ائتلاف عربستان سعودی از سال ۲۰۱۵ مداخله خود را در جنگ یمن و با ادعای بازگردان «عبد ربه منصور هادی»، رییس جمهور فراری یمن، آغاز کرد و از آن زمان تاکنون بمباران شهرهای مختلف این کشور را آغاز کرده است.
تراژدی یمن این است که یک نسل در این کشور در حال نابودی است؛ ائتلافی از چندین کشور عربی از سال ۲۰۱۵ تجاوز در این کشور را آغاز کردهاند؛ این در حالی است که مدارس به طور مداوم در حال بمباران شدن هستند و کودکان در این مدارس جان خود را از دست میدهند.
اکنون تجاوز ائتلاف عربستان در ششمین سال خود قرار دارد و این کشور با بحرانی مواجه شده که سازمان ملل از آن به عنوان بزرگترین بحران انسانی بر روی کره زمین یاد کرده است.
تمامی زیرساختهای غیرنظامی و بهداشتی یمن از میان رفته به گونهای که در حال حاضر بسیاری از بیمارستانها و مراکز درمانی یمن با کمبود دارو و تجهیزات بهداشتی مواجه هستند.
بیشتر بخوانید
تقریبا تمامی زیرساختهای بهداشتی این کشور از میان رفته و بیماریهای قابل پیشگیری جان بسیاری از مردم و از جمله کودکان یمنی را تهدید میکند.
همزمان با کمبود تجهیزات بهداشتی و شیوع بیماری وبا در یمن از سال ۲۰۱۶ در یمن آغاز شده و تاکنون شمار زیادی از مردم این کشور در استانهای مختلف به این بیماری مبتلا شدهاند.
سپتامبر سال ۲۰۱۸ نیز وزرات بهداشت یمن اعلام کرد از ۲۷ آوریل سال ۲۰۱۷ تا سپتامبر ۲۰۱۸ در این کشور ۲۵۰۸ نفر در پی ابتلا به بیماری وبا جان خود را از دست دادهاند.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که حدود ۳۰ درصد از مبتلایان به وبا در سراسر یمن کودکان زیر ۵ سال هستند.
طی سال ۲۰۱۹ و در سال جاری نیز اگرچه شیوع وبا در یمن کاهش یافته، اما همچنان مواردی از ابتلا به آن در شهرهای مختلف گزارش میشود.
ویروس کرونا در حال اوج گیری در یمن است و روزانه موارد بیشتری از ابتلا به این ویروس در بخشهای مختلف این کشور و به ویژه در استان جنوبی «عدن»، گزارش میشود.
همزمان با انتشار ویروس کرونا در یمن، نهادهای بین المللی درباره وضعیت بحرانی زیر ساختهای بهداشتی این کشور هشدار داده اند.
آژانس هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل به تازگی با انتشار گزارشی هشدار داده که شیوع ویروس کرونا در یمن، زیرساختهای بهداشتی این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده است.
این گزارش میگوید «در حال حاضر نظام سلامت یمن از هم فروپاشیده و افرادی که علائم ویروس کرونا را دارند به دلیل نبود منابع کافی و یا عدم تونایی تاسیسات بهداشتی در پذیرش آنها، هیچگونه مراقبت بهداشتی دریافت نمیکنند.»
این نهاد بین المللی میافزاید «کادر درمانی و نیروهای امدادی فعال در یمن نیز تجهیزات محافظتی کافی دریافت نمیکنند و در مواردی به بیماری مبتلا میشوند.»
بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده، از مجموعه ۳۰ میلیون نفر جمعیت یمن حدود ۲۴ میلیون نفر نیازمند کمکهای بشردوستانه و ۱۸ میلیون نفر نیازمند آب آشامیدنی بهداشتی هستند.
این تنها بخشی از فاجعهای است که ائتلاف متجاوز سعودی در یمن ایجاد کرده است. نگاهی به آمار منتشر شده نشان میدهد که میلیونها کودک یمنی که بسیاری از آنها زیر ۵ سال هستند از سوء تغذیه رنج میبرند.
نهادهای پزشکی و امدادی هشدار داده اند در صورت عدم رسیدن به موقع تجهیزات بشردوستانه، بسیاری از این کودکان جان خود را از دست خواهند داد.
اگرچه تخمین آمار دقیق غیرنظامیانی که در پی حملات عربستان سعودی جان خود را از دست داده اند ممکن نیست، اما جدیدترین گزارشها نشان میدهند که دست کم ۱۴۰ هزار نفر در این جنگ جان خود را از دست و داده اند.
آمریکا، انگلیس، آلمان، کانادا و فرانسه و بسیاری دیگر از کشورهای غربی که از تامین کنندگان سلاح عربستان به شمار میروند در طول جنگ یمن همواره طرفهای دیگر را متهم به نقض قوانین بینالمللی کردهاند، اما مدارک و شواهد فراوانی در طول حدود ۶ سال اخیر به دست آمده که نشان میدهد تسلیحات این کشورها در یمن در حملاتی استفاده شدهاند که مصداق جنایت جنگی به شمار میرود.
علاوه بر این، جنگ یمن از سوی رسانههای غرب نیز به فراموشی سپرده شده و به جز در مواردی که حملات ائتلاف عربستان خسارات و تلفات گستردهای داشته باشد به این جنگ نپرداخته و درباره عمق فاجعهای که در این کشور ایجاد شده سخنی به میان نمیآورند.
رژیم صهیونیستی از زمان اشغال اراضی فلسطین، اقدامات متجاوزانه خود را غلیه فلسطینیان آغاز کرده است؛ این جنایات و خشونتها به شیوههای گوناگون اعمال شده و تمامی بخش گروههای فلسطینی حتی افراد معلول، بیماران، افراد مسن و کودکان را شامل شده است.
خشونت رژیم صهیونیستی به شیوههای متفاوتی علیه مردم فلسطین اعمال شده است؛ نظامیان صهیونیست طی سالهای اخیر اقدام به تخریب منازل فلسطینیان میکنند و در جریان این تخریبها نیز هرگونه مقاومت از سوی صاحبان این منازل با رفتارهای وحشیانه صهیونیستها مواجه میشود.
علاوه بر این یکی از اقدامات رژیم صهیونیستی که نه تنها از سوی گروههای فلسطینی بلکه از سوی کشورهای مختلف و شورای امنیت سازمان ملل نیز محکوم شده، شهرک سازی در نوار غزه و بخشهای مختلف اراضی فلسطین است.
براساس جدیدترین آمارها، نیروهای اشغالگر فلسطین در ماه ژانویه سال ۲۰۲۰، حدود ۵۰۰ فلسطینی را دستگیر کردند.
آمارهای جدید در مورد تعداد بازداشت و دستگیرشدگان فلسطینی توسط نیروهای اشغالگر نشان میدهد در ماه ژانویه سال جاری میلادی ۴۹۶ فلسطینی دستگیر شدند که شامل ۶۷ کودک و ۱۶ زن میشود.
شمار فلسطینیان دستگیر شده توسط نظامیان صهیونیست در سال ۲۰۱۹ به رقم ۲۷۵۹ نفر رسیده بود؛ از این رقم ۴۴۶ نفر کودک و ۷۶ نفر زن بوده اند.
آمارهای سال ۲۰۱۸ نشان میدهد ۶۴۸۹ فلسطینی ربوده شدند که در میان آنها ۱۰۶۳ کودک، ۱۴۰ زن، ۶ مقام رسمی و ۳۸ روزنامه نگار قرار داشتند.
پیشتر مرکز مطالعات زندانیان فلسطینی اعلام کرده بود که نظامیان رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۱۵ تاکنون ۵۵۰۰ کودک فلسطینی را بازداشت کرده اند. نکته قابل تامل در بررسی آمارها، تشدید بازداشت و دستگیری کودکان فلسطینی در ۴ سال گذشته است.
گزارشها و مستندات بسیاری وجود دارد که نشان میدهند اقدامات نظامیان صهیونیست علیه فلسطینیان و حملات ائتلاف عربستان علیه مردم یمن در بسیاری از موارد مصداق بارز جنایت جنگی به شمار میروند، اما دفاع بی، چون و چرای غرب و آمریکا موجب شده تا عوامل این جنایات مصونیت پیدا کنند.
مقامهای آمریکا و کشورهای غربی و همچنین سازمان ملل با اتخاذ مواضعی ریاکارانه در قبال جنگ یمن و بحران فلسطین همچنان حمایت خود را به خصوص از عربستان سعودی ادامه میدهند.
منبع: میزان
انتهای پیام/