سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکاتی مهم در مورد بستنی خوردن کودکان

خرید انواع بستنی پاستوریزه، سنتی و یخی، برای کودکان نکات مهمی دارد که باید از آن اطلاع داشته باشیم .

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تابستان که شروع می‌شود، بازار خرید خوراکی‌های تابستانی به ویژه برای بچه‌ها رنگ و بوی تازه‌ای می‌گیرد و درکنار میوه‌ها و سبزی‌های رنگارنگ انواع نوشیدنی‌ها و بستنی هم خودنمایی می‌کند و بچه‌ها شاید روزانه انواع بستنی چوبی، یخی یا قیفی شیرین و خوشمزه را میل کنند. اما آیا رنگ‌های خوراکی که در بستنی به کار رفته مشکلی ایجاد نمی‌کند؟

متخصصان تغذیه می‌گویند که بعد از یک سالگی می‌توانید به بچه ها، محصولات لبنیاتی مانند شیر، پنیریا خامه و بستنی بدهید. البته این کار را زمانی می‌توانید انجام دهید که مطمئن باشید کودک به محصولات لبنی حساسیتی ندارد و محصولات از شیر پاستوریزه تهیه شده است.


بیشتر بخوانید:

۱۰ خطر پنهان در مصرف بستنی


چرا نباید به کودک زیر یک سال بستنی داد؟
برای تهیه بستنی از مواد نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی استفاده می‌شود که برای کودکان مضر است.

۱- نگهدارنده ها/ تقریبا همه بستنی‌ها حاوی نگهدارنده، چربی، قند، ترکیبات مصنوعی و رنگ غذایی هستند.

۲- شیر گاو/ کودک زیر یک سال نمی‌تواند شیر گاو را تحمل کند.

۳ - وجود باکتری/ امکان رشد

باکتری‌ها در بستنی زیاد است و، چون هنوز سیستم ایمنی کودک ضعیف است، کودک با خوردن بستنی ممکن است دچارعفونت شود و از طرفی هضم شیر برای کودک سنگین است.

به هر حال وقتی فرزند شما این خوراکی خوشمزه را دست دیگر کودکان می‌بیند شما را تحت فشار قرار می‌دهد تا به او هم اجازه دهید بستنی میل کند. اما برای انتخاب گزینه بهتر به نکات زیر توجه کنید:

از دادن بستنی بیش از حد به کودکان خودداری کنید
اول از همه بهتر است برنامه‌ای برای میان وعده‌های کودک داشته باشید تا برای همه اعضای خانواده مواد خوراکی سالم تهیه کنید و در مصرف آن هم زیاده روی نکنید. زیاده روی در مصرف بستنی به دلیل قند و خامه‌ای که به آن اضافه شده برای کودکان مضر است.

بستنی پاستوریزه بخرید
بیشتر بستنی‌ها از شیر پاستوریزه تهیه می‌شود و خیال شما راحت است که شیر آلوده نیست. تا حد امکان بستنی سنتی بدون بسته بندی به کودک ندهید و حتی هنگام خرید بستنی سنتی برای بزرگ سالان هم از سلامت شیر مطمئن شوید و از فروشگاه‌های معتبر و بسته بندی‌های شناخته شده تهیه کنید.

به افزودنی‌های بستنی توجه کنید
برای دادن طعم و مزه به بستنی از مغز‌های خوراکی استفاده می‌شود که ممکن است بعضی از افراد به آن حساسیت داشته باشند مانند مغز بادام زمینی، توت فرنگی و کیوی.

جایگزین داشته باشید
هنگامی که کودک شما بازی‌
می‌کند و تشنه می‌شود با نوشیدنی‌های

سالم مانند انواع اسموتی میوه با کمی عسل عطش او را کاهش دهید تا میل به خوردن بستنی وی کاهش یابد و برای میان وعده از ماست طعم دار کمک بگیرید.

بستنی یا بستنی یخی؟
علاوه بر بستنی که برای تهیه آن از شیر، خامه، شکر یا کاکائو و ... استفاده می‌شود نوع دیگر بستنی‌های یخی است که تنها از آب و رنگ‌های خوراکی و شکر و طعم دهنده تهیه شده و ارزش غذایی ندارد، اما قیمت آن کمتر است. گزینه‌ای که هم حرارت و گرمای بدن کودک را بعد از یک فعالیت بدنی کاهش می‌دهد و هم هزینه زیادی را به خانواده تحمیل نمی‌کند؛ این نوع از بستنی‌ها هم انواع کارخانه‌ای دارند و هم غیرکارخانه‌ای.

درکارخانه معتبر در فرایند تولید از رنگ‌های طبیعی و مشابه آن که مجاز است استفاده می‌شود، بنابراین رنگ آن‌ها خطرساز نیست، اما اگر بستنی یخی در کارگاه‌های کوچک و بدون نظارت وزارت بهداشت تولید شود، ممکن است از رنگ‌های غیر مجاز استفاده شود.

عوارض رنگ‌های خوراکی غیر مجاز
رنگ‌های غیر مجاز خوراکی عوارضی به دنبال دارد از جمله: آلرژی، تحریک دستگاه گوارشی، تهوع، اسهال، علایم پوستی مانند کهیر و بروز بیش‌فعالی در کودکان و مصرف طولانی‌مدت آن‌ها نیز با مسمومیت‌زایی کبد و کلیه و در نهایت اختلال در عملکردشان همراه است.

مراقب کالری بستنی‌ها باشید
میزان کالری انواع بستنی با یکدیگر متفاوت است و برحسب وزن کودک باید نوع مناسب بستنی را انتخاب کنید. به طور معمول در هر ۱۰۰ میلی لیتربستنی، ۱۰۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد در حالی که کالری بستنی‌های یخی کمتراست. هنگام خرید بستنی به برچسب آن و میزان کالری دریافتی توجه کنید.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.