به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مایه خمیر، آب ولرم و شکر را در کاسه کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود.
آنگاه آرد، نمک و مایه خمیر عمل آمده را در ظرف مناسبی بریزید و آب گرم را کم کم اضافه و مخلوط کنید.
مواد لازم:
پودر مایه خمیر...... ۲ قاشق چایخوری
آب ولرم ....۶۰ میلی لیتر (یک چهارم پیمانه)
شکر.... ۱ قاشق چایخوری
آرد .....۲۵۰ گرم
نمک ...۱ قاشق چایخوری
آب گرم ......۶۰ میلی لیتر (یک چهارم پیمانه)
تخم مرغ همزده برای روی خمیر..... ۱ عدد
مواد لازم میانی
روغن زیتون..... به میزان لازم
پیاز ریز خرد کرده..... ۱ عدد متوسط
فلفل دلمهای خرد کرده .....۱ عدد کوچک
سیب زمینی پخته و خرد کرده..... ۳ عدد متوسط
نمک و فلفل...... به میزان لازم
زیرة آسیاب کرده...... ۱ قاشق چایخوری
گشنیز خرد کرده..... ۳۰ گرم
روشتهیه:
مایه خمیر، آب ولرم و شکر را در کاسه کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه آرد، نمک و مایه خمیر عمل آمده را در ظرف مناسبی بریزید و آب گرم را کم کم اضافه و مخلوط کنید تا خمیر نرم و مناسبی بهدست آید. سپس خمیر را در کاسه چربکرده بگذارید، رویش را بپوشانید و حدود ۱ ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. حالا هوای درون خمیر را با فشار دستتان بگیرید، قدری آن را ورز دهید و خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید. اکنون هر قسمت را به شکل توپ درآورید و با وردنه به شکل دایرههای نازک باز کنید. اینک روی هر دایره، قدری از مواد میانی بگذارید و خمیر را به شکل سیگارت بپیچید. حالا دو سر سیگارت را به هم بچسبانید تا به شکل حلقه درآید. آنگاه حلقههای خمیر را در سینی چربکرده شیرینی پزی بچینید و رویشان تخم مرغ بمالید. سپس سینی را در فر گرم کرده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، قرار دهید و پیراشکی را به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه، بپزید. در صورت دلخواه میتوانید پیراشکی را با سس پستو میل کنید.
روش تهیه مواد میانی:
روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید. پیاز را بیفزائید و تفت دهید. حالا فلفل دلمهای را اضافه و تفت دهید. سپس سیب زمینی، نمک، ادویه و زیره را اضافه و مخلوط کنید. تابه را از روی حرارت بردارید و گشنیز را اضافه و مخلوط کنید. صبر کنید تا مواد میانی خنک شود.
یادآوری
برای تهیه سس پستو؛ یک و یک دوم پیمانه گشنیز، یک پیمانه پیازچه خرد کرده، آب یک عدد لیمو و ۳۰ گرم پنیر چدار رنده کرده و قدری نمک را در دستگاه غذاساز بریزید و پوره کنید تا سس یکدستی حاصل شود.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/