سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهر اساطیری آتلانتیس در صحرای آفریقا پیدا شده است؟

در پی آخرین تحقیقات بر سر چشم آفریقا، نظریه پردازان و محققین گمان می‌کنند که شهر اساطیری آتلانتیس را بالاخره برروی زمین یافته‌اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  به نظر می‌رسد با ساختن فیلم آکوآمن و پرداختن به این شخصیت از کمیک‌های دی‌سی، ذره‌بین توجهات به سمت شهر گمشده در زیر آب‌ها، آتلانتیس اساطیری برگشته است. محققین در طی تحقیقات جدید خود، حدس می‌زنند که چشم صحرای آفریقا می‌تواند باقی‌مانده‌های این شهر باشد. با ما در خواندن این نظریه جدید که می‌تواند پرده از یکی از اسرار‌آمیزترین اسطوره‌های یونانی بردارد، همراه باشید.

آتلانتیس در صحرای آفریقا پیدا شده است؟

زمانی که به کلمه «چشم» فکر می‌کنید، احتمال این‌که شما را یاد یک بیابان بیاندازد، بسیار کم است. با این حال، این موضوع برای اکثر فضانوردان پیش آمده است که از آن فاصله طولانی از سطح زمان، متوجه چشمی که انگار به آن‌ها خیره شده، باشند. این چشم که در قسمت شرقی صحرای آفریقا قرار گرفته است، دارای نام چشم آبی آفریقا نیز هست. در پی آخرین تحقیقات بر سر چشم آفریقا، نظریه پردازان و محققین گمان می‌کنند که شهر اساطیری آتلانتیس را بالاخره برروی زمین یافته‌اند.

 از لحاظ فنی به این ساختار ریچت (Richat) می‌گویند که یکی از اسرارآمیزترین ویژگی‌ها در زمین‌شناسی است. این ساختار که در کشور موریتانی و قسمت شرقی صحرای آفریقا واقع شده است، پهنایی به وسعت ۵۰ کیلومتر را به خود اختصاص داده است و دارای تقارن بسیار بالا به شکل دایره‌ای ژئولوژیکی است که تا قبل از دسترسی انسان به اکتشافات فضایی، کسی از وجود آن باخبر نشده بود.

فرم زمین‌شناسی این منطقه آن‌قدر بزرگ است که فضانوردان اولیه، از فضا این نقطه را برروی مدار آفریقای زمین رویت کردند. در واقع، در ابتدای راه، در بسیاری از ماموریت‌های فضایی از این نقطه به عنوان راهنمای مسیر خود استفاده می‌کردند. برای آن‌که درباره خارق‌العاده بودن ابعاد این ساختار زمین‌شناسی بزرگ و برجسته دید بهتری داشته باشید، نام آن را در Google Map جست‌وجو کرده تا با چشمان خودتان شاهد باشید.

با کشف شدن این منطقه، کارشناسان ابتدا فکر می‌کردند که دلیل این میزان از نظم در دایره‌ای شکل بودن آن، می‌تواند تحت فشار قرار داشتن دهانه یک آتشفشان باشد. این نظریه بعد‌ها کمرنگ گردیده و به جای آن تصور شد که در واقع این نقطه حاصل از یک انفجار آتشفشانی است. با این حال این نظریه هم دوام چندانی نداشت، زیرا هیچ اثری از طاق آتشفشانی، مواد آذرین و سنگ‌های آتشفشانی در آن یافت نشد.

استدلال و گمانه‌های کنونی حاکی از آن است که این منطقه، حاصل از فروپاشی یک گنبد بسیار دقیق دایره شکل است که خیلی شدید فرسایش پیدا کرده است. همچنین تصور می‌شود که این اتفاق بر اثر برداشته شدن سنگ‌های حجاری شده توسط فرسایش رخ داده باشد.

این گمانه‌زنی‌ها هنوز بسیاری از دیگر ویژگی‌های خاص شکل‌گیری این منطقه را نمی‌تواند شرح دهد. این واقعیت که حلقه‌های این منطقه دارای مرکز یکسانی هستند و خود ساختار ریچت آن که تماما منظم و متوازن است، همچنان بسیار مرموز باقی مانده است.

برخی از محققین اشارات دیگری مبنی بر این‌که چشم صحرای آفریقا، از خیلی جهات، با توضیحات افلاطون، فیلسوف یونان باستان، در رابطه با شهر گمشده آتلانتیس کاملا هم‌خوانی دارد، داشته‌اند. طبق آنچه که افلاطون گفته است، جزیره آتلانتیس دایره‌ای شکل بوده که به دایره‌های متحدالمرکزی از آب و خشکی تقسیم شده بود.

«دو بخش از زمین و سه بخش از آب وجود داشت… آتلانتیس بر اثر زمین‌لرزه‌ای غرق شده و به زیر آب رفت. زمین‌لرزه‌ای حاوی چنان مقداری از گل و لای که شنا و فرار به هر بخش از اقیانوس را حتی برای صیادان قهار آتلانیس غیرممکن ساخت…»

نوشته بالا توصیفات افلاطون در مورد آتلانتیس است. همچنین افلاطون به عنوان رفرنس، به کوهی که از سمت شمال شهر آتلانتیس محافظت می‌کرد، اشاره داشته است و در ادامه گفته: «و دارای یک دشت بزرگ، کشیده و بیضی شکل در قسمت جنوبی بود.»

مطالعات توپوگرافی (پستی بلندی‌های سطح زمین) در این منطقه نشان داده است که از قسمت شمالی کوه‌های سرکشیده به فلک و از قسمت جنوبی دشت بیضی شکل بسیار وسیعی وجود داشته است.

با این‌که صحت این استدلال‌ها هنوز با قطعیت مشخص ثابت نشده است، اما اگر واقعا درست باشد، شاید از یکی از مرموز و اسرارآمیزترین شهر‌های وجود داشته بر روی این کره خاکی، پرده‌برداری شود و تحقیقات گسترده‌ای بر روی آنچه که واقعا بر سر شهر متمدن و بسیار پیشرفته آتلانتیس آمده است شروع می‌شود. شما چه فکر می‌کنید؟ آیا این ادعا‌ها صحت دارند؟

منبع: دینو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.