او در ادامه با بیان اینکه مسمومیت با آلومینیوم فسفید معضلی بزرگ و کمپرداخته در سراسر جهان بهویژه در شبهقاره هندوستان است، مطرح کرد: آلومینیوم فسفید که از آن برای ضدعفونی و حفاظت از دانههای غلاتی همچون برنج استفاده میشود با نامهای تجاری همچون کویکفوس، سلفوس و در ایران با نام قرص برنج میتوان آن را یافت، سمی بسیار مهلک است بهویژه هنگامی که آن را از ظرف تازه باز شده آن مصرف کنند و مرگ آن بر اثر شوک عمیق، آماس قلب و از کار افتادن بعضی عناصر داخلی بدن است.
کمالی ادامه داد: طبق دستهبندی انواع مرگ به دو دسته کلی «سوماتیک» و «سلولی» تقسیم میشود؛ در مرگ از نوع سلولی هر یک از بافتها و سلولها که عناصر تشکیل دهنده جسم هستند، میمیرند. در این حالت تمام نسوج و سلولهای بدن مردهاند و دارای عملکرد، فعالیت متابولیکی و تنفس هوازی نیستند. بر خلاف مرگ سوماتیک که در آن توقف کامل و بدون بازگشت اعمال اعضای حیاتی بدن شامل مغز، قلب و …. رخ میدهد که حیات در جسم متوقف میشود، اما در عناصر تشکیل دهنده جسم مثل بافت و سلولها ادامه دارد. مرگ مغزی از نوع مرگ سوماتیک است به گونه ای که این قرص در مدت سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و مغز را دچار مشکل میکند و فرد در اثر مرگی دردناک و زجرآور خواهد کرد.
او با اشاره به اینکه فردی که قرص برنج را بخورد یا بوی آن را استشمام کند دچار مسمومیت خواهد شد و سم از بدن وی خارج نمیشود و مرگ در پی خواهد داشت، بیان کرد: خاصیت سمی آلومینیوم فسفید به علت گاز فسفین است که ویژگی سیتوتوکسیتی دارد و باعث جراحات رادیکال آزاد میشود که از فعالیت آنزیمهای سلولهای حیاتی جلوگیری و بافتها را نابود میکند.
انتهای پیام/ د
منبع: ایسنا