سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محصولی که ۱۶ تا ۲۳ برابر نفت ارز آوری دارد

تولید بالای میوه در کشور فرصت مناسبی را برای صنعت آبمیوه و کنسانتره فراهم کرده تا با صادرات محصولات این صنعت، ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشد.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، صنعت آبمیوه و کنسانتره از صنایع جوانی است که از تکنولوژی روز دنیا تبعیت می‌کند و با توجه به پتانسیل مناسب کشور در تولید میوه، صادرات آبمیوه و کنسانتره آن علاوه بر اشتغال زایی درآمد ارزی بالایی برای کشور خواهد داشت. برای بررسی این موضوع به یک کارخانه تولید آبمیوه و کنسانتره در اطراف تهران رفتیم.

عزت الله شفیعی تولید کننده آبمیوه و کنسانتره در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: صنعت آبمیوه و کنسانتره درکشور از صنایعی است که رقیبی در دنیا ندارد. دستگاه‌ها تمام اتوماتیک و بدون اپراتور کار می‌کنند و قطعات آن‌ها در داخل کشور تولید می‌شود.

او افزود: ظرفیت اسمی تولید آبمیوه در کارخانه ما ۱۷۰ هزار تن و آبمیوه ۲۵۳ تن در سال است و ۱۸ هزار لیتر در ساعت آبمیوه بسته بندی می‌شود.

این تولیدکننده آبمیوه و کنسانتره ادامه داد: برای تولید انواع آبمیوه و کنسانتره از سراسر ایران میوه تهیه می‌کنیم. به عنوان مثال انگور از شیراز و تاکستان، انارازساوه، آلبالو از مشهد و آذربایجان غربی و انگور ویژه از بانه خریداری می‌کنیم و آن‌ها را استحصال می‌کنیم.


بیشتر بخوانید


او با بیان اینکه عمده اشتغال در کارخانه تولید و استحصال آبمیوه و کنسانتره در بخش بازاریابی و فروش است، اظهار کرد: در کارخانه ما حدود ۵ هزار نفر به طور مستقیم مشغول به فعالیت هستند.

این تولید کننده مشکل اصلی این صنعت را نقدینگی و حمایتی که بانک‌ها باید در این خصوص داشته باشند دانست و ادامه داد: در بخش کشت و صنعت بسیار ضعیف هستیم. این موضوع باعث می‌شود تا کشاورز توان ارائه مستقیم محصولش به کارخانجات را نداشته باشد و در چنین شرایطی دلالان وارد میدان می‌شوند.

او با اشاره به اینکه حلقه بین کشاورز و کارخانه را دلال پر می‌کند و سود را به جیب می‌زند، افزود: دلالان در مرحله داشت وبرداشت محصول کشاورز را پیش خرید می‌کنند و محصول را نگه می‌دارند تا به قیمتی که خودشان می‌خواهند به کارخانه بفروشند و این موضوع باعث افزایش قیمت نهایی آبمیوه و کنسانتره می‌شود.

او در پایان گفت: محصولات آبمیوه و کنسانتره بازار جهانی و قابلیت صادرات دارد بطوریکه صادرات یک بشکه کنسانتره انار ۱۶ برابر یک بشکه نفت یعنی ۶۰ تا ۷۰ میلیون دلار برای کشور ارز آوری دارد و یا آلبالو ۲۳ برابر یک بشکه نفت برای کشور ارزآوری دارد.

کارخانه‌های آبمیوه و کنسانتره با ۳/۱ ظرفیت تولید می‌کنند

مهرداد شمس مولوی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان آبمیوه و کنسانتره کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مجوز تاسیس ۲۷۰ کارخانه آبمیوه و کنسانتره در کشور صادر شده است از این تعداد ۲۰۷ کارخانه احداث شده اند و ۱۲۰ واحد از این تعداد فعال هستند.

او افزود: ظرفیت اسمی تولید صنعت آبمیوه و کنسانتره در کشور ۴۶۰ هزار تن در سال است در حالیکه کارخانه‌های تولیدی فعلی با ۳/۱ ظرفیت فعالیت می‌کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان آبمیوه و کنسانتره کشور با اشاره به اینکه ایران ۴ در صد میوه دنیا را تامین می‌کند، ادامه داد: داشتن اقلیم مناسب برای تولید میوه در کشور فرصت خوبی را برای تولید انواع آبمیوه و کنسانتره فراهم کرده است.

او با بیان اینکه بازار جهانی صنعت آبمیوه و کنسانتره ۱۴ میلیارد دلار سرمایه در گردش دارد، اظهار کرد: کشور ما ظرفیت صادرات ۱۵۰ هزار تن آبمیوه و کنسانتره به ارزش ۵۶۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار دارد.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان آبمیوه و کنسانتره کشور تصریح کرد: حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون دلارارز برای واردات آبمیوه و کنسانتره از کشور خارج می‌شود. عمده واردات در بخش کنسانتره است و میوه‌هایی مانند انبه موز و آناناس که در کشور امکان تولید وجود ندارد.

او افزود: با توجه به پتانسیل بالایی که در در تولید پرتغال وجود دارد سالانه نزدیک به ۲۰ هزار تن کنسانتره پرتغال وارد کشور می‌شود.

شمس مولوی قاچاق آبمیوه را از معضلات صنعت آبمیوه و کنسانتره دانست و گفت: با توجه به ظرفیت تولید بالای آبمیوه و کنسانتره در کشور در ویترین فروشگاه‌ها و مغازه‌ها شاهد آبمیوه‌های خارجی هستیم که حتی مجوز ورود ندارند و بدون هیچ نظارتی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند.

صنعتی که می‌تواند ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم اشتغال زایی کند و تا ۲ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته باشد، چرخ تولیدش با حمایت دولت در شرایط بحرانی از حرکت باز نخواهد ایستاد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
مازیار زارعی
۲۱:۳۳ ۱۹ تير ۱۳۹۹
همسر جانباز شیمیایی وعصاب روان جنگ تحمیلی دو پس با تحصیلات تکمیلی بیکار دارم توان خرید میوه هم نداریم پس ارز چه زیاد باشد چه کم هیچ دردی از. زندگی. ما دوا نمیکند
ناشناس
۲۰:۵۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
من فهمیدم
آیا رئیس جمهور و نمایندگان مجلس هم فهمیدن
کلثوم کرمیان
۱۲:۳۳ ۱۹ تير ۱۳۹۹
کمبود اب تمام سالهای پیش رو رو نابود میکنه
لااقل خشک صادر کنن
حمید
۰۸:۰۸ ۱۹ تير ۱۳۹۹
صادرات یک بشکه کنسانتره انار ۱۶ برابر یک بشکه نفت یعنی ۶۰ تا ۷۰ میلیون دلار !!!!برای کشور ارز آوری دارد
منصور
۱۸:۲۴ ۱۹ تير ۱۳۹۹
هر چی هم که ارز اوری داشته باشه به من و شما چیزی نمیرسه
ناشناس
۰۳:۱۷ ۱۹ تير ۱۳۹۹
«صادرات یک بشکه کنسانتره انار ۱۶ برابر یک بشکه نفت یعنی ۶۰ تا ۷۰ میلیون دلار برای کشور ارز آوری دارد و یا آلبالو ۲۳ برابر یک بشکه نفت برای کشور ارزآوری دارد.» و آنوقت آب برای آبیاری این باغات را از کجا بیاوریم ؟ شاید با واردات آب موضوع حل شود!!!
امیر
۱۱:۴۰ ۱۹ تير ۱۳۹۹
همون ابی که واسه هندوانه و طالبی میدیم
ناشناس
۱۴:۰۸ ۱۹ تير ۱۳۹۹
آب به اندازه هست ولی همه اش با روش های غرق آبی هدر میره