سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اشتراک تجربیات بهداشتی ایران و افغانستان در پیشگیری از کرونا

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در راستای کنترل بسیاری از بیماری‌ها مانند کرونا می‌توان روی همکاری ایران و افغانستان حساب کرد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تفاهمنامه مشترکی در حوزه بهداشت، بین دو کشور ایران و افغانستان با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون سلامت وزارت صحت عامه افغانستان، به امضا رسید.

در این دیدار علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تشریح اقدامات ایران در راستای مقابله با کرونا اظهار کرد: ایران و افغانستان با یکدیگر ارتباطات و مراودات دیرینه‌ای دارند، بسیاری از شهروندان افغان که در ایران زندگی می‌کنند، جزو شهروندان ایرانی شده اند و این ارتباطات دیرینه باعث ثبات و قدرت در منطقه نیز می‌شود. چ

او افزود: در حوزه سلامت نیز از دیرباز بین دو کشور ارتباطات خوبی وجود داشته است، همانطور که در گذشته بیماری‌هایی مانند مالاریا با همکاری دو کشور به خوبی مهار شد، در راستای کنترل بسیاری از بیماری‌ها همچون کرونا نیز می‌توان روی این ارتباط و همکاری موثر، حساب کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: تاکنون تفاهمنامه‌های زیادی در حوزه سلامت بین دو کشور شکل گرفته، اما برنامه‌های مشترک بین دو کشور به طور جدی دنبال نشده است. بنابراین نیاز است که مجددا برنامه ریزی شده و به نقاط ضعف و قوت پرداخته شود.

کرونا، تنها بیماری بود که باعث شد تمام کشورها، نقطه سرخط آغاز کنند

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: کرونا، مبحث بسیار جدی است و تمام دنیا را درگیر کرده است. بعداز کرونا، دنیا شکل تازه‌ای به خود خواهد گرفت. کشور‌هایی که پیشرفته‌تر بودند و مدعی سیستم سلامت و پیشگیری بهتری بودند، در این مقوله نتوانستند اقدام موثری انجام دهند. بیماری کرونا، تنها بیماری بود که باعث شد تمام کشورها، نقطه سرخط آغاز کنند. برای مقابله با این ویروس، دانش و همت و اراده، ابزار اصلی کشورهاست، نه قدرت و ثروت.

رئیسی ضمن ارائه گزارشی از روند کنترل و مدیریت کووید ۱۹ در ایران، تصریح کرد: بدو شیوع کرونا در قم، حوزه درمان با قدرت وارد عمل شده و بیمارستان‌هایی برای درمان بیماران کرونا اختصاص داده شد. بعد از اینکه ازدحام بیمارستان‌ها کنترل شد، اقدامات حوزه بهداشت و پیشگیری را آغاز کردیم.

او ادامه داد: درخشان‌ترین کاری که انجام دادیم، دو مرحله غربالگری بود، در مرحله اول ۷۸ میلیون نفر به صورت الکترونیک و آموزش مشاوره، غربالگری شدند. در این راستا، خطوط اینترنتی تلفنی ۴۰۳۰ و سایت salamat.gov.ir راه اندازی شد و افراد براساس چک لیست‌های استاندارد شناسایی شدند. چنانچه افراد علائمی داشتند، توسط بهورز‌ها و مراقبین سلامت، به پزشک ارجاع داده می‌شدند. از ۷۸ میلیون نفری که غربالگری شدند، حدود یک میلیون نفر حداقل یکی از علائم کرونا را داشتند. در این سیستم، بیش از ۷۰۰ هزار ویزیت هم توسط پزشکان انجام شد.

او ادامه داد: در این راستا، مراکز ۱۶ ساعته نیز راه اندازی شد و مراقبین سلامت و پزشکان در آنها ویزیت و درمان شدند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: از ۷۰۰ هزار ویزیت، ۹ هزار نفر به بیمارستان ارجاع داده شدند. غربالگری باعث شد از جمعیت حدود ۸۰ میلیون نفری ایران، ۹ هزار نفری که به بستری نیاز داشتند، ارجاع داده شوند و از این تعداد نیز بیش از ۶۰ درصد، بستری شدند. یعنی تاحدودی غربالگری‌ها موثر واقع شده است.

او با بیان اینکه مادران باردار در مرحله اول غربالگری شدند، گفت: در مرحله دوم غربالگری، گروه‌های آسیب پذیر مانند، سالمندان بالای ۶۰ سال، غربالگری شدند. همچنین، ۴۷۰ هزار نفر از افرادی که دچار بیماری زمینه‌ای بودند نیز غربالگری شدند. در این راستا، مرحله دیگری نیز اضافه کردیم که گام سوم محسوب می‌شود که بحث راه اندازی تست‌های سرپایی است. در این زمینه افرادی که مشکوک به کرونا هستند به آزمایشگاه‌ها معرفی می‌شوند. در حال حاضر ظرفیت روزانه ۲۰ هزار تست سرپایی داریم که در حال انجام است.

رئیسی با بیان اینکه افرادی که دچار علائم شدید باشند، بستری و افرادی که علائم خاموش دارند، در منزل ایزوله می‌شوند و از آنها مراقبت می‌شود، افزود: ویژگی و شرایط کشور‌ها با یکدیگر متفاوت است، در برخی کشور‌ها جمعیت خانوار کم است و افراد امکان بستری در منزل را دارند، اما در کشور‌هایی که خانوار پرجمعیت است، نیاز به بستری، بیشتر است.

رئیسی با تاکید بر استفاده از ماسک در تمامی گروه‌های سنی، بیان کرد: استفاده از دستکش هیچ ضرورتی ندارد، حتی در برخی مواقع، دستکش منجر به انتشار بیشتر ویروس می‌شود.

ایران در حال ورود به پیک دوم نیست

او در خصوص پیک دوم بیماری، گفت: ایران در حال ورود به پیک دوم نیست چراکه اگر به نمودار ایران در worldometers، توجه شود، رنگ نمودار دیگر فرق دارد و نمودار دوم نشان دهنده میزان تست‌های انجام شده است که در حال افزایش است. نمودار اول میزان بستری‌ها و نمودار دوم میزان تست‌های انجام شده را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت  یادآوری کرد: طبیعی است که هرچقدر میزان تست‌ها بیشتر شود، موارد شناسایی شده نیز افزایش خواهد داشت؛ بنابراین تست گرفتن از همه افراد ضرورتی ندارد. به طورکلی، ۸۰ درصد افراد بی علامت هستند و این افراد را تست کردن، سودی در بر نداشته و صرف هزینه اضافی است. اگر تست‌های سرپایی رایج شود، افرادی که بیشتر دسترسی دارند، در نوبت قرار می‌گیرند، اما ارزشی برای مدیریت بیماری ندارد. باید فقط افراد گروه‌های اسیب پذیر را باید تست کرد.

او گفت: رفتار بیماری در کشور ما به این صورت است که چند استان همجوار باهم درگیر شده و بعد چند استان دیگر نیز باهم درگیر می‌شوند؛ بنابراین با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عدم سفر‌های غیرضروری می‌توان این الگو را تغییر داد.

رئیسی تاکید کرد: گرما باعث از بین رفتن ویروس کرونا نشد، زیرا در حال حاضر استان‌های گرمسیر ما درگیر هستند. تنها راهی که باقی می‌ماند، رعایت بهداشت، استفاده از ماسک و نرفتن به سفر و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

در ادامه مجروح، معاون سلامت وزارت صحت عامه افغانستان ضمن ارائه گزارشی از روند ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا و شرح وضعیت افغانستان در این زمینه، درخصوص اشتراک تجربیات ایران موفق در حوزه سلامت و مقابله با کرونا، ابراز تمایل و علاقه مندی کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۱۵ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
از فردا آمار مرگ و میر در افغانستان افزایش می یابد علی برکت الله