به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان, بازار پر مخاطب سرمایه، هفته اول تیر ۹۹ را با رشد و نوسانات همیشگی به اتمام رساند. بازاری که روز به روز بر سرمایه گذاران و مشتاقانش افزوده میشود.
برای اینکه از اتفاقات هفته گذشته و تاثیر آن بر بازار سرمایه مطلع شویم، به سراغ فعالان و کارشناسان بازار بورس در این هفته رفتیم.
علی عباسی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: ما در بازار بورس این هفته بخصوص در بخش ساختمانی که علت اصلی آن را میتوان تلاطمهای به وجود آمده در بخش قیمت سیمان دانست با یک سری فرازها و فرودها مواجه شدیم، به طوری که قیمت سیمان قرار بود در ابتدای هفته افزایش داشته باشد، اما در اواسط هفته این خبر تکذیب شد.
او بیان کرد: وقتی یک روز اعلام میکنند که قیمت سیمان افزایش خواهد یافت و روز دیگر آن را تکذیب میکنند، سبب غیر طبیعی شدن وضعیت بازار میشود، اما اگر ما در بازار یک روند طبیعی را در پیش بگیریم وضعیت بازار و وضعیت شرکتهای سرمایه گذار برای سهام داران بهتر از پیش خواهد بود. به علت آن که سهام داران میتوانند پرتفوی بهتری را برای خود جمع کنند.
عباسی تاکید کرد: این نوساناتی که در بازار پیش میآید فقط برای گروههای نوسان گیر خوب است و در ادامه باید به این مسئله اشاره کرد که خروجی عمل این نوسان گیرها سبب تخریب بازار سرمایه میشود.
بیشتر بخوانید
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: نکتهای که این هفته توجه بسیاری از کارشناسان اقتصادی را به خود جلب کرد این مسئله بود که با وجود بسته بودن بعضی از نمادها مثل فولاد، سایپا و شرکتهای دیگر باز هم ما شاهد رشد بازار بورس بوده ایم که این اتفاق به علت رشد نقدینگی در بازار سرمایه است. بازارهای سرمایه جهان نیز در این هفته بخصوص آن بخشهایی که به بازارهای کشورما مربوط است مثل مس، نفت و غیره از رشد خوبی برخوردار بود.
او افزود: در خصوص بحث ETF ها میتوان گفت که مسئولین ذی ربط در این بخش نتوانستند به یک جمع بندی جامع دست یابند به علت آنکه بخشی از نمادهای ETF که در بازار بورس عرضه شد بازدهی زیاد خوبی نداشت. دولت در همین راستا به فکر افتاده است تا اقدامی را انجام دهد تا حداقل نصف این سهامها به فروش روند در غیر این صورت اگر باز هم این صندوقها مانند قبل سوددهی نداشته باشند سبب ضرر و زیان در بازار سرمایه میشوند.
عباسی در پایان تصریح کرد: سامانه معاملاتی بورس به علت آنکه بروزرسانی نشده به طور مکرر با یک سری اختلالات مواجه میشود و بهتر است دولت به جای آنکه هزینه و زمان زیادی را برای عرضه صندوقهای قابل معامله و راضی کردن سهامداران برای خرید این صندوقها صرف کند یک مبلغی را به نخبههای کشور برای ساخت سامانه معاملاتی بدهد تا دیگر وابسته کشورهای غربی نباشیم. یکی از علل اصلی که سبب شده است تا سیستم کارگزاریها با اخلال مواجه شوند سیستمهای معاملاتی مرکزی بورس هستند.
انتهای پیام/
خیلی خنده داره کارگزاری آگاه دقیقا در روزی مختل میشه که عرضه اولیه هست
و کارگزاری مفید هم که برای من خانمم و فرزندم باید خرید می کرد و نقدینگی هم داشتم متاسفانه خرید نکره و فقط برای فرزندم خرید انجام داده است
از کجا باید خطای ایجاد شده در خرید رو پیگیری کنیم
اصلا کارگزاری جوابگو هست
--با کارگزاری مفید تماس گرفتم گفت اصلا امروز عرضه سهم وپویا نداشته ایم عجب کارشناسانی که خبر از هیچی ندارند
2-نوعی رانت اطلاعاتی وبازار سازی برای بعضی کارگزاران بوجود امده
3- در دوره تکنولوژی انلاین دیگر نیازی به کارگزار نمیباشد
4- شرایط تغییر کارگزاری هنوز کاغذبازیست و انلاین نیست وهرتغییر 16هزارتومان وجه و وقت از کاربر میگیرد
5- چرا در سایت کارگزار چت انلاین برای مشتریان بروز وکارامد نیست
6- چرا بورس ایران لینکی برای شکایت و پیشنهاد بر روی سایت کارگزار ندارد
7- اگر مشتری با مشکلاتی از طرف کارگزاران گردن کلفت مواجه شد چه تضمینی برای جبران خسارت میباشد
8-جو بازار بورس برروی چند کارگزار تبلیغ میشود و نمیتوان از دمو سایر کارگزاریها برای اشنایی بیشتر استفاده کرد