این کارشناس بورس انرژی افزود: هم اکنون اگر بخواهیم مبادلات را در بورس انرژی بررسی کنیم تنها امروز ارزش معالات به بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال رسیده است که بخش عمده ای از این مبادلات متعلق به کالاهای صادراتی است که در این راستا میتوان به بنزین، گاز، گازوئیل و سایر مشتقات نفتی در رینگ داخلی و بین الملل اشاره کرد.
او اشاره کرد: معاملات صورت گرفته در بورس انرژی توانسته تحریمها را کم اثر کند و فعالان بازار محصول خریداری شده را به کشورهای مختلف و با پوشش کافی برای جلوگیری از برخی مخاطرات به آن کشورها انتقال دهند.
دارابی در خصوص اینکه آیا در بازار بورس انرژی حجم معاملات در آینده بالا خواهد رفت یا خیر؟ تصریح کرد: ارزش معاملات نشان از رشد روزافزون و اثر مثبت وجود بورسها میدهد و تا به امروز نیز روند صعودی خود را در جهت حل مشکلات موجود نه تنها از دست نداده بلکه از پیش هم قویتر شده است.
کارشناس بورس انرژی تفاوت بورس انرژی فیزیکی با مشتقه در چیست؟ گفت: در بازارهای فیزیکی کالاها باید به صورت فیزیکال از جانب فروشنده به خریدار در قبال دریافت مبلغ مشخص که بر اساس عرضه و تقاضا مشخص می شوند منتقل گردد. اما ابزار مشتقه نوعی ابزار مالی است از جمله معاملات فیوچرز و آپشن که مبتنی بر یک دارایی تعریف و داد و ستد میشود.
انتهای پیام/