با توجه به برخی نکات و بررسی تمامی جوانب، اقدام به تغییر شغل کنید. در برخی مواقع نیز نارضایتی شغلی به دلایل کوچکی همچون یکنواختی در زندگی و عدم پیشرفت است. با شناسایی و حل این مشکلات میتوانید نارضایتی شغلی خود را تا حد زیادی کاهش دهید. در ادامه مقاله به بررسی کامل تغییر شغل میپردازیم.
تغییر شغل
شغل بخش مهمی از زندگی افراد است و رضایت از آن بسیار اهمیت دارد. ممکن است که افراد از شغل خود خسته شوند و یا به دلایل مالی وعدم رضایت شغلی اقدام به تغییر شغل کنند. اما تغییر شغل اقدام راحتی نیست و افراد از آن هراس دارند. چرا که ممکن است کار جدید نیز به آن خوبی که فکر میکنند نباشد و با آن نیز دچار مشکل شوند.
برای اطمینان از لزوم تغییر شغل میزان نارضایتی و مشکل با شغل را بسنجید و سپس مطابق با آن تصمیم بگیرید. گاهی اوقات نارضایتی شغلی فقط به دلیل مشکلات کوچکی همچون یکنواختی در کار است و با تغییر شغل نیز مشکل از بین نمیرود. با حل این مسائل میتوانید مشکل خود را برطرف کنید. پیشنهاد میکنیم مقاله رضایت شغلی را مطالعه کنید.
بهترین زمان برای تغییر شغل
هیچ زمان قطعی و مشخصی برای تغییر شغل وجود ندارد و این موضوع را تنها خود افراد میتوانند مشخص کنند. بهترین زمان برای تغییر شغل زمانی است که شما متوجه یک یا چند مورد از موارد زیر میشوید:
_متوجه میشوید که از شغل خود به شدت ناراضی هستید و هیچ تغییری به جز تغییر شغل حال شما را خوب نمیکند.
_دلایل ناراضایتی خود را متوجه شده اید و میدانید که هیچ تغییری این مشکلات را از بین نمیبرد.
_شغلی را پیدا کرده اید که با علائق شما سازگار است و میدانید کارآمدی بیشتری در آن دارید.
نکات مهم قبل از تغییر شغل
همان طور که گفته شد، ممکن است نارضایتی شغلی به دلایل مشکلات دیگری باشد و توصیه میشود که قبل از تغییر به موارد زیر توجه کنید:
۱. تعیین هدف
مشخص کنید که در چه حرفهای موفق هستید و به آن علاقه دارید. رضایت شغلی و درآمد مناسب با هدف فرد ارتباط مستقیم دارد. بسیار مهم است که کار فرد متناسب با علاقه و هدف او باشد تا بتواند کارکرد بالایی در آن شغل داشته باشد و موفق شود. لازم است که موقعیت شغلی هر فرد با ارزشهای او سازگار باشد. مطالعه مقاله انتخاب شغل مناسب میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
۲. آموزش و پیشرفت
یکی از دلایل نارضایتی شغلی، باقی ماندن در یک سطح مشخص و عدم پیشرفت است. توصیه میشود که مهارتهای جدید بیاموزید و علم و تخصص خود را گستردهتر و پیشرفتهتر کنید. پس از مدتی باقی ماندن در یک پست، لازم است که تغییر کنید و دانش خود را در آن زمینه افزایش دهید تا کارآمدی تان در آن شغل افزایش یابد.
۳. تفریح و سرگرمی
کار و شغل یک فعالیت یکنواخت و روزمره است و به ندرت پیش میآید که کار افراد با هیجان و علاقهمندیهایشان همراه باشد. اما مدیریت زمانهای آزاد به عهده خود شما میباشد. در ساعات آزادتان به تفریح و سرگرمی بپردازید تا یکنواخت شدن زندگی به نارضایتی شغلی منجر نشود. در بسیاری مواقع افراد پس از مدتی دچار فرسودگی شغلی میشوند. در این زمینه میتوانید مقاله فرسودگی شغلی را مطالعه کنید.
۴. ارتباط دوستانه با همکاران
سعی کنید ارتباط دوستانهای با همکاران خود برقرار کنید تا از کسل کنندگی محیط شغلیتان کاسته شود. ارتباط دوستانه باعث میشود که انگیزه و هیجان بیشتری برای ادامه شغل خود داشته باشید.
برای تغییر شغل چه باید کرد؟
برخی مواقع میزان نارضایتی از شغل به جایی میرسد که هیچ یک از راه کارهای بالا موثر واقع نمیشود و کارآمدی فرد در شغل به شدت پایین آمده است. در این شرایط اقدام به تغییر شغل لازم است. برای تغییر شغل به نکات زیر توجه کنید:
۱. تمامی احتمالات را در نظر بگیرید
نارضایتی شغلی دلایل مختلفی دارد. گاهی تنها با شناسایی و تغییر این دلایل میتوان این مشکل را حل کرد، اما گاهی مواقع میزان نارضایتی به قدری بالا است که به تدریح به فرسودگی شغلی منجر میشود.
تغییر شغل نیز با مشکلاتی همراه است. ممکن است که شما برای مدتی بیکار بمانید و پس از تغییر شغل نیز ممکن است با مشکلاتی همچون مشکل با کارفرما و ... مواجه شوید. در هنگام تصمیم گیری تمامی این احتمالات به اضافه وضعیت اقتصادی خود را در نظر بگیرید و متناسب با آنها اقدام کنید.
۲. توجه به مشاغل مختلف
مشاغل مختلف را با توجه به علائق و تواناییهایتان فهرست کنید. از دوستان و آشنایتان نیز کمک بگیرید تا اگر به نظر آنها نیز کاری به روحیه شما میخورد آن را به لیست اضافه کنید. در آخر اگر حس کردید که فهرست شغلیتان کامل نیست و یا کار مورد علاقه خود را پیدا نمیکنید، به یک مشاور شغلی مراجعه کرده و از او کمک بخواهید.
۳. امتحان کردن
به صورت داوطلب به کار انتخابی خود مراجعه کنید و آن را امتحان کنید. امتحان کردن یک نوع کارآموزی است و نباید توقع حقوق و مزایا داشته باشید. این کار باعث میشود که شغل انتخابی خود را بهتر بشناسید و برای انتخاب آن مصمم شوید.
۴. یادگیری و آموزش
در آخر خودتان را ارزیابی کنید و ببینید که برای شغل جدید چه ضعفها و کاستیهایی دارید؛ سپس در جهت رفع این نقایص اقدام کنید. مثلا میتوانید اطلاعات خود را در زمینه شغلتان افزایش دهید و به یادگیری مهارتهای بیشتری برای موفقیت در آن شغل بپردازید.
منبع: هنر زندگی
انتهای پیام/