سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقش هدفون و ایرباد در آسیب شنوایی/ آیا می‌توان سطح دسی‌بل را در هدفون‌ها اندازه گرفت؟

امروزه کمتر از قبل در مورد آسیب شنوایی ناشی از استفاده از هدفون‌ها می‌شنویم؛ اما هدفون‌ها و ایرباد‌ها همچنان یک تهدید جدی برای شنوایی محسوب می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چه مقدار ولوم بلند به حساب می‌آید و چگونه می‌توانیم همچنان با گوش دادن به موسیقی از گوش‌های خود مراقبت کنیم؟

آستانه آسیب شنوایی ۸۵ دسی‌بل است

بیشتر پزشکان بر این باورند که ۸۵ دسی‌بل آستانه آسیب شنوایی است. پس از مواجه شدن طولانی مدت با صدایی در رنج ۸۵ دسی‌بل یا بالاتر از آن، می‌توانید انتظار تجربه افت شنوایی و یا وزوز گوش را داشته باشید.

درحالی که احتمالا فرض می‌کنید که ۸۵ دسی‌بل بسیار بلند است، احتمال زیادی وجود دارد که شما روزانه در معرض صدا‌هایی باشید که از این آستانه تجاوز می‌کنند. برای مثال، دستگاه‌های چمن‌زنی و رستوران‌های شلوغ، صدایی در حدود ۹۰ دسی‌بل ایجاد می‌کنند. نگران نباشید هیچ‌کس با یک جلسه چمن‌زنی صبحگاهی و یا ناهار خوردن در یک رستوران شلوغ، شنوایی‌اش را از دست نداده است!

اما همان‌طور که می‌توانید تصور کنید، با افزایش سطح صدا، تحمل شنوایی شما کاهش می‌یابد. گوش‌های شما قادر به تحمل ۱۰۰ دسی‌بل برای هشت ساعت نیستند. این‌جا است که دوستداران موسیقی باید احساس نگرانی کنند.

بعد از ۸۵ دسی‌بل چه اتفاقی می‌افتد؟

هدفون‌ها و منبع صوتی شما، بلندی سطح صدای موسیقی را مشخص می‌کنند. اما عموما ترکیب گوشی‌ها، تقویت‌کننده‌ها و هدفون‌ها می‌توانند آستانه ۸۵ دسی‌بل را به خوبی پیش ببرند. بعضی از هدفون‌ها حتی می‌توانند بین محدوده ۱۱۰ تا ۱۲۰ دسی‌بل نیز صدا ایجاد کنند. گوش‌های شما در این سطح از صدا، تنها می‌توانند حدود یک دقیقه تا آسیب دوام بیاورند.

همانطور که متوجه شده‌اید، رابطه بین سطح دسی‌بل و تحمل سطح صدا، خطی نیست. چهار ساعت قرار گرفتن در معرض صدای ۹۰ دسی‌بل موجب به کم‌شنوایی دائمی می‌شود. این مدت زمان برای ۹۵ دسی‌بل به ۲ ساعت و برای ۱۱۰ دسی‌بل تنها به ۱ دقیقه و ۲۹ ثانیه کاهش می‌یابد!

آیا می‌توان سطح دسی‌بل را در هدفون‌ها اندازه گرفت؟

مطمئن شدن از این که هدفون یا ایرباد‌های شما بیش از حد آستانه ۸۵ دسی‌بل نباشند، مشکل است؛ بنابراین اندازه‌گیری دقیق سطح دسی‌بل هدفون شما بسیار دشوار خواهد بود.

بیشتر دسی‌بل‌متر‌ها برای محاسبه سطح صدای یک محیط، مانند یک رستوران یا محل ساخت‌و‌ساز ساخته شده‌اند. اما صدای هدفون و ایرباد‌ها به طور مستقیم در گوش شما پخش می‌شوند و نه در داخل یک اتاق!

بنابراین، برای استفاده از دسی‌بل‌متر برای یک جفت هدفون، باید هدفون را به آن بچسبانید. در بهترین حالت، یک ارزیابی نیمه‌دقیق دریافت خواهید کرد.

حال آیا قصد خرید یک دسی‌بل‌متر ۵۰ دلاری برای یک نتیجه نیمه‌دقیق را دارید؟ به احتمال زیاد خیر.

هدفون و ایرباد در آسیب شنواییهمچنین می‌توانید از اپ‌های دسی‌بل‌متر مانند Sound Meter و Sound Analyzer استفاده کنید؛ اما به یاد داشته باشید که نتیجه این اپ‌ها حتی نزدیک به نیمه‌دقیق هم نخواهد بود.

اجازه دهید صادقانه بگوییم؛ اگر نگران هستید که صدای هدفون شما زیاد باشد، به احتمال زیاد صدای آن‌ها خیلی بلند است! ممکن است دقیقا ندانید که صدای ایجاد شده توسط هدفون‌های‌تان تا چه اندازه بلند هستند، اما توجه و تغییر عادات‌تان تنها راهی است که به شما کمک می‌کند سطح ولومی را که با آن راحت هستید، پیدا کنید.

به کارهایتان دقت کنید

یکی از بهترین راه‌های محدود کردن سطح ولوم، محدود کردن سطح ولوم است! هنگامی‌که از هدفون یا ایرباد استفاده می‌کنید، یک ثانیه وقت بگذارید تا از خودتان بپرسید که آیا ولوم زیاد است؟ اگر حوصله این کار را ندارید، همیشه می‌توانید سطح ولومی را که با آن راحت هستید به عنوان آستانه تعیین کنید.

این آستانه می‌تواند تا نیمه اسلایدر صدای گوشی‌همراه شما و یا یک عدد خاص از یک منبع صوتی دقیق‌تر باشد.

شما همچنین می‌توانید آستانه ولوم برای موسیقی را در هر برنامه‌ای که از آن استفاده می‌کنید، تنظیم کنید. اکثر برنامه‌های استریمینگ دارای ویژگی “Volume Normalization” در تنظیمات خود هستند، که این گزینه می‌تواند بر روی “Low” تنظیم شود.

نکته دیگری که باید مراقب آن باشید خستگی ناشی از گوش دادن است. با گوش دادن به موسیقی (یا هر صدایی که به طور پیوسته تکرار می‌شود)، گوش شما شروع به خسته شدن می‌کند (نه آسیب). در نتیجه، صدای موسیقی برای شما “کمتر” می‌شود. هنگامی که صدای موسیقی کم است چه کار می‌کنید؟ خب ولوم را بالا می‌برید!

بالا بردن ولوم موسیقی، آن هم زمانی‌که گوش شما خسته است، ایده جالبی نیست. اما در این موقعیت بیشتر افراد متوجه نمی‌شوند که چه می‌کنند.

اگر مدتی پس از گوش دادن به یک موسیقی خواستید تا ولوم را بالا ببرید، بهتر است کمی به گوش‌هایتان استراحت بدهید. هدفون و یا ایرباد‌ها را از گوش‌تان درآورید و حدود ۱۰ دقیقه استراحت کنید.

به جای ولوم بر روی کیفیت تمرکز کنید

بیشتر مردم برای این‌که جزییات را از دست ندهند با صدای بلند به موسیقی گوش می‌دهند نه به این خاطر که می‌خواهند گوششان خونریزی کند! اگر هدفون یا ایرباد‌های شما در ولوم‌های پایین کیفیت مطلوبی ندارند، بهتر است به فکر خرید یک محصول باکیفیت‌تر باشید.

شما مجبور نیستید محصولات ۱۰۰۰ دلاری را برای دریافت صدای با کیفیت بالا خریداری کنید. هدفون‌ها و ایرباد‌های با‌کیفیت بالایی با قیمت‌های کمتر از ۲۰۰ دلار وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید. اگر از هدفون در محیط‌های پر سرو‌صدا استفاده می‌کنید، می‌توانید هدفون‌هایی با قابلیت حذف نویز خریداری کنید.

گرچه ۲۰۰ دلار هم پول زیادی است، اما هدفون‌های خوب در ولوم کم هم خوب کار می‌کنند و اگر به درستی از آن‌ها استفاده کنید می‌توانید تا یک دهه آن‌ها را داشته باشید (اگر کنجکاو هستید که بدانید باید بگوییم که یک هدفون خوب در ولوم‌های بالا نیز شگفت‌انگیز خواهد بود).

حال که در موضوع تجهیزات قرار داریم، مهم است که توجه داشته باشید که یک جفت هدفون خوب همیشه کیفیت صدای بالاتری نسبت به یک جفت ایرپاد خوب ایجاد می‌کنند. ایرپاد‌ها جایگاه خود را دارند، اما اگر می‌خواهید در خانه به موسیقی گوش دهید، پس بهتر است به خرید هدفون‌هایی که روی سر قرار می‌گیرند نیز فکر کنید.

اگر قصد هزینه کردن ندارید، بهتر است نگاهی به تنظیمات اکولایزر بیاندازید.
بیشتر تلفن‌های همراه و آمپلی‌فایر‌ها دارای تنظیمات قدرتمند و خودکار EQ هستند که می‌تواند کیفیت صدا را در ولوم‌های پایین و یا بالاتر افزایش دهند.

از هدفو‌ن‌های مخصوص کودکان استفاده کنید

گاهی اوقات، برای تغییر عادات بد باید قدم‌های جدی برداشت. اگر به گوش دادن موسیقی با صدای خیلی بلند عادت کرده‌اید، می‌توانید خود را با هدفون‌های محدودکننده ولوم و یا ایرباد‌های محدودکننده سطح صدا مجازات کنید. این هدفون‌ها به طور خاص برای کودکان طراحی شده است و نمی‌توانند بیشتر از ۸۵ دسی‌بل صدا ایجاد کنند. هدفون‌های کودکان احتمالا کیفیت صدای بالایی ندارند، اما خب این بخشی از مجازات شما است!

منبع: آی تی رسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.