سنگ "سرپانتین" با نام محلی "هرکاره" از رشته کوههای جنوبی مشهد جدا شده و برای تبدیل به ظروف غذاخوری، چون دیزی سنگی، کاسه، لیوان، وسایل تزئینی، سماور، قندان، سرمهدان و ... به کارگاههای سنگتراشی منتقل میشود.
"هرکاره" نام گرفتن آن به سبب همین انعطافپذیری و قابلیت شکلگرفتن آن است. ظروف هرکاره به سبب وجود یونهای آهن و منیزیم دارای خواص طبی بسیار و موثر در برابر عوارضی چون کمخونی و پوکی استخوان می باشد.
صنعت سنگتراشی از زمره مهمترین صنایعدستی مشهد محسوب میشود، زائران و مسافران حرم امامرضا(ع) از مشتریان این محصولات سنگی هستند .
من چند ماهست که یک دیگ سنگی برای پختوپز در منزل تهییه کردم .
راضی هستیم و درست مثل دیگ زودپزهای معمول غذا رو آماده میکنه و ضررهای دیگهای زودپز رو هم نداره
ساسان
۰۹:۲۷ ۰۵ تير ۱۳۹۹
کاش دولت از این زحمت کش ها حمایت کند و با وام کم بهره برای تجهیز کارگاه و تازه کارها به کارشان رونق دهد .
راضی هستیم و درست مثل دیگ زودپزهای معمول غذا رو آماده میکنه و ضررهای دیگهای زودپز رو هم نداره