سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هیات انجمن‌های ورزشی آذربایجان‌شرقی بستری برای توسعه گردشگری ورزشی است

رییس هیات انجمن‌های ورزشی آذربایجان‌شرقی،گفت:هیات انجمن‌های ورزشی آذربایجان‌شرقی بستری برای توسعه گردشگری ورزشی است .

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،علی حسن پور رییس هیات انجمن‌های ورزشی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در برخی از رشته‌های ورزشی مثل ورزش‌های هوایی می‌توان با سرمایه‌گذاری اندک از هر جای ایران و جهان گردشگری جذب کرد، گفت: هیات انجمن‌های ورزشی بهترین بستر برای ایجاد توریسم ورزشی است. 

او با اشاره به انگیزه خود برای حضور در انتخابات ریاست هیات انجمن‌های ورزشی آذربایجان شرقی یادآوری کرد: زمان خدمت سربازی ام که در بسیج ورزشکاران بودم، همیشه دغدغه این هیات ورزشی را داشتم و از همه کسانی که می‌توانستند در ارتقاء این هیات ورزشی قدمی بردارند، درخواست کمک می‌کردم، زیرا معتقد بودم به دلیل نو پا بودن برخی از رشته‌های هیات انجمن‌های ورزشی هیچ اقدامی صورت نگرفته و جا دارد که به این رشته‌های نوظهور پرداخت شود.

اوافزود: لذا به رییس وقت سازمان بسیج ورزشکاران آذربایجان شرقی، آقای نریمانی، گفتم با توجه به نزدیک بودن انتخابات این هیات ورزشی شما ثبت نام کنید تا در راستای ارتقاء و پیشرفت این رشته‌های ورزشی تلاش کنید و بنده هم در حد توان در کنار شما خواهم بود؛ در نهایت آقای نریمانی گفت چرا شما خودتان وارد این زمینه نمی‌شوید و با علاقه‌ای که در شما می‌بینم می‌توانید تمام طرح هایتان در این راه به ثمر برسانید و مشوق اصلی بنده ایشان بودند تا وارد گود انتخابات شوم و به لطف خدا و با اعتماد دوستان و ورزشکاران به بنده، عهده دار ریاست هیات انجمن‌های ورزشی استان شدم.

رییس هیات انجمن‌های ورزشی آذربایجان‌شرقی توضیح داد: هیات انجمن‌های ورزشی متشکل از ۲۱ رشته ورزشی است که اصلا به یکدیگر مربوط نبوده و نه آنقدر بزرگ هسنتند که فدراسیون مستقل داشته باشند و نه آنقدر کوچک که کنار گذاشته شوند.

حسن پور تشریح کرد: برخی از این ۲۱ رشته ورزشی که در قالب انجمن به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند، شامل ۱. رشته‌های هوایی متشکل از پاراگلایدر، پارا موتور، کایت و پرواز هواپیما‌های مدل (پهپاد)، ۲. ورزش‌های آبی متشکل از جت اسکی، موج سواری و اسکی روی آب، ۳. رشته‌های رزمی متشکل از کیک بوکسینگ واکو، موتای، رزمی سلطان و اسپوکس، ۴. رشته‌های توپی متشکل از سپک تاکرا، راگبی، فلوربال، فوتبال دستی، تکبال، بیسبال، سافتبال و کریکت، ۵. دارت، ۶. طناب کشی، ۷. جهت یابی، ۸. تونیک و ۹. پارکور می‌باشند.

او در پاسخ به این سوال که وضعیت هیات قبل از تحویل به شما چگومه بوده و آیا فعالیت رشته‌های این هیات قابل قبول می‌باشد، گفت: به رغم اینکه از تلاش‌های ریاست قبلی این هیات تشکر می‌کنم، ولی باید بگویم که متاسفانه در اغلب رشته‌های زیر مجموعه این هیات فعالیت چمشگیری صورت نگرفته و در معدود رشته‌هایی مثل راگبی و سپک تاکرا حرفی برای گفتن داریم.

او عنوان کرد: در رشته راگبی که قبلا شهرداری تبریز حمایت‌های بیشتری داشت، نتایجی همچون قهرمانی کشوری داشتیم و به رغم کناره گیری شهرداری از ورزش قهرمانی، سال گذشته به مقام نایب قهرمانی دست یافتیم که باید قهرمان می‌شدیم.

رییس هیات انجمن‌های ورزشی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: در رشته سپک تاکرا نیز در شهرستان مراغه، قهرمانان بنامی را به تیم ملی جوانان و تیم‌های پایه معرفی کرده ایم.

حسن پور با بیان اینکه قرار نیست ما تمام این ۲۱ رشته ورزشی را در تمام شهرستان‌های استان راه بیاندازیم، افزود: هیات انجمن‌های ورزشی آذربایجان شرقی قصد دارد با بررسی این موضوع که هر کدام از شهرستان‌ها در کدام رشته ورزشی (زیر شاخه‌های هیات) خیلی قوی می‌باشد تا مرکزیت شهرستان را در آن رشته بخصوص به شهرستان مورد نظر دهیم و به عنوان پایلوت انتخاب کنیم، به عنوان مثال رشته موتای در شهرستان اهر و اسپوکس در شهرستان اسکو علاقه‌مندان فراوانی دارند.

او در پاسخ به این سوال که آمار سازمان یافته‌ای در هیات انجمن‌های ورزشی استان در دست موجود می‌باشد، گفت: متاسفانه ما هیچ آماری از تعداد و نوع فعالیت ورزشکاران این هیات نداریم و درحال حاضر مشغول تهیه ایجاد بانک اطلاعاتی هستیم تا با برنامه ریزی دقیق و مدون بتوانیم هدف هایمان را دنبال کنیم.

اوهمچنین اعلام کرد: در کلانشهر شهر تبریز به دلیل اینکه تعداد معدودی از ورزشکاران بیمه ورزشی دارند، تعداد آماری وجود دارد، ولی در سطح استان این آمار وجود ندارد.

رییس هیات انجمن‌های ورزشی آذربایجان شرقی در اشاره به برنامه‌های خود یادآور شد: بدلیل تعدد رشته‌های ورزشی یکی از برنامه‌ای هیات انتخاب رییس کمیته‌های ورزشی است که در این انتخاب از افراد تاثیرگذار استفاده خواهد شد.

او با بیان اینکه موضوعی در فدراسیون انجمن‌های ورزشی وجود دارد که خود فدراسیون نیز مخالف این موضوع بوده است، عنوان کرد: آن موضوع، ثابت نبودن رشته‌ها در فدراسیون مذکور می‌باشد؛ یعنی در یک بازه زمانی، رشته‌ای خاص مربوط به فدراسیون انجمن‌های ورزشی بوده و در بازه زمانی دیگر تحت مدیریت یک فدراسیون دیگری فعالیت می‌کند.

او افزود: از رشته‌های تحت پوشش هیات انجمن‌های ورزشی ۵ رشته المپیکی، ۱۰ رشته جزو بازی‌های آسیایی بوده و بقیه در رقابت‌های داخل سالن آسیایی انجام می‌گیرد.

رییس هیات انجمن‌های ورزشی آذربایجان شرقی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چند باشگاه مجوز دار در سطح استان فعالیت می‌کنند، اضافه کرد: متاسفانه اگر از اداره کل ورزش و جوانان استان استعلام کنید تنها یک باشگاه برای انجمن‌های ورزشی استان فعالیت می‌کند که باید سعی کنیم این تعداد را افزایش دهیم، البته مدیر کل ورزش و جوانان استان اخیراً طبقه دوم سالن ورزشی کوثر را برای تبدیل به خانه دارت استان تحـویل هیات دادند.

حسن پور یکی دیگر از برنامه‌های خود در این هیات را معرفی رشته‌های تحت پوشش هیات انجمن‌های ورزشی به اصحاب رسانه و خانواده‌ها عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه تمامی ورزش دوستان نمی‌توانند در ورزش‌های فوتبال، فوتسال، تکواندو، دوچرخه سواری، والیبال و بسکتبال موفق شوند، با توجه به هیکل و توان فردی شان می‌توانیم با معرفی رشته‌های انجمن ورزشی، این عزیزان را در رسیدن به موفقیت و هدف نهایی راهنمایی کنیم؛ به عنوان مثال یک نوجوانی که با اضافه وزن سعی می‌کند در کلاس فوتبال ثبت نام کند و به یک فوتبالیست حرفه‌ای تبدیل شود باید این نوجوان را راهنمایی کرد که با شرایط وزنی اش می‌تواند در رشته راگبی خیلی موفق‌تر باشد؛ یا فردی که روپایی زیاد می‌زند، الزاماً فوتبالیست خوبی نیست، بلکه می‌تواند در سپک تاکرا به موفقیت دست یابد.

اوبا بیان اینکه در صدد هستیم با اراِئه یک سند راهبردی بتوانیم راه چهارساله‌ای را که در پیش گرفته ایم، با موفقیت به اتمام برسانیم، اضافه کرد: در تهیه این سند از حضور سه کارشناس خبره در حوزه ورزش استان بهره می‌بریم و البته باید بگویم که جایگاه هیات در بین هیات‌های دیگر در سالی که گذشت، خوب نبوده است.

رییس هیات انجمن‌های ورزشی آذربایجان‌شرقیدر ادامه یادآوری کرد: ورزش‌های هوایی هیات انجمن‌های ورزشی استان بیشترین پتانسیل رشد را در بین دیگر رشته‌ها دارا می‌باشد، زیرا با وجود چهار سایت پروازی در سهند، تک آلتی اطراف شیبلی، دین آباد آذرشهر و ارلان مرند و (سایت موردی در جلفا) بیشترین علاقه‌مندان ورزش‌های هوایی کشور سالانه سرازیر این پیست‌ها می‌شوند.

حسن پور یکی دیگر از برنامه‌های خود در این هیات را طرح‌هایی از قبیل ایجاد تفاهم نامه با اداره کل میراث و گردشگری استان در خصوص توریسم ورزشی و آماده سازی اماکن تفریحی و اقامتی برای ورزشکاران مسابقات هوایی به میربانی استان در آینده نزدیک عنوان کرد و بیان داشت: سعی می‌کنیم با برگزاری مسابقات ورزشی رونق اقتصادی و توریستی را در استان احیا کنیم.

او در پاسخ به این سوال که در خصوص ورزش‌های آبی برنامه‌ای دارید، افزود: با توجه به موقعیت استان و نبود دریا، رشته موج سواری امکان پذیر نبوده، ولی رشته‌های جت اسکی و اسکی روی آب که در سد امند به صورت محدود دنبال می‌شود، فعالیت دارند که قصد داریم این بخش از ورزش‌های آبی را گسترش دهیم.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.