سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب؛

اسناد راهبردی شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به روز رسانی شوند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اسناد راهبردی این شورا مانند سند مهندسی فرهنگی، نقشه جامع علمی، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و دانشگاه اسلامی باید بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب به روز رسانی شوند.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه هم اندیشی دبیر و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی روز گذشته با حضور  مخبر دزفولی، کبکانیان، جاسبی، عارف، حجت الاسلام والمسلمین محمدی عراقی، حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی به صورت حضوری و کی نژاد، حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا و طهرانچی به صورت مجازی به ریاست  سعید رضا عاملی محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه  سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هدف از تشکیل جلسه را قاعده مند‌تر کردن فرآیند تصمیم سازی در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی و بهره گیری بهتر از زمان جلسات صحن شورا  بیان کرد.

عاملی با اشاره به ابلاغ بیانیه گام دوم انقلاب خطاب به جوانان توسط مقام معظم رهبری در دهه فجر سال گذشته اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در این بیانیه ظرفیت‌های انقلاب و ۷ راهبرد را تبیین کرده اند که ۵ راهبرد آن کاملا فرهنگی است و دو محور دیگر نیز فرهنگ مبنا هستند.

او افزود: برخی کارشناسان از شورا توقع دارند که به موضوع گام دوم ورود داشته باشد و اسناد راهبردی شورای عالی انقلاب فرهنگی مانند سند مهندسی فرهنگی، نقشه جلمع علمی، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و دانشگاه اسلامی باید بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب به روز رسانی شوند.

ضرورت برنامه ریزی و برگزاری جلسات توسط اعضای شورا

در ادامه جلسه  جاسبی بر ضرورت برنامه ریزی و برگزاری جلسات توسط اعضای شورا پیش از جلسه صحن شورای عالی و ارائه نظرات به منظور مدیریت بهتر زمان جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور روسای قوا تاکید کرد.

او افزود: استفاده از ظرفیت‌های سایر مراکز پیرامون گام دوم انقلاب از دیگر موارد مورد تاکید توسط این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.

 جاسبی تصریح کرد: یکی از اولویت‌های در خصوص دستورات شورای عالی انقلاب فرهنگی آئین نامه ارتقاء است. متاسفانه نقش وتویی دادن به مقالات آی اس آی، جهت گیری تولید علم را تغییر داده است. به هر حال نظر من این است که باید مصوباتی در این خصوص داشت و نقش وتویی مقالات آی اس آی را لغو کرد.

 بیانیه گام دوم انقلاب، راهبرد کشور در چند دهه آینده

محمد رضا عارف عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بر ضرورت توجه به شأن سیاستگذار شورای عالی انقلاب فرهنگی و نظارت شورا بر اجرای این سیاست‌ها تاکید کرد.

او همچنین در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب گفت: این بیانیه راهبرد کشور در چند دهه آینده است و مخاطب اصلی و روح حاکم بر آن شورای عالی انقلاب فرهنگی است که باید بر اساس آن شورا چند سند راهبردی را تاکنون تصویب می‌کرد و دولت و مجلس را مکلف می‌کرد که این کار‌ها را انجام دهند.

عارف تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی از ورود به امور اجرائی پرهیز کند و جایگاه سیاستگذاری کلان را حفظ کند.

 اسناد باید در شورا‌های تخصصی بررسی و آماده نهایی سازی شود

منصور کبکانیان عضو و قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اسناد کلانی هستند که هیچ جای دیگر نمی‌توانند آن را تصویب کنند و یا برخی موارد که ممکن است با عوض شدن دولت‌ها مورد تغییرات اساسی واقع شوند که حضور شورا در این زمینه‌ها مفید و موثر بوده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از سال‌های قبل خیلی از اسناد قبل از طرح در صحن شورای عالی در شورا‌های تخصصی بررسی و نهایی سازی می‌شود و در این جلسات دو سوم اعضا حضور دارند و در این صورت همگرایی بیشتر شده و وقت کمتری از جلسه برای تصویب گرفته می‌شود.

او تصریح کرد: برای روان شدن و تسهیل تصویب اسناد، خوب است که خیلی از اسناد در شورا‌های تخصصی بررسی و آماده نهایی سازی در صحن شورای عالی شود.

کبکانیان همچنین در موضوع بیانیه گام دوم انقلاب تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بار جدی در این زمینه به دوش بکشد.

محمد رضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: مشارکت بیشتر اعضای شورا در جلسات کارشناسی دبیرخانه بسیار راهگشاست، اما بعضی اوقات به ناگزیر بار روی دوش دبیرخانه می‌افتد.

او ضمن تاکید بر اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب تصریح کرد: مثلث علم، فرهنگ و اقتصاد گام دوم را محقق می‌کند و سند اقتصاد دانش بنیان نیز باید در شورای عالی و با مشارکت دانشمندان به تصویب برسد. 

هیئت عالی جذب در هیچ کار دانشگاه دخالت نمی‌کند

محمدعلی کی نژاد رئیس هیئت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با اشاره به باز مهندسی شورای عالی در سال ۷۴، گفت: تشکیل شورا‌های اقماری نیز از همان کار آغاز شد. براین اساس بهتر است کارها در شورا‌های اقماری بررسی و کارشناسی و سپس در صحن شورای عالی مطرح شود و سوابق آن در دبیرخانه نیز برای رجوع وجود داشته باشد.

او افزود: شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با همین هدف طراحی شد که موضوعات پس از شورا‌های اقماری در شورای معین به استحضار دیگر اعضا برسد و وقت صحن شورای عالی گرفته نشود.

کی نژاد گفت: اعضای حقیقی شورای عالی باید در دبیرخانه شورا بیشتر حضور داشته باشند و این جلسه باید با حضور تمام اعضای شورای عالی به صورت هفته‌ای در دبیرخانه تشکیل شود.

رئیس هیئت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در خاتمه گفت: یکی از مهمترین وظایف شورای عالی، موضوع سرمایه انسانی است و البته هیئت عالی جذب در هیچ کار دانشگاه دخالت نمی‌کند و هیئت عالی تنها نظارت بر اجرا را پیگیری می‌کند.

موضوعات مهم روز کشور بیشتر در صحن بررسی شود

حجت الاسلام والمسلمین قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز انتقال دستور‌هایی که قابلیت بررسی در شورا‌های اقماری دارد را جزو موارد مهم برشمرد و گفت: در هر مقطع زمانی یک مسئله مهم‌تر دارای اولویت را به تشخیص دبیرخانه شورا در صحن مطرح شود تا موضوعات مهم روز کشور بیشتر در صحن بررسی شود.

او افزود: باید آنچه که در جلسات تخصصی می‌توانیم بحث کنیم در صحن شورا به بحث نگذاریم و مواردی در آنجا بحث شود که دارای اولویت خیلی بالا هستند و سایر موارد در شورا‌های تخصصی بررسی شوند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.