سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در ۲ ماهه نخست امسال؛

۲ همدانی بر اثر مصرف قرص برنج جان باختند

مدیرکل پزشکی قانونی همدان گفت: در دو ماهه نخست امسال یک زن و یک مرد در استان بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست داده اند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، ارتین کمالی، مدیرکل پزشکی قانونی همدان با بیان اینکه در سال ۹۷، ۱۵ نفر شامل هفت زن و هشت مرد بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان باختند، افزود: سال ۹۸ نیز ۱۳ نفر شامل شش زن و هفت مرد بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادند که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۷، کاهش ۱۳.۳ درصدی داشته است.

او در ادامه با بیان اینکه مسمومیت با آلومینیوم فسفید معضلی بزرگ و کم‌پرداخته در سراسر جهان به‌ویژه در شبه‌قاره هندوستان است، مطرح کرد: آلومینیوم فسفید که از آن برای ضدعفونی و حفاظت از دانه‌های غلاتی همچون برنج استفاده می‌شود با نام‌های تجاری همچون کویک‌فوس، سلفوس و در ایران با نام قرص برنج می‌توان آن را یافت، سمی بسیار مهلک است به‌ویژه هنگامی که آن را از ظرف تازه باز شده آن مصرف کنند و مرگ آن بر اثر شوک عمیق، آماس قلب و از کار افتادن بعضی عناصر داخلی بدن است.

کمالی ادامه داد: طبق دسته‌بندی انواع مرگ به دو دسته کلی «سوماتیک» و «سلولی» تقسیم می‌شود؛ در مرگ از نوع سلولی هر یک از بافت‌ها و سلول‌ها که عناصر تشکیل دهنده جسم هستند، می‌میرند. در این حالت تمام نسوج و سلول‌های بدن مرده‌اند و دارای عملکرد، فعالیت متابولیکی و تنفس هوازی نیستند. بر خلاف مرگ سوماتیک که در آن توقف کامل و بدون بازگشت اعمال اعضای حیاتی بدن شامل مغز، قلب و …. رخ می‌دهد که حیات در جسم متوقف می‌شود، اما در عناصر تشکیل دهنده جسم مثل بافت و سلول‌ها ادامه دارد. مرگ مغزی از نوع مرگ سوماتیک است به گونه ای که این قرص در مدت سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و مغز را دچار مشکل می‌کند و فرد در اثر مرگی دردناک و زجرآور خواهد کرد.

او با اشاره به اینکه فردی که قرص برنج را بخورد یا بوی آن را استشمام کند دچار مسمومیت خواهد شد و سم از بدن وی خارج نمی‌شود و مرگ در پی خواهد داشت، بیان کرد: خاصیت سمی آلومینیوم فسفید به علت گاز فسفین است که ویژگی سیتوتوکسیتی دارد و باعث جراحات رادیکال آزاد می‌شود که از فعالیت آنزیم‌های سلول‌های حیاتی جلوگیری و بافت‌ها را نابود می‌کند.

انتهای پیام/ د 

منبع: ایسنا

برچسب ها: همدان ، پزشکی قانونی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.