، عملا اتفاق بدی در این عرصه برای اقتصاد کشور نخواهد افتاد.
این مقام مسئول بیان کرد: در بازار سرمایه نقدینگی کنترل می شود .اگر نقدینگی به بازار ارز و سکه و حتی مسکن که شبه مولد است برود باعث تورم می شود.
او ادامه داد: بازار سرمایه ریسک هم دارد. این بازار ۳ سال است که عمدتا صعودی بوده اما هر رشدی نیاز به استراحت دارد در دنیا هم این روند تکرار شده است.
مدیر آموزش و فرهنگسازی بورس تاکید کرد: سرمایه گذاران در بازار بورس باید دیدگاه بلند مدت داشته باشند.افراد عجولی که در بازارهای موازی می چرخند بازندگان اقتصاد هستند.
او افزود: هرچه تعداد شرکت ها در بورس بیشتر شود باعث عمق بخشیدن به بازار سرمایه می شود و هرچه مشوق ها بیشتر شود شرکت های بیشتری به این بازار ورود پیدا می کنند.
بهزادفر تاکید کرد: سرمایه گذاران باید قبل از سرمایه گذاری در بورس آموزش لازم ببیند و نسبت به سهام شرکت ها تحلیل داشته باشند.
در ادامه خدارحمی کارشناس بازار سرمایه، نگرانی مردم از کاهش ارزش سپرده به دنبال افزایش تورم را دلیل اصلی اقبال به بازار سرمایه در بین سایر بازارها دانست و گفت: فرهنگ سازی و جهت دهی دولت در این عرصه از دلایل دیگر این استقبال بوده است.
او در خصوص سایر بورسها از جمله بورس ارز سکه و املاک گفت: بورس ارز و سکه و املاک مبهم است و فاصله این بورسها با هدفی که برای آن ترسیم شده زیاد است. مکانیزم قیمت گذاری در این نوع بورسها هنوز شفاف نیست.فعلا در حد ایده است و در عمل نیاز به زمان دارد.
بیشتر بخوانید
عامریمقدم، کارشناس بازار سرمایه دیگر میهمان برنامه تاکید کرد: تا زمانی که تورم انتظاری و افزایش شاخصهای مهم اقتصادی ادامه داشته باشد، میتوان پیش بینی کرد، روند روبه رشد و حرکت صعودی بازار سرمایه ادامه پیدا کند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بسترهای مختلف معاملاتی در بازار سرمایه، پاسخگوی حضور یکباره مردم نبود و به نظر میرسد سرمایه گذاری مستقیم در بازار سرمایه، تصور اشتباهی است و به زیرساخت های بیشتری نیاز دارد.
او در خصوص توصیه به افراد سرمایه گذار در این بازار گفت: افراد باید با پس انداز مازاد خود به این بازار وارد شوند و فروش دارایی اصلا روش مناسبی برای سرمایه گذاری در این بازار نیست.
عامری مقدم گفت: مورد دوم آموزش است و افراد باید حداقل اصول و مبانی برای ورود به بازار بورس را یاد بگیرند. همچنین سرمایه گذاران باید تشکیل سبد دهند و مجموعه ای از دارایی ها را مد نظر داشته باشند.
انتهای پیام/