سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقشه‌ فضایی جدید با محتوای رخداد‌های جهان هستی!

محققان آلمانی با استفاده از تلسکوپ اشعه ایکس، نقشه جدیدی را از جهان هستی ترسیم کردند.

 به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان آلمانی با استفاده از تلسکوپ اشعه ایکس، نقشه جدیدی از  از جهان هستی را ترسیم کردند؛ این گروه از پژوهشگران با تلفیق تصاویر ارسالی از تلسکوپ ایروزیتا که از یک سال پیش در مدار زمین قرار گرفته و وظیفه‌اش ردیابی و ثبت میلیون‌ها اشعه ایکس سرگردان در پهنه کیهان است، نقشه‌ای منحصر به‌فرد را تهیه کردند.

در این نقشه از جهان هستی رخداد‌های نادری همچون ادغام ستاره‌های نوترونی و دیده شدن ستاره‌ها در سیاه چاله‌ها و نواحی مملوء از گاز فوق‌العاده داغ که محل تولد ستاره‌هاست قابل مشاهده است.


بیشتر بخوانید


نخستین اسکن از آسمان توسط تلسکوپ ایروزیتا

پرتو‌های ایکس تقریباً هزار بار پرانرژی‌تر از فوتون‌های نور مرئی هستند و از طریق انفجار‌های شدید و محیط‌های نجومی با دمای بالا به وجود می‌آیند.

در این تصویر ثبت شده با پرتو ایکس، آسمان شب مکانی عجیب و غریب به نظر می‌رسد و به جای ستاره‌های یکنواخت آشنا، ظاهراً آسمان مملو از ستاره‌های شگفت انگیز، کهکشان‌های فعال و بقایای ابرنواختر (Supernova) داغ است.

این تصویر که سراسر آسمان را با جزئیات بی نظیر به نمایش گذاشته است، توسط تلسکوپ ایروزیتا (eROSITA Telescope) که سال گذشته سوار بر ماهواره اسپکتر-آرجی (Spektr-RG) به فضا پرتاب شد و در حال گردش حول نقطه L۲ سیستم خورشید-زمین بود، به ثبت رسیده است.

از جمله اجرام کیهانی و زیبایی‌های آسمان شب که در این تصویر به چشم می‌خورند، شمل  صفحه «کهکشان راه شیری» (Milky Way Galaxy) در سرتاسر مرکز تصویر، پس زمینه پرتو ایکس منتشر شده و فراگیر، حباب میان ستاره‌ای داغ با نام North Polar Spur، بقایای ابرنواختر‌های بسیار داغ همچون بادبان (Vela)، حلقه ماکیان (Cygnus Loop) و ذات الکرسی آ (Cas A)، ستاره‌های دوتایی پرانرژی شامل ماکیان ایکس یک (Cyg X-۱) و ماکیان ایکس دو (Cyg X-۲)، کهکشان LMC (ابر ماژلانی بزرگ) و خوشه‌های کهکشانی کُما (Coma)، دوشیزه (Virgo) و کوره (Fornax) است.

این تصویر، نخستین اسکن از آسمان توسط تلسکوپ ایروزیتا است که روی یک میلیون منبع پرتو ایکس قرار گرفته است؛ برخی از این منابع هنوز به خوبی مورد بررسی قرار نگرفته اند و مطمئناً موضوعاتی برای پژوهش‌های آتی خواهند بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.