سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

پیامدهای طولانی شدن دوران عقد را بشناسید

یک روانشناس گفت: اثرات منفی و مثبت طولانی شدن دوران عقد را جدی بگیرید و به دنبال راهکارهایی باشید تا این دوران را به آرامی سپری کنید.

فرشته سادات شجاعى روانشناس خانواده و درمانگر در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طولانی شدن دوران عقد، اظهار کرد: طولانی شدن دوران عقد در کنار همه خطراتی که دارد، یک زنگ خطر خیلی ویژه را برای زوج‌های جوان به صدا در می‌آورد. وقتی زوجی تصمیم به ازدواج می‌گیرند، مقرر کردن زمان شروع زندگی مشترک برای آن‌ها می‌تواند دغدغه بزرگی باشد.

این روانشناس با بیان اینکه به دلایل مختلف ممکن است مدت زمان عقد بسیار طولانی شود، گفت: دوران عقد طولانی مدت می‌تواند تاثیرات مخربی بر رابطه زوجین بگذارد و حتی موجب بروز اختلاف و درگیری بین آن‌ها شود و چه بسا بالا گرفتن این اختلافات موجب جدایی آن‌ها نیز شود. از وقتی که دوران عقد به بیشتر از یک سال رسیده، طعم این دوران هم برگشته است. شیرین نیست که هیچ، حتی گس هم نیست، بلکه تلخ است. گاهی آنقدر تلخ که سقف خانه‌ای را که زوجین آرزویش را دارند روی سرشان خراب می‌کند و کارشان را به جدایی می‌کشاند.

دلایل طولانی شدن دوران عقد

وی ادامه داد: مشاوران ازدواج می‌گویند بهترین طول مدت دوران عقد شش ماه تا یک سال است. فلسفه دوران عقد آشنایی بیشتر زوجین با یکدیگر و رسیدن به این قطعیت است که: "ما می‌خواهیم با هم زندگی کنیم. " دوران عقد به دلیل یک جا زندگی نکردن زوجین، نداشتن حریم خصوصی و رفت و آمد‌های همیشگی، دورانی پر از فشار روانی و تنش است. هرچه این دوره طولانی‌تر شود فشار‌های خانواده‌ها و امکان ایجاد اختلاف و بحث و مشاجره بیشتر می‌شود.

شجاعی با اشاره به اینکه طولانی شدن دوران عقد می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد، افزود: مسائل مالی و اقتصادی، تحصیلات و سربازی، تجمل گرایی و نیاز به شناخت بیشتر طرف مقابل از دلایل طولانی شدن دوران عقد است.

این روانشناس با تأکید بر اینکه با طولانی شدن دوران عقد مشکلاتی برای زوجین نمایان می‌شود، گفت: انتظارات زوجین از یکدیگر افزایش می‌یابد. حس دلتنگی در زوج‌ها بیشتر می‌شود که برآورده نشدن آن باعث ایجاد رنجش می‌شود. آستانه تحمل زوجین کاهش و رفتار‌های پرخاشگرانه در آن‌ها افزایش می‌یابد. دلخوری‌ها میان زوجین و خانواده‌هایشان به دلیل محدودیت‌های رفت و آمد افزایش می‌یابد. مدیریت مالی و هزینه‌های همسر نامشخص می‌ماند.

وی با اشاره به اینکه در رفت و آمد با خانواده‌های یکدیگر ممکن است عدم تعادل ایجاد شود، ادامه داد: سوءبرداشت از رفتار‌های یکدیگر به دلیل دور بودن از هم افزایش می‌یابد. انتظارات متفاوتی درخصوص رابطه جنسی ایجاد می‌شود. اعمال نظر خانواده‌ها و بعضا جهت گیری آن‌ها افزایش می‌یابد. زوجین بیش از حد تحت فشار نظر بستگان و اطرافیان قرار می‌گیرند و دچار سردرگمی می‌شوند. خطای ذهن خوانی بیشتر دیده می‌شود و زوج‌ها انتظار دارند بدون بیان کردن، همسرشان از نیاز‌ها و خواسته‌های او مطلع باشد.

راه‌های لذت بردن از عقد طولانی مدت

شجاعی تصریح کرد: چنانچه موقعیت یکی از زوجین یا هر دو نفر برای شروع زندگی مشترک پایدار نباشد، عقد طولانی مدت مفید نیز خواهد بود؛ بنابراین اگر شما یا همسرتان هنوز در حال تحصیل هستید، در حال حاضر خارج از کشور زندگی می‌کنید یا در دوران سربازی به سر می‌برید، بهتر است زمانی به ازدواج فکر کنید که این فصل از زندگی‌تان به پایان رسیده باشد تا ازدواج شروعی مناسب برای فصل جدیدی از زندگی مشترکتان باشد. به علاوه عقد طولانی فرصت مناسبی برای آموزش پیش از ازدواج است و همسران آینده می‌توانند با یادگیری مهارت‌های ضروری، زندگی مشترک بهتری را بری خود رقم بزنند. پیشنهاد می‌شود از این دوران با در نظر گرفتن نکاتی بیشتر بهره ببرید.

این روانشناس گفت: برای شناخت بیشتر یکدیگر تلاش کنید: عقد مرحله‌ مهمی در یک رابطه است و زمینه را برای مرحله‌ای مهم‌تر، یعنی ازدواج آماده می‌کند؛ بنابراین عقد طولانی مدت خود را غنیمت بشمارید و درباره موضوعاتی که دوست دارید، با هم صحبت کنید. درباره آرزو‌ها و آینده مشترکتان با هم حرف بزنید. قبل از آن که استرس و اضطراب برنامه‌ریزی برای جشن ازدواج و شروع زندگی مشترک آرام و قرار را از شما سلب کند، از این فرصت برای برطرف کردن اختلاف نظرهایتان استفاده کنید.

وی با اشاره به اینکه برای زندگی مشترک بیشتر آماده شوید، اضافه کرد: یکی از بهترین مزایای عقد طولانی مدت این است که می‌توانید در آرامش و با آسودگی خاطر روی شغلتان تمرکز کنید، شناخت بیشتری از طرف مقابلتان به عنوان همسر آینده‌تان پیدا کنید و انتظارات خود از زندگی زناشویی را با همفکری یکدیگر تعیین کنید.

شجاعی افزود: برای مراسم ازدواج و تهیه ملزومات زندگی بدون استرس برنامه ریزی کنید؛ چراکه برنامه‌ریزی برای ازدواج آسان نیست. اگر فرصت کافی برای برنامه‌ریزی داشته باشید، دچار استرس و ترس از عقب افتادن از برنامه نمی‌شوید.

این روانشناس بیان کرد: مهارت‌های توصیه شده در این دوران که از تنش و درگیری زوجین جلوگیری می‌کند عبارتند از: تقویت مهارت بیان خواسته‌ها به صورت شفاف. تقویت مهارت ابراز عاطفه. تقویت صمیمیت زوجین، بیان انتظارات جسمی از یکدیگر و توافق بر سر آن. تعیین مدت زمان دوران عقد و متعهد بودن به تعهدات، احترام به ارزش‌ها و نظرات خانواده هر دو طرف. استفاده از شیوه‌های حل مساله، تقویت مهارت گفت‌وگو و تعامل سازنده با یکدیگر، پرهیز از بیش از حد با هم بودن و تعادل در رفت و آمد، استفاده از نظر سوم شخص بیطرف (درمانگر و روان شناس) برای حل مشکلات، یادگیری مهارت‌های کنترل خشم و هیجان، افزایش فعالیت‌های لذتبخش و تفریحات دونفره و خانوادگی، تمرین رازداری و احترام به یکدیگر.

وی خاطرنشان کرد: اگر شما هم دوران عقدتان طولانی شده و کم کم دارد سر و کله اختلافات در رابطه تان پیدا می‌شود، فقط یک راه دارید: «هر چه زودتر بروید سر زندگی خودتان»؛ و اگر فرزند شما با این مشکل مواجه است به او کمک کنید تا هر چه زودتر به خانه خودش برود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۴۸ ۲۶ مهر ۱۴۰۰
زندگی خثوصی هرکس ب خودش مربوط شاید یکی دلش بخواد ده سال باشوهرش عقدباشه نره سرخونه زندگیش!!!!