سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علی کریمی، بهترین صادرات فوتبالی ایران

یک رسانه انگلیسی از هافبک سابق تیم ملی فوتبال کشورمان و باشگاه پرسپولیس به عنوان بهترین صادرات فوتبالی ایران نام برد.

به گزارش خبرنگار دنیای ورزش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، سایت انگلیسی pundit feed در گزارشی ضمن بررسی سیر فوتبالی علی کریمی، هافبک تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پرسپولیس را بهترین صادرات فوتبال ایران توصیف کرد.

این سایت انگلیسی نوشت: اگر چه کریمی اولین بازیکن ایرانی نبود که شانس خود را در بوندس لیگا با بایرن مونیخ امتحان کرد، اما احتمالا او معروف ترین آن‌ها بود. سپری کردن دوران حرفه‌ای ۲۰ ساله در چهار کشور با باشگاه‌های مختلف باعث شد علی کریمی یکی از معروف‌ترین صادرات فوتبال ایران باشد.

علی کریمی که سال ۱۹۷۸ در کرج متولد شد، اولین قرار داد خود را با تیم دسته دومی فتح تهران بست و ۲  سال در آنجا بازی کرد.

او سال ۱۹۹۸ به پرسپولیس تهران پیوست و فصل بعد توانست همراه این تیم قهرمان لیگ و جام حذفی شود.

علی کریمی در طول ۱۴ سال بازی برای تیم ملی ۱۲۷ بار پیراهن تیم ملی کشورش را بر تن کرد.

کریمی به عنوان یک مهاجم - هافبک هجومی مرتباً به همبازی‌های خود برای گلزنی کمک می‌کرد.

علی کریمی قامت بلند یا هیکل تنومندی نداشت، اما به خاطر قدرت و مهارتش روی توپ و خستگی ناپذیری اش مورد توجه قرار می‌گرفت.

کریمی به خاطر حس زمانبندی و توانایی پیدا کردن فضا معروف بود. این خصوصیت‌ها بود که در طول دوران فوتبالی اش به گلزنی او کمک کرد.

کریمی پس از سه سال حضور در پرسپولیس، آماده رفتن بود. انتقال به خارج از کشور گزینه ترجیحی بود و پس از یک دوره تمرینی ناموفق با پروجای ایتالیا، کریمی با الاهلی امارات قرارداد امضا کرد. او در طول چهار فصل حضور در الاهلی به این تیم کمک کرد ۲ بار قهرمان امارات شود.

اکتبر سال ۲۰۰۴، ایران دیدار دوستانه‌ای برابر آلمان برگزار کرد، اگرچه ایران در آن بازی ۲  بر صفر شکست خورد، اما کریمی خیلی خوب بازی کرد و عملکرد او از چشم آلمانی‌ها پنهان نماند.

ماه "می‌"، باشگاه بایرن مونیخ اعلام کرد که با علی کریمی قرارداد امضا کرده است، هرچند برخی رسانه‌های آلمانی در مورد توانایی‌های کریمی ابراز تردید کردند. کریمی طی ۲ فصل ، بیش از ۴۰ بازی برای غول‌های باواریا انجام داد و اگرچه فقط چند گل به ثمر رساند، اما به این تیم کمک کرد در سال ۲۰۰۶ فاتح بوندسلیگا و جام حذفی آلمان شود. کریمی پس از ۲  سال حضور در آلمان یک بار دیگر نقل مکان کرد، این بار به یک باشگاه قطری  رفت که آنجا فقط یک فصل بازی کرد.

سپس او بار دیگر به پرسپولیس برگشت، اما این انتقال موفقیت آمیز نبود و پس از یک سال حضور در این باشگاه با رنجش از این تیم جدا شد و به دلیل تمایل نداشتن مدیران وقت باشگاه پرسپولیس برای تمدید قرارداد این تیم را ترک کرد و به استیل آذین پیوست.

کریمی ۲ فصل نسبتا موفق در استیل آذین داشت، اما باز هم حضور در این باشگاه بدون درگیری و تنش نبود و در آگوست سال ۲۰۱۰ به دلیل نقض قوانین از باشگاه اخراج شد.کریمی پس از توافق برای پرداخت جریمه مجدداً به تیم برگشت، اما فقط ۶ ماه دیگر در این باشگاه ماند. او در ژانویه ۲۰۱۱ با امضای قراردادی کوتاه مدت به بوندسلیگا برگشت و تا پایان فصل برای شالکه ۰۴ بازی کرد.

کریمی سپس یک بار دیگر به پرسپولیس برگشت و طی ۲ سال ۵۰ بازی برای این تیم انجام داد. او رکورد هر سه بازی یک گل را از خود بر جای گذاشت.

هافبک پرسپولیس سپس راهی تراکتورسازی شد و پس از یک فصل حضور در این تیم و کمک به تراکتورسازی برای قهرمانی در جام حذفی، تابستان سال ۲۰۱۴ اعلام بازنشستگی کرد.

حضور علی کریمی در تیم ملی ۱۴ سال به طول انجامید. در این مدت ۱۲۷ بازی ملی انجام داد و ۳۸ گل به ثمر رساند و در جام جهانی ۲۰۰۶ و مسابقات مقدماتی جام‌های جهانی ۲۰۰۲ و ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ حضور داشت. او همچنین با تیم ملی در سال ۱۹۹۸ عنوان قهرمانی بازی‌های آسیایی را به دست آورد و سال ۲۰۰۴ به مقام سوم این بازی‌ها دست یافت.

دوران حضور کریمی در تیم ملی کشمکش‌هایی را نیز به همراه داشت. او در ماه "می‌" سال ۲۰۰۸ پس از انتقاد از فدراسیون فوتبال ایران از تیم ملی کنار گذاشته شد و پس از مداخله شخص رئیس‌جمهور به تیم ملی برگشت.

علی کریمی پس از بازنشستگی از فوتبال در سال ۲۰۱۴ در عرصه مربیگری هم نامی برای خود دست و پا کرد و دستیار کارلوس کی در تیم ملی فوتبال ایران شد.

نام بهترین بازیکن سال آسیا در سال ۲۰۰۴ و نفر دوم آسیا در سال ۲۰۱۲ به عنوان یکی از از بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال ایران در اذهان باقی مانده است، او به لطف حضور در بوندسلیگا به ارتقاء جایگاه فوتبال ایران و در کل فوتبال  آسیا کمک کرد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۱۲ ۱۴ تير ۱۳۹۹
بهترین صادراتی که بدترین خرید تاریخ بایرن مونیخ باشه
وای به حال بقیه