به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور غلامی وزیر علوم، فناوری و تحقیقات در حاشیه دومین نشست مجازی ستاد خیرین وزارت علوم اظهار کرد: فرهنگ مشارکت در امور خیر مانند آموزش و تربیت نسل جوان و آینده سازان کشور امری مهم است که به عنوان الگوی گسترش فرهنگ در کشور ما پیشتاز بوده است.
او افزود: شاید به صورت مکرر در تاریخ داشته باشیم که اشخاص فراتر از مرزهای جغرافیایی برای کشور ایران برنامههایی داشته اند و در حال اجرای آنها هستند. این فرهنگ زنده است و باید آن را توسعه دهیم. اراده، ظرفیت و توان مالی بیشتر خیرین آنها را وادار به کمک برای ارتقای کیفیت خوابگاه دانشگاهها کرده است.
غلامی تصریح کرد: مردم ایران در فضای فعلی کشور و هم قبل و بعد از انقلاب از خیران حوزه تعلیم و تربیت خاطره خوبی دارند. خیلی اوقات شاید ما به عنوان فعالان دانشگاهی از معرفی این خیران غفلت کرده باشیم، اما خیرین زیادی در سراسر کشور داریم و باید در حال توسعه و پیشرفت فرهنگ خیری باشیم و آنها را الگوی خود قرار دهیم.
بیشتر بخوانید
وزیر علوم ادامه داد: بخش اصلی موضوع در خصوص زنده نگهداشتن فرهنگ خیرانه است که باید آن را توسعه دهیم و همت عالی را در چهارچوب اعداد و ارقام مادی نباید تعریف کنیم، این انگیزه و فرهنگ فراتر از بعد مادی است؛ بنابراین آنهایی که ظرفیت بیشتر مالی دارند در امور خیرانه پیشتاز هستند و خواهند بود و این نوع الگو یک الگوی نمونه خواهد بود.
غلامی اظهار کرد: از خیرینی که بخشهای رفاهی را برای دانشجویان توسعه داده و تکمیل کردهاند، کمال تشکر را داریم، امیدواریم این جریان خیر در کشورمان روز به روز گستردهتر شود تا این امانت را هم به اهلش برسانیم.
وزیر علوم تصریح کرد: هدف اصلی سازمان امور دانشجویان و صندوق رفاه، تامین منابع لازم برای رفاه دانشجویان است.
غلامی ادامه داد: خیرین حدود ۴۶۰ هزار متر مربع فضاهای آموزشی و خوابگاهی را برای ما در دانشگاهها تکمیل کرده اند.
او گفت: در حال حاضر حدود ۳۵۵ هزار متر مربع فضای رفاهی برای خوابگاهها در حال ساخت و تکمیل است. برنامه ما تکمیل و تعمیر خوابگاهها برای شروع سال تحصیلی جدید است که صندوق رفاه با همکاری دانشگاه بعد از بازسازی آنها، شرایط خوبی را برای ورود دانشجویان به دانشگاه فراهم خواهد کرد.
///////////////////////
غلامی در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران در خصوص زمان بازگشایی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی برای ترم آینده اظهار کرد: با توجه به اینکه درحال حاضر ترم تحصیلی جاری را به صورت مجازی یا الکترونیکی به پایان میرسانیم دروس عملی را در تابستان ارائه خواهیم کرد.
او افزود: ما امسال ترم تابستانی برگزار نخواهیم کرد و در سالهای گذشته به صورت معمول بعضی از دانشگاهها ترم خود را از نیمه دوم شهریور ماه آغاز میکردند، لذا برای اینکه دانشگاهها با یک هماهنگی بیشتری ترم جدید را شروع کنند، مقرر شد تا در تاریخ ۱۵ شهریور ترم آینده را شروع کنند.
وزیر علوم تصریح کرد: در صورتی که هر دانشگاهی قصد زودتر اعلام کردن ترم آینده خود را داشته باشد، هیچ مانعی برای آن وجود ندارد و باید تلاش کنیم تا دیرتر از ۱۶ شهریور دانشگاهها بازگشایی نشوند. زمان شروع سال تحصیلی برای دانشجویان نوورود به دلیل زمانبر بودن تصحیح پاسخنامهها، اعلام نمرات، انتخاب رشته و تعیین قبولیهای کنکور سراسری و اینکه حداقل زمانی که برای سازمان سنجش در زمینه اعلام نتایج کنکور نیمه دوم مهر است، نیمسال تحصیلی دیرتر از پایان مهر شروع نخواهد شد.
او گفت: قصد داریم برای دانشجویان فعلی آموزش را به صورت ترکیبی (مجازی و حضوری) برگزار کنیم، اما دانشگاهها خودشان در این زمینه برنامهریزی میکنند. یک مشکلی این است که باید ظرفیت خوابگاهها با توجه به تعداد دانشجویان، پیشنهاد شده است که حداقل ظرفیت پذیرش در خوابگاهها به یک سوم کاهش یابد تا مشکلی از نظر مسائل بهداشتی ایجاد نشود.
غلامی تصریح کرد: هر دانشگاهی مختار است تا وضعیت حضور دانشجویان در خوابگاهها را بر اساس برنامههای حضور آنها در دانشگاهها مدیریت کند و برنامه عمومی در این زمینه اعلام نخواهیم کرد.
او با اشاره به اجارهبهای خوابگاهها و ژتون تغذیه اظهار کرد: در جلسهای که به این منظور تشکیل خواهیم داد، حساسیتها را درک میکنیم و آنها را بررسی خواهیم کرد. با این حال عموماً صندوق رفاه حداقل هزینهها را پیشنهاد میکند و در این زمینه حامی دانشجویان است.
انتهای پیام/