به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،شجاعی فر مدیر سد علویان مراغه در جلسه بررسی مشکلات آب اراضی کشاورزی روستاهای بخش مرکزی مراغه گفت: سال گذشته ۱.۸ کیلومتر از انهار خاکی و سنتی این سد با ۳.۶ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه احیا شد.
شجاعی فر با اشاره به برخورد با برداشتهای غیر مجاز از منابع آبی افزود: در این راستا ۳۵ پرونده تخلف برای متخلفان تشکیل شده است.
او افزود: مشکل تامین آب و جلوگیری از هدر رفت آب با ساخت کانالهای سنگی در ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی پایین دست سد علویان مراغه مرتفع شده است.
سد علویان در پنج کیلومتری شرق مراغه بر روی رودخانه صوفی چای واقع و اولین سد خاکی آذربایجان شرقی است که در سال ۱۳۷۴ به دست پیمانکاران ایرانی ساخته شده است.
مسکینی معاون عمرانی فرماندار مراغه نیز با تاکید بر لزوم صیانت از منابع آبی گفت: در این راستا با هرگونه برداشت غیر مجاز از منابع آبی برخورد قاطع قانونی میشود.
مسکینی افزود: دستگاههای متولی امر از جمله امور منابع آبی و جهاد کشاورزی نظارتهای خود بر برداشت آب در اراضی کشاورزی را بیشتر کنند.
او گفت: تعیین حق آبه کشاورزی در اراضی باغی در روستاها و نیز نظارت بر استفاده این اراضی از چاههای دارای مجوز باید به صورت مستمر انجام شود.
مسکینی افزود: لایروبی قناتهای موجود در اراضی کشاورزی و روستایی با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی و امور آب و نیز با مشارکتهای مردمی و دهیاریها در راستای مدیریت بهینه آب در دستور کار قرار گیرد.
مجیدی بخشدار مرکزی مراغه نیز گفت: هم اکنون گامهای مناسبی برای رفع مشکل تامین آب شرب و کشاورزی در روستاهای بخش مرکزی انجام شده است.
مجیدی افزود: نوسازی کانالها و انهار انتقال اب کشاورزی و حفر چاههای تامین آب شرب از جمله اقدامات موثر در این راستا بوده است.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.
انتهای پیام/ک