سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۴۰ درصد گندم تولیدی خراسان شمالی بیش از نیاز استان

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی از مصرف سالانه ۱۲۰ هزار تن گندم در این استان خبر داد.

به گزارش  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمدنقی کاظمیان مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اینکه پیش‌بینی شده امسال ۲۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری شود گفت  :در سال زراعی جاری ۱۴۷ هزار هکتار از اراضی آبی و دیم این استان گندم کشت شده است و پیش بینی می‌شود ۲۷۰ هزار تن گندم از این سطح تولید شود.

 کاظمیان با بیان اینکه امسال قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان در مقایسه با سال زراعی گذشته ۴۷ درصد رشد داشته است افزود: هم اکنون هر کیلوگرم گندم از کشاورزان استان ۲۵ هزار ریال خریداری می‌شود.

او گفت : پارسال ۱۶۱ هزار و ۳۴۷ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان به صورت تضمینی از گندمکاران خریداری شده بود.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی افزود:امسال با توجه به افزایش قیمت دو برابری خرید تضمینی گندم، افزایش خرید از کشاورزان نیز پیش بینی شده است.

او  با بیان اینکه کیفیت گندم کشتزار‌های خراسان شمالی بسیار مناسب و مطلوب است گفت: سال زراعی جاری حدود ۱۰۰ هزار هکتار اراضی استان زیر کشت گندم آبی و ۴۷ هزار هکتار آن نیز دیم رفته است.

کاظمیان میانگین عملکرد برداشت گندم در هر هکتار از اراضی دیم این استان را هزار و ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم و در اراضی آبی سه هزار و ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم عنوان کرد.

او با بیان اینکه گندم مهم‌ترین محصول قابل کشت در کشور است و غالب کشت اراضی کشاورزی به کشت گندم اختصاص دارد گفت: انتقال دانش فنی به مزارع، مدیریت چرخه تولید گندم از کاشت تا مصرف بویژه خرید و تحویل آسان محصول تولیدی زارعان و پرداخت به موقع بهای آن از برنامه‌های استان برای افزایش تولید گندم است.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی همچنین توجه به توسعه مکانیزاسیون و تامین ماشین آلات تخصصی مورد نیاز، تامین نهاده ها، نظارت فنی مزارع، سرمایه گذاری در زمینه تولید ارقام جدید متحمل به تنش‌های محیطی از جمله خشکی، سرما و گرمازدگی، توسعه کشاورزی حفاظتی و مدیریت و کنترل عوامل خسارت زا را از دیگر برنامه‌ها و سیاست‌های این استان در راستای افزایش تولید گندم دانست.

انتهای پیام/ه 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.